Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electrica.senzor crepuscular +automat de scara

Vizitator traian sora

Postări Recomandate

Vizitator traian sora

Am si eu o intrbare,am montat un senzor crepuscular pentru o lumina de interior,totul e ok,dar as vrea sa mai montez si un automat de scara pentru aceeasi lumina,.Credeti ca este POSIBIL?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DM7

4

• vfp_marius

2

Posibil este. Insa va rog sa dezvoltati ideea pentru a sti cum sa va prezint schema.Doriti ca automatul sa fie o conditionare in plus pentru aprinderea becului?(ca becul sa nu arda pe tot timpul noptii sau altfel spus comandarea automatului sa fie posibila doar pe timpul intunericului)Sau, peste comanda pe care o da crepuscularul sa aprindeti lumina si din automat? (atunci cand este ziua)

Link spre comentariu
Vizitator traian sora

salut.in momentul de fata lumina functioneaza pe timpul nopti cu senzor crepuscular.as vrea daca se poate ca pe timpul zilei sa mearga lumina cu automat de scara,adica de cite ori am nevoie de lumina sa o pot comanda.Multumesc.[attachment=0]images[3].jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Este important ca inainte de a lega cele doua aparate impreuna, sa identificati cu un creion de tensiune la fiecare in parte pe care iesire se afla faza (L) si sa o marcati cumva. Atunci cand le veti lega impreuna sa fiti sigur ca ati legat impreuna fazele respectiv nulurile.In rest ar trebui sa meargaDaca legaturile S.C. sunt asa ca in schema, adica la bec se afla nulul permanent, atunci de la A.S. este suficient sa duceti un singur fir la bec (faza - L)

Link spre comentariu

Este important ca inainte de a lega cele doua aparate impreuna, sa identificati cu un creion de tensiune la fiecare in parte pe care iesire se afla faza (L) si sa o marcati cumva. Atunci cand le veti lega impreuna sa fiti sigur ca ati legat impreuna fazele respectiv nulurile.In rest ar trebui sa meargaDaca legaturile S.C. sunt asa ca in schema, adica la bec se afla nulul permanent, atunci de la A.S. este suficient sa duceti un singur fir la bec (faza - L)

salut sper ca nu deranjez ,ideea e super buna , dar la schema trebie modificat ceva dar de functzionat merge si ca in schema prezentata , nulul ce trece pe dedesuptul automatului de scara pe poza este pus in plus nulul era deja legat la bec .sper ca nu am suparat proiectantul. iar senzorul crepuscular nu trebuie plasat in apropierea luminii produsa de becuri el va inchide curentul dupa aprindere.
Link spre comentariu

salut sper ca nu deranjez ,ideea e super buna , dar la schema trebie modificat ceva dar de functzionat merge si ca in schema prezentata , nulul ce trece pe dedesuptul automatului de scara pe poza este pus in plus nulul era deja legat la bec .sper ca nu am suparat proiectantul. iar senzorul crepuscular nu trebuie plasat in apropierea luminii produsa de becuri el va inchide curentul dupa aprindere.

Daca te referai la mine, stai linistit. Sunt deschis la comentarii...Defapt ceea ce am scris eu:

Daca legaturile S.C. sunt asa ca in schema, adica la bec se afla nulul permanent, atunci de la A.S. este suficient sa duceti un singur fir la bec (faza - L)

face exact referire la modificarea care ai facut-o tu pe schema si ceea ce ai scris mai sus.(Chestia cu renuntarea nulului de la automat spre bec) Cand le vezi asa compactate sub forma unei scheme ti se pare in plus acel fir. Insa in teren cand sunt intre ele distante mai mici sau mai mari, unei persoane ii se poate parea aiurea sa-i spui sa mearga cu un singur fir pe care sa-l duca la bec si sa mai si lumineze...
Link spre comentariu

DM7 eu am zis ca schema e functzionala cu sau si fara acel fir , eu am privit schema si am adaugat comentariul , dar inainte de ami exprima parerea am analizat schema atat teoretic cat si practic , am ceva experientza in domeniul electricii si din acest motiv am zis ca acel cablu e de prisos nusi are rostul ,incerc sa gandesc si d.p.d.v. economic financiar. sper sa nu deranjez .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări