Andr3y Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Salut! Am montate pe placa de baza 2 placute ddram 512mb/400mhz , 256mb/400mhz.As vrea sa-mi cumpar o memorie de 1 gb/400 mhz si poate sa renunt la cea mai mica. Problema este ca nu toate ddr-urile de 400mhz ar putea functiona corespunzator. Ar mai fi partea de sincronizare a acestor memorii cu procesorul, chestie total necunoscuta pentru mine. Placa de baza: KT600-A, Procesor: AMD Sempron 1,8 GhzPlaca video: nVidia GeForce FX-5200, 128mbAm atasat o poza.Multumesc! Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Si care e intrebarea?Am folosit placi de 1GB pe KT600 si chiar KT400, fara probleme.Placile erau double-side. Oricum nu cred sa gasesti placi single-side. Link spre comentariu
Andr3y Postat Iulie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2010 Dupa ce am adaugat cei 512 mb nu am facut nicio configurare in bios. Trebuia? Dar dupa ce adaug 1 gb si scot cei 256mb? Cum se evita in general conflictele intre placute/modulele ddram? Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Cum se evita in general conflictele intre placute/modulele ddram?Simplu, le alegi in asa fel incat sa aiba macar aceeasi frecventa ("400" in cazul tau). De preferat sa fie de acelasi tip / marca / serie, dar daca nu ai / nu folosesti dual channel asta e mai putin important.Asa cum ti-e setat acum, cu 400 pus de mana din bios, ar trebui sa mearga cu orice placi de 400 indiferent de marime.Edit: m-am uitat din nou peste poza; acolo unde ai "DDRAM Clock - By SPD", poti alege "400". Sau poti lasa default (by spd), daca merge.Incearca mai intai cum eu acum (by spd), si treci pe manual numai daca e nevoie (cu unele placi de baza am patit ca default-ul sa fie 333, chiar daca suporta bine si 400). Link spre comentariu
Andr3y Postat Iulie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2010 Setarile manuale la "DRAM Clock'' pe langa "by spd" sunt 133mhz /166mhz /200mhz Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Pai alea sunt setarile efective ale frecventei. 133MHz e DDR266, 166MHz e DDR333 si 200MHz inseamna DDR400, deoarece memoriile executa cate o operatie si pe frontul crescator si pe frontul descrescator al semnalului de tact. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Setarile manuale la "DRAM Clock'' pe langa "by spd" sunt 133mhz /166mhz /200mhzDa, depinde de la placa la placa si de la bios la bios, ce notatie folosesc: viteza reala in megahertzi sau viteza de transfer (doi biti per ciclu). Cum zicea si Jimmy, pt DDR400 pui 200MHz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum