Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acoperire parabola (oglinda)

DotHunter

Postări Recomandate

interesanta ideie nu stiam de asta cu trusa medicala :da e buna asta maine o desigilez ca si asa nimeni nu ma intrebat de trusa de cand conduc :freaza: .
asta numai ca trusa sa fie destul de noua , din anii trecutzi cu mult timp nu aveau asa ceva , ultimele normative au impus si aceasta folie .spunene daca ai gasit folia sunt curios , ea poate fi de culoare spre aurie sau argintie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arcadius

6

• vfp_marius

4

• DotHunter

2

• stefan_k

2

Top autori în acest subiect

Salut!

Am facut si eu ochestie asemanatoare. Am acolperit o antena parabolica cu bucati de oglinda de 2 pe 2 centimetri. Oglinda nu e foarte scumpa e vre-o 45 Ron m2. Le-am lipit pe antena cu un silicon gen :

http://www.henkel.ro/cps/rde/xchg/SID-0 ... 0000011ZWK

L-am cumparat de la bricoam dat cam 17 lei. Este extra suficient pentu o antena de 1 m2. Rezista la apa si la temperaturi scazute si inalte :).

N-am reusit sa acopar toata antena ca numai aveam oglina. Am acoperit cam 30x30 de centimetri.

Am facut un test cu o doza neagra de cola :) umpluta cu apa. n-am ajuns la fierbere , dar apa a fost fierbintica cam in 30 minute. (doza de 330 ml).

Am pus cateva poze jos.

Link spre comentariu

[quote="miha_alex.

felicitari pentru realizare , incearca sa le lipesti pe toate atunci sa probezi sa te ncurajezi mai tare cand vei tine un lemn in mana si sal vezi cum arde. :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Incearcati folia de aluminiu "folia folosita la bucatarie pentru inpachetat"Oglinzile folosite la telescoape sant acoperite cu argint sau aluminiu .zic uni ca oglinzile de aluminiu sant mai rezistente .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator azzzul

Am lipit eu folie de staniol alimentar din cel mai ieftin pe o fosta parabolica de satelit cu diametrul de 1 metru. Am lipit cu prenadez intins cu pensula. Pe urma scoteam bulele de aer cu un burete de bucatarie.In focar frige, nu poti tine mana. Desi era cam stramba antena focarul avea cam zace centimetri. Teoretic soarele bate la noi cam cu 1 KW pe metru patrat.Acum vreau sa ii fac un sistem de urmarire dupa soare. Mi-ar trebui o mecanica de la antena de satelit, sa vad pe unde gasesc.

Daca vrei sa urmaresti Soarele, exista 2 metode: una optica si destul de greu de implementat practic. In plus, risca sa se "incurce" cind intra Soarele in nori sau la regimul zi/noapte.Cealalta metoda ar fi sa introduci intr-un microcontroller tabelul cu coordonatele Soarelui in tot decursul unui an. (doar sunt clare si unice pentru fiecare punct de pe Pamint, sigur le gasesti pe net, daca nu, le aproximezi sau discuti cu un astronom) Oricum, tabelul nu e mare, in sensul ca il poti simplifica deoarece variatia traiectoriei intr-o luna sa zicem, nu e semnificativa pentru aplicatia ta. De asemenea, nu trebuie sa misti continuu oglinda. O corectie la o jumatate de ora sa zicem, ar fi suficienta.Indiferent ce metoda folosesti, mecanica e aceeasi.Ideea unei astfel de aplicatii ar fi urmatoarea: Construiesti sau cumperi un panou solar (termic nu electric) sa zicem de un metru patrat. Construiesti mai multe oglinzi plane de aproximativ 1m patrat care "urmaresc" Soarele si proiecteaza fascicolul pe panou. Daca ai 10 astfel de oglinzi, poti sa obtii aproximativ 10KW/m2 in panou.Teoretic, ideea e interesanta. Practic insa, iesi mai ieftin cu 10m2 de celule solare decit cu 10m2 de oglinzi mobile...In plus, trebuie sa tii cont de situatia "furtuna" pe care trebuie sa o detectezi si trebuie sa "culci" oglinzile adica sa le pui in "sleep". Ar fi pacat ca un vint puternic sau o grindina sa ti le strice.
dar cu asta:
ce obtii?aici: http://astro.unl.edu/naap/motion3/anima ... tions.html aveti un simulator pentru soare!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări