Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elicopter HomeMade

Vizitator Anganu

Postări Recomandate

Vizitator Anganu

Salut as dori si eu sa primesc sprijin [raspunsuri la intrebari , alte modalitati etc ] in a face un elicopter ... deja am cateva serii de motorase de la Casetofoane , CD playere , CD-Rom si un Cooler de la un procesor mam gandit in cele din urma sa aleg coolerul deoarece este mai puternic si are si elicea tot si este si mai usor ca precedentele ... mam gandit pentru inceput la un schelet din sarma de aluminiu pe care sa stea coolerul atat si alimentarea sa fie prin niste fire deocamdata vreau doar sa vad daca se poate ridica :rade: .

Detalii Cooler :

IMG : Posted Image

Marca : Innovative

DC Brushless Fan Motor

Model : SP501012M

DC 12 V 0.10 A

BI-SONIC TECHNOLOGY CORP.

Dimensiune : 50 X 50 mm

In imagine arata cam grosolan dar defapt are inaltimea de 1 cm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• volhov

1

• Spitfire

1

• rasputin

1

• viopa

1

Top autori în acest subiect

Vei realiza doar un ventilator vertical. Pentru a face un elicopter, ar trebui sa poti controla in primul rand turatia sau pasul elicei.Un elicopter (din cate am citit) are nevoie de un rotor special care schimba pasul elicei.

Link spre comentariu
Vizitator Anganu

Am incercat nu se ridica deloc ... ma gandeam ca ar trebui sa inlatur grilajul acela al elicei sa las doar elicea propiu zisa sa arate elicea ceva de genu :

Posted Image

Sau sa maresc puterea in loc de 12v sa bag mai mult ce ar trebuii sa fac ca sa se ridice de la pamant ?

Link spre comentariu
Vizitator Anganu

Deci fi mai explicit care este rolul rotorului ? ce este defapt ca nu stiu :jytuiyuMa gandeam sa dau jos grilajul elicei deoarece ar acapara mai mult aer elicea si sar putea inalta ...

Link spre comentariu

Iti dau un sfat, pune mana si invata intai aerodinamica elicopterului. Apoi sunt sigur ca vei reusi sa pui in practica , ceea ce ai invatat. Altfel te invarti in jurul cozii. Daca nu as sti despre ce-i vorba, nu as zice nimic...

Link spre comentariu
Vizitator Robotroc

Se poate face dar iti trebuie 4 motoare brushless cu un nr. foarte mare de rotatii ( vezi magazine modelism = scumpute totusi ), un gyroscope, un circuit integrat, 2 cuti de cd uri rotunde, 4 manere de mobila si un acumulator si este gata ... cel putin asa a facut un coleg la facultate si a mers relativ bine :d.

Link spre comentariu

Am inteles deci nu pot face nici un elicopter :jytuiyu

Pentru început aţi înteles bine, şi pentru ca pe viitor să puteţi realiza o astfel de zburătoare, nu-i de rău, să vizitaţi site-uri şi forumuri strict de modelism aero.Pentru început RHC.ro, ar fi bun.
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator h3x_your_nightmare

Daca vrei sa faci ceva dintr-un cooler sau chiar din 2-3 coolere, poti incerca un hovercraft - ia o tava de spuma(de la caserolele de mici sau piept de pui) dai 2 gauri pt ventilatoare, iar al3lea ventilator il pui ca propulsor. Totusi iti trebuie cateva baterii de 9v pt a misca jucaria! Bafta

Link spre comentariu

Viopa zice:"Altfel te invarti in jurul cozii." Pai nici coada nu are..se stie importanta elicei din coada (la heli cu un singur rotor).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări