Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valori corecte componente legate la PIC

ionut_h

Postări Recomandate

Salut.Am o schema cu un pic. In realitate ce valorile ale componentelor care se leaga la pic trebuie sa pun? am pus rezistente de 1k dupa cum se vede. e bun de 1k?o sa pun si oscilatorul de 4mhz intre 15 si 16 cu 2 x 22pf.ar mai trebui ceva in plus?multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

5

• ionut_h

4

• Stefan

2

• 10vid

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu cunosc bine pic-urile dar tot cred ca VCC ar trebui sa fie 5V in loc de 9Vrezistenta de la MCLR cred ca ar trebui sa fie intre 4.7k si 10k iar rezistenta de limitare a curentului prin led la 5V pe VCC ar trebui sa fie cam de la 180Ohm in sus... si 1k e ok dar led-ul va lumina mult mai slab decat se asteapta de la el mai ales ca asa e mai in siguranta PIC-ul

Link spre comentariu

daca pui 9V pe uC e clar :sparge: adios 16F84.pune rezistenta de pull-up MCLR de 10K (merge si de 1K dar fa ca mine )r18 o dimensionezi pentru tensiunea da de alimentare (recomand 560ohmi minim 330ohmi)l.e:pai se putea !? srdjan iar a fost mai rapid :rade:subiectul lui -> MesajScris: 05 Iul 2010 12:04subiectul meu -> MesajScris: 05 Iul 2010 12:05 (cat am dat trimitere la un mp)

Link spre comentariu

r18 o dimensionezi pentru tensiunea da de alimentare (recomand 560ohmi minim 330ohmi)

Cred ca e gresit 9v, insa pentru tensiunea de 5v, R18 trebuie sa aiba in jur de 120Ω pentru led rosu sau 80Ω pentru led verde, albastru sau alb. Asta ca sa dea un curent de cca. 25mA.
Link spre comentariu

25mA e cam mult atat pentru un led ordinar de 5mm cat si pentru pic... eu as opta intre 15-20mA pentru un led la care ma intereseaza cat de cat luminozitatea

Link spre comentariu

e bun 22pF desi asta ar fi capacitatea necesara pe cristale de 27MHzuite aici putina teorie... vei vedea ca nu e atat de critica valoarea. depinde evident de eroarea maxima admisa de aplicatie dar frecventele oricum sunt foarte apropiate de cele nominale ale cristalului pentru aplicatii de hobby amator

Link spre comentariu

pentru tensiunea de 5v, R18 trebuie sa aiba in jur de 120Ω pentru led rosu sau 80Ω pentru led verde, albastru sau alb.

Tu pui becuri pe port sau leduri? 5mA sînt arhisuficienţi pentru un led, mai ales că un port (nu un pin, un port) nu poate livra direct mai mult de 200mA. De fapt, tot PIC-ul nu poate disipa mai mult de 800mW.
Link spre comentariu

pentru tensiunea de 5v, R18 trebuie sa aiba in jur de 120Ω pentru led rosu sau 80Ω pentru led verde, albastru sau alb.

Tu pui becuri pe port sau leduri? 5mA sînt arhisuficienţi pentru un led, mai ales că un port (nu un pin, un port) nu poate livra direct mai mult de 200mA. De fapt, tot PIC-ul nu poate disipa mai mult de 800mW.
Nu-nteleg de ce aduci in discutie curentul maxim pe port, pana una alta el are un singur led legat la un pin.Leduri sunt de toate felurile. Eu am leduri rosii de 5mm care suporta 50mA continuu si 200mA pulsatoriu.Chiar si displayurile LED cu 7 segmente suporta 25mA pe segment, altfel iti garantez eu ca la 5mA nu prea le vezi ziua.Binenteles ca daca nu stii ce LED ai in mana, e bine sa incepi cu o rezistenta mai mare (sau potentiometru) si sa tot scazi pana simti ca incepe sa se incalzeasca ledul.
Link spre comentariu

ar trebui sa te opresti cand simti ca nu se mai intensifica lumina (saturare)... daca te opresti cand simti ca se incalzeste led-ul poate fi cam tarziu pentru el... pana apuci sa reactionezi se poate deteriora

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări