Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte p-audio 800k

Andrei87

Postări Recomandate

salut.dispun si eu de 2 difuri pa 800k.problema este k nu prea am gasit incinte pt ele.as vrea sa fac 2 boxe ceva gen studio.si as vrea 2 incinte potrivite pt ele.k amplificare mam gandit la unl din kiturile lui sorteh ,diy 200 sau diy 140.care sunt mai potrivite??ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei87

6

• CBI

4

• hpavictor

4

• djlove

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ai fi avut mica curiozitate , inofensiva de altfel , sa faci efortul sa cauti subiecte pe forumul nostru despre 800K , ai fi avut o surpriza placuta ! In mod normal ar fi trebuit sa stii toate astea , daca nu , atunci este impetuos necesar sa citesti temeinic regulamentul forumului nostru si sa ai in vedere ca pe viitor sa postezi numai la sectiunea incepatorilor , dar obligatoriu folosind corect gramatical si cu discernamant scrierea limbii romane ! Nu te sfatuiesc sa renunti , insista ! Vei ajunge sa iti dai singur raspunsurile mult dorite ( caci unii useri sunt mult mai putin cunoscatori decat tine , dar culmea incompetentei si oligofreniei , a orgoliului excesiv , isi permit sa dea sfaturi , eronate evident din rea vointa precum si din necunoastere pentru a te virusa definitiv cu false mituri audiofile si a te provoca la discutii sterile sau neprincipiale , jignitoare uneori si posibile pagube materiale in urma aplicarii sfaturilor iresponsabile ) dar doar asa vei evolua , acesta fiind de altfel scopul forumului ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

salut.mai am cautat si nu nu prea am gasit ce vroiam eu,eu as vrea ceva gen de studio cu un tweeter.o sa mai caut.ms anticipat.k amplificare care ar fi ok??

Link spre comentariu

Din ceea ce ai scris mai sus ca ai vrea sa achizitionezi, diy 200 este recomandat, sau ceva mai puternic. Din cate imi amintesc aceste difuzoare au 200W pe 8 ohmi.Ceea ce ai vrea tu sa faci ar fi ideal in combinatie cu tweeterul PCT300 de la P-audio pentru monitoare de studio sau boxe Hi-Fi. Parametri difuzoarelor se gasesc, asa ca nu ramane decat sa iti proiectezi incinta si sa o simulezi in diferite programe.Succes!

Link spre comentariu

Un exemplu usor de utilizat este Bassbox, introduci paramentri si afli volumul incintei.Apoi tu iti proiectezi o incinta (de ce forma vrei tu) care sa aibe acel volum.

Link spre comentariu

uite citeste aici si cu alea 2 excel-uri ar fi simplu si ok

http://www.troelsgravesen.dk/ports.htm

dar dupa cum pui problema tare ma indoiesc ca vei fi sigur in ce faci

cum vine asta,vrei "ceva gen de studio cu tweter" ???

daca chiar cautai ca sa gasesti... gaseai.. si aveai material de studiu cel putin 1 zi numai pe acest forum(mai sunt vreo 2).Mai aflai si ca pe piata sunt 2 variante alea acestui wofer,si tu daca vrei sa faci bas reflex si daca reusesti filtrele ,cu unul vei obtine o incinta cu bas decent(dar fara pretentii f ridicate de 'cantitati imense de infrabas') ,iar cu celalalt vei obtine numai "sateliti" in care va trebui ori sa umblii la egalizor si nu vor mai rezista la puterea declarata ,ori ajutate de bas suplimentar sub 60hz(nu neaparat subwofer)

Te putem ajuta cu niste dimensiuni pt cutie,dar atata timp cat nu poti indica ce varianta ai,cam greu.Desi volumul care le trebuie este oarecum apropiat,acordul se face diferit si trebuie tinut cont si de cantitatea de material fonoabsorbant(nu iti recomand nici winisd nici basbox pt realizarea acordului decat daca stii ce faci!)

Nu ai zis nici unde vrei sa le folosesti,la auditii in casa ajunge si kit-ul mic de amplif,dar daca vrei sa le incingi nitel iti trebuie ceva cel putin de puterea nominala a woferului sau si putin mai mare

PS:daca monitoare de studio vrei sa faci,va fi cam greu asa pe nimerite :speriat .Iti trebui proiect calumea.Macar sa le nimeresti sa iti placa cum se aud si tot e bine.Ca tweter pt ele este ok PCT300

Vezi si topicul despre incintele VTP,daca ai loc si chef de munca,poti sa incerci

Link spre comentariu

salut.k putere vreau sa dau cat duc,dar nici sa le ard.un fet 200 ar fi ok zic eu.cum nu ai inteles ce vreau.vreau o incinta buna pt ele.de folosit le folosesc si in casa dar mai mult afara.ms anticipat

Link spre comentariu

salut.k putere vreau sa dau cat duc,dar nici sa le ard.un fet 200 ar fi ok zic eu.cum nu ai inteles ce vreau.vreau o incinta buna pt ele.de folosit le folosesc si in casa dar mai mult afara.ms anticipat

Fet 200 are 200W/4 ohmi, in 8 ohmi ai pe jumatate (100W).Pentru afara nu e de loc o alegere buna acest difuzor.
Link spre comentariu

da man,bv,crezi ca eu nu puteam sa dau linkul ala :sparge:

uite chiar mai specific

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... 77&start=0

dar ai citit ce am scris mai sus? sau mergem pe principiul 'noi muncim noi nu gandim' :sparge:

ai idee cum se comporta incinta si filtrul ala in caz ca are celalalt wofer(f probabil)

chiar si titlul este nesigur,ori e boxe de auditie,ori monitoare de studio,ca desi pare,nu este exact acelasi lucru(doar fiindca au tot o cutie si un filtru)

asteptam feedback de la cei care au realizat asa ceva :dans:

@andrei87

ai facut o alegere neinspirata cu difurile ,nu sunt facute pt galagie mare(desi in spatiul unui apartament poti da mici petreceri)

woferul va avea nevoie de filtru trece sus daca vrei sa dai cu puterea aia timp indelungat sa ai si bas si sa nu-l distrugi mecanic,deci vei avea nevoie de basi separati,si PCT300 este un tweeter de casa,mai mult hi-fi decat PublicAdress,pe care il vei praji la prima iesire! fara nici un fel de protectii,ori din filtru,ori din amplificare(si atentie,ca nici kit-urile alea nu au nici un fel de protectie daca nu le pui tu)

Link spre comentariu

Va pierdeti timpul pe un subiect mort , puteti scrie despre calcul integral , derivate , transformate , astrofizica sau alte stiinte exacte , omul nostru nu are ce face cu sfaturile noastre , nici limba romana nu o stie , deci e clar , nu va poate intelege ! Daca ar fi postat la incepatori , cu siguranta primea mura -n gura un desen si gata , era perfect ! Dar cu atatea variabile , ati zapacit omul si deja a scazut entuziasmul , si o sa gaseasca ceva second hand , gen Sony pe care le lauda degeaba un user expert acum cateva zile pe aici....sunt curios daca vreodata o sa se finalizeze practic , cu poze , un asemenea proiect , foarte pretentios si dificil de pus la punct , la nivelul de incepator !

Link spre comentariu

i-am dat link spre un proiect mura-n gura,se gasesc indicatii si in topicul despre VTPare woferele deja ,nu le pune in mobila pe post de bibeloudin partea mea sa faca cum crede,sau nu se mai apuca,apoi apar discutii ca "ce ba,ESTI TU SONY :sparge: ,nu vezi ca suna ca kuru,de banii iti luai boxe de firma" (or sa sara necunoscatorii de pe margine cum zicea si viobio si pe buna dreptate)si asta e adevaru,de la compoenete bune pana la incinte bune(sau acustice nu doar 6 lemne ) e drum lung,si nu e nevoie de multe greseli ca sa-ti doresti sa fi luat SONY nici mie nu mi-a dat nimeni mura-n gura cand a fost cazul si daca as putea l-as ajuta,dar nu mai am de f mult timp combinatia si din pacate boxele adevarate nu se fac cu 2-3 sfaturi de pe forum sau niste proiecte puse ca sa se vanda .Trebuie putina vointa!Daca ii zic un volum la cutie,si dimensiuni la port,si are celalalt wofer,ma injura apoi ca i-am dat indicatii gresite...

Link spre comentariu

dap,ai dreptate,se pot trage suficiente concluzii si indicatii din ce s-a tot scris pana acumdar uneori este greu sa cauti cu google,si si mai greu in interiorul unui forum,se pare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări