Vizitator ciprianos Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Va salut , am o statie CB in 27 MHz Midland Alan 27 si problema la ea este ca nu mai emite (nu am putere la iesire) din microfon sau conector nu e nimic deoarece am verificat cu altul , De unde ar putea fi problema ? Va rog daca are cineva si o schema ?etajul final de RF respectiv tranz. sunt ok Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 1. de receptionat receptioneaza normal, poti auzi clar ce se vorbeste pe frecventa?2. a luat-o asa deodata sau ai facut "ceva anume" du pa care nu a mai emis?3. Nu emite sau nici macar nu comuta in mod emisie?4. Iti va trebui o sonda RF chiar si primitiva, (un banal microampermetru cu cap de scala la 100 - 200uA cu o dioda cu Ge in paralel) ca sa vezi pana unde vine semnal RF in lantul de transmisie. Link spre comentariu
Vizitator ciprianos Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Va salut ! Statia asa am primit-o nu i-am nici o modificare in afara de ce am enumerat mai sus si asa "functiona" de la inceput ,la receptie nu receptioneaza normal iar cand pozitionez potentiometrul de volum la maxim (doar la maxim) se aude un tiuit puternic (de la pozitia zero -la jumatate si putin peste zgomotul de fond se aude normal), nu functioneaza nici LED-ul emisie/receptie pe verde/rosu , banuiesc ca nu comuta -insa eu am verificat microfonul(comutatorul) si conectorul dar cred ca mai poate fi si din circuit, ma poate ajuta cineva cu schema electrica ? Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Esti sigur ca e microfonul ei? pare tare ciudat ce descrii tu acolo, parca ar fi inversati pinii la microfon, sau statia are probleme serioase. Vezi ca nu orice microfon cu nr. corespunzator de pini se si "pupa" cu statia... Link spre comentariu
cipi Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Am gasit configuratia si am scurtcircuitat cu penseta pinii (2) corespunzatori pozitiei pe "emisie" si tot nu am putere pe iesire ,( iar la receptie in afara de zgomotul de fond) ..nimic , in plus am gasit unul de Stabo cu aceeasi configuratie la mufa si...aceeasi simptoma .. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 am inteles doar ca nu am solutii... iar schema nu o am si nu am gasit-o... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum