Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led de 10mm multicolor

kata_tel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kata_tel

6

• gabiferaru

3

• bogdan_

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

asa le-am cumparat nu erau rosi. dar cum sa fac sa mearga ar fi frumos asa. stiu ca pt rosu e 2v iar verde 3,2v, albastru 3,1v.

...nu tensiunile conteaza, ci curentul prin jonctiunile LED-ului...ar fi bine sa-l limitati la 20mA.R de mai jos=62 ohmi(un 47+un 15 ohmi serie, daca nu-i de 62 direct), pt. 20 mA.http://i40.tinypic.com/24lpni1.jpg
Link spre comentariu

sa zicem daca alimentez ledul la 12v . i=20ma=0.02a rezulta r= u/i=12/0.02=600ohmi. si ar trebui sa se aprinda rosu nu? am o lampa solara si acolo ustiu cum face montajul ei sa se aprinda ledul acela in toate culorile dar pe rand nu amestecat.

Link spre comentariu

sa inteleg ca nu esti asa sigur ce led ai ?

am leduri multicolore de 10mm. de cat sai pun rezistenta sa se aprinda rosu. vreau sa folosesc la un stop pe frana sa fac un flah ca la politie 5 cu 5.

iti recomand sa aflii ce led ai si dupa cauti schemele experimentare pe forum (smecher 555-ul ala de pe youtube :rade: )
Link spre comentariu

Ca sa te putem lamuri trebuie sa spui cati pini are led-ul. Variantele sunt cam asa:2 pini: e bicolor, si cele doua led-uri sunt puse antiparalel, adica intr-un sens al curentului functioneaza unul, intrun sens celalalt. Functie de care il vrei folosit se aplica recomandarile de curent si tensiune.3 pini: e bicolor, cele 2 led-uri au fie anodul(+) comun fie catodul(-) comun. Se leaga pinul comun la bara corespunzatoare de alimentare iar celalalt pin prin rezistenta la ce vrei tu, respectand recomandarile de curent.4 pini: e tricolor, RGB, se aplica teoria ca la 3 pini doar ca ai 3 led-uri si nu doua.

Link spre comentariu

http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=5214 asta am eu cu 2 pini. dar ei nu dau date tehnice.ma uit si la zextar cred ca sunt la fel. u ledul l-am alimentat cu 12v cu o rezistenta de 1 kohm si sa aprins albastru amm pus alta si rosu. si are 2 pni. e o tehnica noa aparuta la leduri. cum e si ledul cu flash de ex.

am alimentat . se aprind trei culori rosu verde albastru.un mixt. :cry: nu prea merge unde vreau sal folosesc eu.

http://www.trilulilu.ro/katatel/e5efbe07605c11 am postat aici pe youtube nu ma lasa sa deschid cont.

Link spre comentariu

Eu recunosc ca nu stiam de astfel de led. Dupa filmul pus inteleg cum functioneaza. E o vrajeala chinezeasca. Cel mai simplu o rezolvi cu led-uri separate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări