remus68 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Depinde ce temperatura de culoare are lumina lor. Mie nu-mi plac cele reci (peste 5000K) si am ales intotdeauna pe cele cu 2700K - sint foarte apropiate de culoarea becului cu incandescenta. Mai nou nu prea se mai gasesc sub 3300K. In rest nu am nici o problema cu ele. Seara cind stau la calculator, am in apropiere o veioza permanent aprinsa cu un bec CCFL E14 de 7W - inca nu m-am "bronzat" asa cum au patit cei din exemplul de mai sus dupa youtube! Link spre comentariu
blue Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Totusi aceste becuri radiaza, acest lucru este demonstrabil si prin analogie cu telefoanele mobile se poate spune ca distanta fata de aceste obiecte este cea mai buna pavaza. Oricum , eu am inlocuit becul economic din lampa de lucru cu unul cu incandescenta fiindca nu mi-a placut de loc sunetul detectorului, prea semana cu unul Geiger-Muller, glumesc... Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Nu cunosc temperatura de culoare la becurile care ma deranjeaza, dar raportand la posul lui remus, mai mult ca sigur sunt peste 5000k. Lumina este alba, rece si extrem de obositoare pentru ochi. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Ia unul cu lumina calda, mai de firma, nu o sa-ti dai seama ca e economic decit prin faptul ca nu da imediat luminozitate maxima.Si apropo mai nou si pentru neoanele clasice exista invertoare electronice (ca forma si marime inlocuiesc bobina), sint pe exact aceeasi schema ca la becurile economice, nu au nevoie de starter si se aprind aproape instant Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Nu-i deloc mai nou,intai au aparut balasturile electronice si apoi economicele (sau prin aceeasi perioada,oricum)Becurile se aprind instant si la luminiozitate maxima Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Prima dată am încercat CFL-urile acu' vr-o 5 ani și am fost dezamăgit... indiferent că au fost Philips, Osram, T&G, noname, spiral, 3U - toate aveau câte o hibă: ba erau prea chioare, ba prea albastre (am nimerit unul ce lumina ca un xenon de mașină pe la 8.000k), sau mureau mai repede decât o lampă incandescentă. Însă acum câteva luni am dat, din întâplare, peste becul economic perfect! Cumpăram ceva componente de pe net și am observat un bec din ăsta ce m-a făcut curios - 32W, 6000h, tensiune alimentare 175-250 V, format 3U, alb cald, corecție a factorului de putere, low harmonic distorsion, RF supressed, over-current protection, lamp-saving rapid start și prețul doar 10 RON; sincer credeam că o să fie o mare țeapă, mai ales după numele "răsunător" al firmei (Huayi Grup, Romania... da' atunci în chineză cum se traduce? ). Lumina e intensă, plăcută, exact ca cea naturală. Aș zice că echivalează cu un bec tradițional de 100W; prostia aia cu 1 bec economic = 5x bec incandescență (ca intensitate) e o gogoașă și atât... nici măcar ăia 32W inscripționați nu sunt reali - curentul tras de la rețea, după jumătate de oră, se stabilizează pe la de 79/80mA; la 230V, asta ar însemna 18W și umpic... consum total, fără să mai discutăm de randamentul părții electronice. Cu toate astea, eu sunt foarte mulțumit și am de gând să renunț la toate lămpile incandescente... trebuie să mai incerc și modelele cu spirală și cele cu dulie E14, pentru spațiile restrânse. P.S. Apropo! Care e tensiunea de alimentare a filamentelor? Eu știam că undeva spre 100V, dar am fost foarte uimit să măsor doar 12/14V și asta la mai multe modele; sau să se fi păcălit aparatul meu, din cauza frecvenței mari de comutație... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 @high_voltage_tm sigur te inseala multimetrul. Inclusiv la curentul tras de la retea masurat. Poate un osciloscop te-ar ajuta mai mult sa vezi realul. Mie mi se par ceva lucruri bizare din descrierea aia. Corectia factorului de putere? asta e cea mai mare pe care nu o cred. Numai daca nu cumva au scos condensatorul de filtrare si atunci becul are si flicker de 100Hz ceea ce e foarte enervant. Low harmonic distorsion ma depaseste....nu pot intelege la ce se refera. RF supressed nu prea o cred iar...Oricum, cred ca stiu despre care firma e vorba, foloseam unul de 20W prima data pentru expunere cablaje. P.S. Eu o cam cred pe asta cu 5x intensitate pentru becurile de calitate. Problema e ca la aprindere au o intensitate mult mai mica decat maximul, iar in timp maximul scade, nu ca la un incandescent care ramane constant. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Huayi sunt foarte bune intr-adevar, se vede dupa schema, desi culmea, sunt ieftine.Simply is the best! http://tinypic.com/r/2vseq9i/3 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Da, dar daca aia e schema, nu are nici protectie la scurt, nici corectia factorului de putere. In pretul asta nu prea are cum sa aiba corectia factorului de putere. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 La scurt se arde R1. E cred cea mai simpla schema posibila de invertor (cam aceeasi pentru toate becurile chinezesti). pfc pe naiba.Chestia cu 5x... eu in loc de 60W clasici pun 75W economici ca sa mi se para suficienta lumina, dar nu am cu ce sa masor luminozitatea ca sa vad daca e impresie subiectiva sau nu. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 M-am uitat pe cutie și nu scire power factor correction, ci high power factor; într-adevăr, atenți la nuanțe producătorii... Scheam oricum e mai dezvoltată decât la un Osram; cel puțin după numărul de piese, că nu am extras-o pe hârtie. Becu' "de firmă" e foarte chel - l-am desfăcut că nu se mai aprindea și am găsit intercalat între dulie și partea electronică un fel de siguranță (un tubuleț de sticlă, cu o liță în interior - am șuntat chestia respectivă și acum merge OK). Chiar dacă nu are fucțiile alea cu nume pompos, e sunt mulțumit de cum își face treaba. Mai rămâne de văzut cât de mult trăiește. Osram-ul îl am de 5 ani și abia acum a cedat... dar l-am resuscitat; însă nu-mi place că e cam chior și se încinge foarte tare - zona de plastic din jurul tuburilor are urme (și miros) de topire. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Esti sigur ca osram e si mai simplut? http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html#osram11w Link spre comentariu
iahim999 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Nici mie nu imi plac becurile economice,am avut si cu lumina calda,rece...acum am achizitionat si cu led,dar costa 50lei un bec si nu lumineaza prea tare Cele cu LED de putere nu sunt bune!!!Se ard prea repede Lumina becului normal nu se poate compara cu cele economice Astia vor sa faca mai multi bani pe ochelari de aia ne scot becurile normale Daca se sparge in casa un bec economic...te umple de sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum