Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Funtionare MC-uri pe o placa cu alimentare/periferice/etc...

criss

Postări Recomandate

Buna seara,

Doresc sa 'unesc' mai multe circuite pt motocicleta si intrebarea mea este daca alimentarea lor nu va perturba functionarea corecta a microcontrolerelor? sau eventual intre ele sa nu se 'bruieze' avand in vedere controlarea tensiuni prin impuls.

Aceste circuite sunt:

- modulul de semnalizare (Attiny 2313 si cateva periferice)

- modulul comanda pt stop (Attiny 2313 si cateva periferice)

- 'releul' de incarcare (este comandat printr-un tranzistor si nu prin releu bobinat)

primele doua controleaza ledurile(semnalizare, pozitie, frana) prin PWM.

Filtrarea/stabilizarea este asezata in ordinea urmatoare: 1000uF,100nF, 7805, 100nf, 1000nf, fiecare microcontroler mai are la intrare alimentare(aproape de MC) cate un condensator de 100nF si o bobina de 100uH/1A.

postez amplasarea componentelor(doar un singur modul este ... mai lucrez la celalalte).

Posted Image

Componentele trebuie sa le asez cat mai aproape una de alta deoarece spatiul nu-mi permite :(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

3

• catkiller

3

Top autori în acest subiect

Din cate inteleg eu, pentru fiecare modul vrei sa folosesti un uC De ce nu folosesti un singur uC pentru toate?Cred ca ai nevoie de 3 PWM-uri, poti folosi chiar si un uC in capsula smd daca spatiul e o problema...Iar legat de bruiaje, o sa ai niste spike de la bujie dar poti sa le tai prin niste filtre(RC), trebuie doar sa vezi valoarea lor, iar uC intrele nu se vor bruia

Link spre comentariu

doua uC doresc sa folosesc, vreau ca semnalizatorul si stopul sa fie separate ca in caz ca unul moare celalalt sa functioneze sa nu depinda unul de celalalt. spatiul este destul daca toate le pun pe o placa, dar daca le sepat atunci nu-mi mai incapt :(

Link spre comentariu

ma tem ca alimentarea sa nu faca probleme, adica filtrarea. nu stiu daca este destul de bine filtrat, ambele utilizeaza aceeasi sursa de stabilizare/filtrare, in plus fiecare uC au o bobina si un condensator separat.

Link spre comentariu

Nu se afecteaza unul pe altul, nu iti face griji, fa placa cu ambele uC pe ea, testeaza, si filtrele...le poti pune in afara placii (daca o sa mai ai nevoie). Pune la fiecare pin VCC al uC-ului cate un condensator de 100nF, pune si un condensator de 100uF langa fiecare uC si ar trebuii sa ajunga:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări