Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema pc

marian_valcea

Postări Recomandate

Salut am deschis acest subiect ca sa imi spuneti ce anume are un calculator al unui prieten ca nu ii dau de cap are urmatoarea configuratie:placa de baza ASUS PSP 800 SE;Placa video GeForce FX5200;Hard disk SAMSUNG SP0822N;Sursa ATX 350W si procesor de 3GHz intel pentium 4 si nu stiu ce are pentru ca ii apare cateodata ecranul pe negru si se blocheaza sau isi da singur restart.M-am uitat la temperaturi prin el cu HWmonitor si se incalzeste cam rau parerea mea ce reprezinta Auxtin sa incalzit la 46 de grade e normal si Cputin la 38 grade si la Sistin 35 de grade.Care ziceti ca ar fi problema?Am mai observat ca se cam incalzeste o componenta ta placi de baza ce anume e?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marian_valcea

5

• sile2288

3

• Jimmy

1

• stefan_k

1

Top autori în acest subiect

Piesa aia incercuita in poza e Northbridge-ul. Face legatura intre procesor, memorii, placa video, etc., si in general se cam incalzeste in functionarea normala. Eu as verifica sursa, mai exact condensatorii, mai ales daca e ceva no-name, eventual si condensatorii de pe placa de baza.

Link spre comentariu

Te referi la sursa de curent?Am sa pun si raportul cu HWmonitor poate va dati seama mai bine.Am sa mai adaug una si cu Everest problema pare a fi la sursa cum ati si zis deoarece in Everest apare ca VBat este de 0.56V si parca trebuia sa scrie ceva in jur de 3V.Voi ce ziceti trebuie sursa schimbata?

Link spre comentariu

Dupa simptome, schimba sursa "de curent" (aia "ATX de 350W"), aproape sigur aia e. Pentium4 are ceva ani in spate, daca sursa e din aceeasi generatie si mai e si de slaba calitate, atunci condensatorii din ea pot fi puscati.

Presupun ca ai verificat ochiometric componentele de pe placa de baza, si nu ai gasit pe ea condensatori umflati (faptul ca arata ok nu inseamna ca is musai ok, dar daca cumva is umflati la capete, atunci sigur au probleme). Poti sa fie doar umflati (probleme) sau sa aiba chiar si scurgeri de electrolit (kaput). Verifica si condensatorii de pe placa video, si aia o mai pot pati.

Vezi aici cam cum arata condensatori care sigur is defecti: http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

Pune alta sursa - care stii sigur ca e buna, macar de teste.

Alta modalitate: desfa sursa si vezi cum arata condensatorii. Daca sunt cum am descris, atunci e clar. Daca chiar te incumeti, se poate incerca o reparare prin schimbarea condensatorilor (implica un minim de cunostinte in domeniul, cateva scule, si ceva rabdare).

Link spre comentariu

Calculatorul este cumparat la mana a doua din magazin cu garantir un am pe toate componentele din el.Sursa nu pot sa o desfac deoarece este sigilata de cei de la magazin am sa ma duc cu ea la magazin sa imi dea alta sau am sa cumpar una noua.Cam de ce putere imi trebuie avand in vedere ca poate am sa mai pun cate ceva pe calculator?

Link spre comentariu

Ce windows ai ? Cu licenta sau hackuit ,daca e HACKUIT fi sgur ca e de la el baiul si eu am avut exact probleme deastea ,e un virus inglobat in windows cel hacuit ,incearca cu alt windows sa instalezi sistemul. Merita incercata si metoda asta nu strica incearca nai ce pierde :da .

Link spre comentariu

Tn minte ca acu cativa ani miam luat si eu primadata un pc second hand findca naveam bani de unul performant ,si ce sa vezi era blindat de virusi pc-ul saracul ,cind am instalat un antivirus pe el "panda" parca il curateam de pureci saracul :rade: ,apoi nam mai avut treaba cu el vreo 2 ani la care mam plictisit de el si lam dat la un amic .

Link spre comentariu

Examinează vizual condensatorii electrolitici de pe placa de bază, cei din jurul procesorului. E important să nu fie nici unul umflat sau cu electrolitul scurs. În poza ta nu se vede prea bine starea condensatorilor de lângă mufa de port paralel (aceea roşie).

Northbridge-ul merge în mod obişnuit fierbinte, asta nu e o problemă.

Separat de asta, ar trebui să setezi Windows-ul să nu mai restarteze în cazul unei erori, ceea ce în mod sigur n-ai făcut, chiar dacă l-ai reinstalat de mai multe ori. Dacă faci asta, te lămureşti unde e problema. Dacă nu mai restartează, era o problemă de Windows sau de drivere. Dacă va continua să restarteze, deşi tu l-ai setat să n-o facă, atunci e o problemă de hardware - placa de bază sau sursa ATX.

Pentru setarea menţionată mai sus, verifică în My Computer (click-dreapta) --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery --> Settings. În jumătatea de jos a panoului Startup and Recovery există setările pentru System failure. Verifică să NU fie bifată căsuţa Automatically restart.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Cipul northbridge este dezlipit partial sau ai facut o setare de overclock din bios , ai marit din gresala sau a fost marit voltajul pe fsb din bios incearca sal micesti din setari.

Link spre comentariu

Schimba cei 4 condensatori mari,verzi de pe placa de baza.Defect tipic.Au valori in jur de 1800u/16V.Chiar daca nu gasesti valoarea exacta,trebuie sa respecti valoarea totala.Da' vezi cum ii scoti,poate tragi afara si trecerile.BAFTA !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări