Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator 12v --> camera video 7.2v

Vizitator eduardi

Postări Recomandate

Vizitator eduardi

Salut,Vreau sa stiu cum si daca se poate alimenta o camera video digitala sony dcr-hc14e) cu un acumulator de 12v 7Ah, in conditiile in care camera se alimenteaza de la acumulatorul original la 7.2v. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

2

• adi_0106

2

• Depanatoru

2

• electricu"

1

Top autori în acest subiect

Camera consuma mai mult de 1A deci ar trebui un stabilizator + tranzistor de putere pus pe un radiator destul de mare asa ca nu mi se pare practic pentru o camera video plus ca o sa arate ca naiba.

Link spre comentariu

nu o alimenta pe la baterie.... baga pe la mufa de incarcare... iti trebuie vreo 8.5V ....pui si tu un LM7809...merge si la 9 volti

nu stiu daca e bine asa .......

luam ca exeplu telefoanele mobile .... la care scrie in cartea tehnica sa nu fie conectat la incarcator fara acumulator ....... in cazul camerelor nu este la fel ?? :blink:

Link spre comentariu

Merge si fara acumulator nu asta ar fi problema. Chiar nu se gaseste acumulator original sau e asa scump sa nu merite ? Daca ar fi o vechitura de camera as mai zice ca merita incercata improvizatia ... dar la o camera noua ca a ta n-as recomanda.

Link spre comentariu
Vizitator eduardi

Va multumesc pentru idei. cred ca o sa mearga.Si daca se gaseste ?sigur ca Da, dar este foarte scump . 6-7mil lei, pe cand un acumulator ca acesta de 12v costa 600.000 lei. Va multumesc, daca mai aveti si alte idei le astept.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator arteka

cred ca solutia este mai simpla ia uitate bine pe incarcatorul care lai primit cu camera si vezi ce scrie la output. si eu am o camera jvc de genul tau ia la output imi scrie 11 V 1 A, cea ce cred ca scrie si la tine. intradevar bateria este de 7.2 dar alimentarea de la incarcator ar trebui sa fie 11 V.Acuma nush daca, cam functioneaza la 12 V insa daca folosesti un div rezistiv de tensiune se poate reduce de la 12 la 11, si mai ales n u e un curent asa de mare

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator iuliustanescu

A mers aceasta modificare? M-ar interesa si pe mine sa imi alimentez camera mea video (sony) si sunt curios daca merge smecheria. Sau la Sony se gasesc adaptoare de priza usor?

Link spre comentariu

Nu e nici o modificare , e ceva ce se face de multa vreme. Pt asta sunt destinate alimentatoarele pt aparatele mai destepte , sa poata functiona si fara acumulatori sau fara consum de pe acumulator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări