Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif FET 400

djx700

Postări Recomandate

Anul trecut mi-am cumparat 2 fet 400, protectii, condensatori, traf, tot ce trb ca sa construiecti un amplificator. Au fost montate intr-o carcasa de la un amplificator PW-20B.... din lipsa de spatiu am pus numai un radiator cu dimensiunile de 18 x 7,5 x 9 cm care racea cele 2 kituri au functionat fara probleme ore intregi in blana pe la petreceri, dar acum 2 zile mi s-a pus pata sa ii acord o racire mai buna.

As vrea niste sfaturi cum sa pun coolerele ....

pe fiecare radiator un cooler de 8x8 cm care sa sufle puternic in striatii si in spatele carcasei 2 coolere de 9x9 cm care sa traga aerul din carcasa si sa-l scoata afara sau a 2 a varianta: coolerele din spatele carcasei sa sufle in radiator si in fata sai fac niste striatii

http://it.tinypic.com/view.php?pic=34zy2b6&s=3

http://it.tinypic.com/view.php?pic=5b1s7k&s=3

condensatori am 4 buc 10 mi uf 80v cate 2 pe ramura ce ziceti e putin ? si puntea de 50 A montata pe radiator de la procesor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djx700

12

• remus68

4

• djlove

3

• costy

2

Top autori în acest subiect

Sa verifici pozitia de montaj la condensatorii electrolitici si puntea redresoare, iar cind alimentezi finalii sa ai grija sa nu conectezi tensiunea de alimentare invers. Sacizul il poti dilua in spirt, diluant nitro sau alcool izopropilic.

Link spre comentariu

nu cred ca o sa le incurc.... voi folosi fire colorate si voi fi f atent ! iar condensatorii is marcati cu + si - in toate partile nam cu ce gresi.... pun intr-o cutiuta o bucata de sacaz si spirt? si se va dizolva? apoi aplic cu un betisor sacazul dizolvat pe cablaj si gata?

Link spre comentariu

am incercat pe alt cablaj si e lipicios .... lorik199 mi-a spus ca trb sa se usuce in cateva secunde mie nici dupa 5 min....daca nu il cositoresc sau dau cu sacaz are cv? nu va face contactul bine dupa ce se inchide la culoare? daca aveam positiv 20 era bine dar e si scump am 2 cablaje facute de un user de pe acest forum si is date cu positiv 20 arata impecabil :da

Link spre comentariu

fludor as consuma prea mult ... sacazul in ce il diluez?

depinde cum il intinzi; eu am capatat experienta si reusesc sa intind foarte subtire stratul; asta cu letconul, mult sacaz si rabdare pt suprafete asa mari
Link spre comentariu

daca aveam positiv 20 era bine dar e si scump am 2 cablaje facute de un user de pe acest forum si is date cu positiv 20 arata impecabil :da

Positiv 20 se foloseste pentru a confectiona cablaje, nu pentru a proteja cablajul contra oxidarii in timp.Pentru acest lucru poti folosi ce au spus colegii sau un spray numit Flux care il gasesti in magazinele de electronice.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări