Myhayxx Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 sunt curios daca a mai facut cineva turometrul acesta? astazi l-am tot studiat si am observat ca nu e la fel PCB-ul cu schema data in revista. R1 este intre potentiometru si D1 iar in PCB-ul prezentat acolo mai apar doua condensatoare... am incercuit cu rosu sa vedeti despre ce e vorba. daca este cineva care a reusit sa puna in practica acest turometru rog sa-mi confirme macar sa stiu daca e functional? Link spre comentariu
Myhayxx Postat Iulie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2010 in sfarsit functioneaza.. am atasat si pcb-ul pentru cine e interesat de acest turometru Link spre comentariu
Myhayxx Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 am terminat turometrul l-am montat in bord, functioneaza insa am o singura problema semireglabilul de 100 k e dat la minim iar ledul de la 12 nu sta aprins la relanti (nu pot sa-l fac sa nu mai palpaie) se aprinde cand 12 cand 16. de la 12 in sus pot sa reglez orice led sa stea aprins fara sa palpaie din semireglabil dar mai jos de 12 nu merge. :cry: ce pot sa fac ? sa pun un semireglabil cu valoare mai mare sau mai mica? sau as putea inlocui o rezistenta cu o valoare mai mare sau mai mica ..dar care? Link spre comentariu
stefanstudio Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 da nu poti sa pui un semireglabil la fel???daca nu unu apropiat de valoarea celui original daca e de 100 si nai pui si tu de 150 sa zicem Link spre comentariu
stefanstudio Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 si io daca ma apucam de stricat pacolo sincer as fi desfacut si chilometraju sai mai reduc din cilometri aia facuti Link spre comentariu
Myhayxx Postat August 12, 2010 Autor Partajează Postat August 12, 2010 si io daca ma apucam de stricat pacolo sincer as fi desfacut si chilometraju sai mai reduc din cilometri aia facuti da intr-adevar despre asta este vorba cati "cilometri" sau "chilometri" am eu in bord. daca vrei sa sti aceia sunt reali.. probabil tu ai o masina cu 40000 kilometri, (da asa se scrie kilometri cu k de la kilogram) reali probabil ca ai 400000. sa nu-mi zici ca ai vrut sa scri intentionat cu greseli ca nu te cred. intr-o fraza de zece cuvinte 100 de greseli. esti un t....t Link spre comentariu
Dr.L Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Myhayxx -arata bine,felicitari! Link spre comentariu
Myhayxx Postat August 14, 2010 Autor Partajează Postat August 14, 2010 Myhayxx -arata bine,felicitari! multumesc! am mai modificat ceva: am dat ledurile mai in spate, (acum se vad doar cand sunt aprinse) am taiat putin din fite si am tiparit alt cadran ca acela dupa cum se vede si in imagini era putin sifonat. acum arata mult mai bine Link spre comentariu
GeoMar Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Felicitari @Myhayxx, arata super bine . Am remarcat din poze ca initial aveai doar un simplu ceas care indica ora. Apoi ai atasat turometrul pe partea exterioara a cadranului [si redesenarea cadranului]. Nu poti scurta putin si limbile ceasului ca sa nu se mai suprapuna peste ledurile turometrulu? O parere ... In rest nota 10 pentru realizare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum