Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ddram kt600-a

Andr3y

Postări Recomandate

Salut! Am montate pe placa de baza 2 placute ddram 512mb/400mhz , 256mb/400mhz.As vrea sa-mi cumpar o memorie de 1 gb/400 mhz si poate sa renunt la cea mai mica. Problema este ca nu toate ddr-urile de 400mhz ar putea functiona corespunzator. Ar mai fi partea de sincronizare a acestor memorii cu procesorul, chestie total necunoscuta pentru mine. Placa de baza: KT600-A, Procesor: AMD Sempron 1,8 GhzPlaca video: nVidia GeForce FX-5200, 128mbAm atasat o poza.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andr3y

3

• stefan_k

3

• Jimmy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si care e intrebarea?Am folosit placi de 1GB pe KT600 si chiar KT400, fara probleme.Placile erau double-side. Oricum nu cred sa gasesti placi single-side.

Link spre comentariu

Dupa ce am adaugat cei 512 mb nu am facut nicio configurare in bios. Trebuia? Dar dupa ce adaug 1 gb si scot cei 256mb? Cum se evita in general conflictele intre placute/modulele ddram?

Link spre comentariu

Cum se evita in general conflictele intre placute/modulele ddram?

Simplu, le alegi in asa fel incat sa aiba macar aceeasi frecventa ("400" in cazul tau). De preferat sa fie de acelasi tip / marca / serie, dar daca nu ai / nu folosesti dual channel asta e mai putin important.Asa cum ti-e setat acum, cu 400 pus de mana din bios, ar trebui sa mearga cu orice placi de 400 indiferent de marime.Edit: m-am uitat din nou peste poza; acolo unde ai "DDRAM Clock - By SPD", poti alege "400". Sau poti lasa default (by spd), daca merge.Incearca mai intai cum eu acum (by spd), si treci pe manual numai daca e nevoie (cu unele placi de baza am patit ca default-ul sa fie 333, chiar daca suporta bine si 400).
Link spre comentariu

Pai alea sunt setarile efective ale frecventei. 133MHz e DDR266, 166MHz e DDR333 si 200MHz inseamna DDR400, deoarece memoriile executa cate o operatie si pe frontul crescator si pe frontul descrescator al semnalului de tact.

Link spre comentariu

Setarile manuale la "DRAM Clock'' pe langa "by spd" sunt 133mhz /166mhz /200mhz

Da, depinde de la placa la placa si de la bios la bios, ce notatie folosesc: viteza reala in megahertzi sau viteza de transfer (doi biti per ciclu). Cum zicea si Jimmy, pt DDR400 pui 200MHz.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări