moska2003 Postat August 23, 2004 Partajează Postat August 23, 2004 Vreau sa canstruiesc un filtru de 3 cai pt. boxe si problema e ca folosind programul WinISD obtin niste valori iar folosin link-ul http://www.skynetphone.ro/Calculator%20filtre.htm de pe forum, obtin alte valori.Care sunt cele corecte? Cine a facut filtre si a fost multumit de ele sa-mi spuna si mie. Si inca o problema: difuzorul de inalte are 8ohm, medii-4ohm si bas-4ohm. Filtrul pt. medii este trece banda format din 2 parti prima trece sus si a doua trece jos.Eu calculez partea de trece sus la inalte pe 8 ohmi dar la medii cand fac filtrul trece banda va trebui calculat pe 4 ohmi parea de trece sus? Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics Postat Septembrie 1, 2004 Partajează Postat Septembrie 1, 2004 Te chinui cam mult. Am eu niste filtre misto pe 3 cai cu bobine zdravene, nu ca astea de pe piata, cu 150.000 bucata daca vrei. Sunt din Ploiesti. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 3, 2004 Partajează Postat Septembrie 3, 2004 Probabil ambele rezultate sunt corecte si obtii rezultate diferite pentru tipuri diferite de filtre. Link spre comentariu
Vizitator hazard Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 apropos de filtre...cum afecteaza filtrele impedanta?adica dc am 2 difu-uri de 8 oameni in paralel si ii dau si un filtru o sa am tot 4 impedanta si dupa? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Filtrele nu influenteaza impedanta difuzoarelor Link spre comentariu
Vizitator hazard Postat Septembrie 9, 2004 Partajează Postat Septembrie 9, 2004 nici rezistorii din unele filtre???am un filtru pe 2 cai, 8 oameni, dupa schema dif-urile sunt legate in paralel, deci ar fii trebuit sa fie 4 oameni, dar la intrarea in filtru am tot 8:)...poate imi explica si mie cineva Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 am un dif de 8 ohmi si as vrea sa ii pun un tweeter piezo dar e de 4. Merge asa? in specificatii cu schema incintei scria sa pun intre + semnal si + tweeterului un condensator de 220-470nF/400V. E bine daca fac asa? Cam cat va fi impedanta boxei? Si ce fel de condensator imi trebuie? electrolitic/neelectrolitic? polarizat/nepolarizat? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 tweeterul piezzo nu poate avea 4 ohmi impedantael reactioneaza ca un condensator. Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 mersi pt raspuns. asa scria acolo... nu stiam ca astea piezo nu au 4 ohm :oops: deci merge pus si o sa aiba tot 8 ohmi incinta nu? si daca pun la + la tweeter e ok nu? dar de care e mai bine? electrolitic/neelectrolitic? polarizat/nepolarizat? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Mediile si inaltele , daca sunt legate prin condensator pe filtru, nu influenteaza impedanta pe care o vede amplificatorul , in cazul acesta difuzorul de bass dicteaza ipedanta incintei. :idea: pune un condensator de 4,7 microfarazi, nepolarizat, inseriat cu tweeterul Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 ok. mersi mult. asa o sa fac. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum