Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

durata de functionare acum. 12v 7Ah

Vizitator eduardi

Postări Recomandate

Vizitator eduardi

Salut,Nu ma prea pricep la asa ceva, as dori sa stiu si eu cat timp tine un acumulator de 12V 7Ah (Sunlight) avand consumator un bec de 12V 50W.Sau vreau sa stiu cum se calculeaza durata .Va multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

care e formula puterii ?? P = U*I*t (uit ;) )unde:u = tensiunea (in volti)i = intensitatea (in amperi)t = timpul (in ore)acumulatorul tau este de 12*7 = 84 VA becul ala consuma 50 VA/ora din relatiile astea rezulta ca becul sta aprins 1.6 ore - adica putin peste o ora jumateam gresit pe undeva ceva ?? sa ma corecteze daca e nevoie :crazy:

Link spre comentariu

Energia electrica W = UxIxt Puterea P = UxICapacitatea unui acumulator inseamna curentul maxim pe care il poate debita intr-o ora pana cand tensiunea pe element scade pana la valoarea la care se considera descarcat.Deci acumulatorul tau daca debiteaza 7A e consumat in 1 ora. De aici poti calcula cat tine la alti curenti. Pentru becul tau timpul ar fi 1.68h.

Link spre comentariu

Salutare,Desi rezultatul calculului de durata a becului este in principiu corect, am cateva comentarii, dar care tin mai mult de exactitatea conceptelor. Daca nu va intereseaza detaliile astea, nu cititi :)

acumulatorul tau este de 12*7 = 84 VA

Acumulatorul inmagazineaza energie, nu putere. Energia inmagazinata este de 12V*7Ah=84VAh=12V*7A*3600s=302.4KJ Puterea este rata cu care este eliberata energia. Un bec de putere mai mare va scoate energia mai repede, deci va consuma bateria mai repede.Cred ca cea mai populara metoda de calcul este aceea de a imparti capacitatea [Ah] la curentul consumatorului [A] si rezulta ore. De exemplu, un bec de 50W la 12V consuma aprox 50W/12V=4.16A. Acumulatorul va fi epuizat in 7Ah/4.16A=1.68h sau o ora si 40min. Observati simplificarea unitatilor de masura.

becul ala consuma 50 VA/ora

Cred ca exprimarea corecta este "Becul consuma 50W. (punct)" Daca este lasat sa stea aprins timp de o ora, in acel interval va fi consumat 50Wh. Atentie sunt [W*h], NU [W/h].Sper ca nu v-am facut capul prea mare :)Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări