Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care rezultat este corect?

moska2003

Postări Recomandate

Vreau sa canstruiesc un filtru de 3 cai pt. boxe si problema e ca folosind programul WinISD obtin niste valori iar folosin link-ul http://www.skynetphone.ro/Calculator%20filtre.htm de pe forum, obtin alte valori.Care sunt cele corecte? Cine a facut filtre si a fost multumit de ele sa-mi spuna si mie.

Si inca o problema:

difuzorul de inalte are 8ohm, medii-4ohm si bas-4ohm.

Filtrul pt. medii este trece banda format din 2 parti prima trece sus si a doua trece jos.Eu calculez partea de trece sus la inalte pe 8 ohmi dar la medii cand fac filtrul trece banda va trebui calculat pe 4 ohmi parea de trece sus?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• moska2003

1

Vizitator hazard

nici rezistorii din unele filtre???am un filtru pe 2 cai, 8 oameni, dupa schema dif-urile sunt legate in paralel, deci ar fii trebuit sa fie 4 oameni, dar la intrarea in filtru am tot 8:)...poate imi explica si mie cineva

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator DocX

am un dif de 8 ohmi si as vrea sa ii pun un tweeter piezo dar e de 4. Merge asa? in specificatii cu schema incintei scria sa pun intre + semnal si + tweeterului un condensator de 220-470nF/400V. E bine daca fac asa? Cam cat va fi impedanta boxei? Si ce fel de condensator imi trebuie? electrolitic/neelectrolitic? polarizat/nepolarizat?

Link spre comentariu
Vizitator DocX

mersi pt raspuns. asa scria acolo... nu stiam ca astea piezo nu au 4 ohm :oops: deci merge pus si o sa aiba tot 8 ohmi incinta nu? si daca pun la + la tweeter e ok nu? dar de care e mai bine? electrolitic/neelectrolitic? polarizat/nepolarizat?

Link spre comentariu

Mediile si inaltele , daca sunt legate prin condensator pe filtru, nu influenteaza impedanta pe care o vede amplificatorul , in cazul acesta difuzorul de bass dicteaza ipedanta incintei. :idea: pune un condensator de 4,7 microfarazi, nepolarizat, inseriat cu tweeterul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări