Vizitator Danny_bb Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 De ceva ani tot visam la un sistem audio facut de mine. Pana cand m-am hotarat sa incropesc ceva. Zis si facut. Am citit, m-am informat si am hotarat ca nu am rabdarea si nici cunostintele sa fac partea de amplificator si corector de ton singur, deci am cumparat kit-uri asamblate. Transformator am gasit la cineva pe forum, iar partea de redresare si filtrare am facut-o eu. Radiatorul l-am gasit pe o dioda de putere iar carcasa am improvizat-o dintr-un pick-up vechi. Dupa un final ars din cauza neatentiei si nerabdarii si zeci de asamblari si demontari in scopul eliminarii brumului care ma scotea afara din casa, am constatat ca problema era cablul de intrare de 2 lei. M-am calmat, mi-am cumparat cablu si mufe ceva mai serioase si totul a fost bine. Am facut ceva compromisuri unde nu era cazul, adica la mufe, dar nu e un sistem cu pretentii deci merge si asa. Dupa aia am trecut la boxe. Sunt facute dupa proiectul consacrat cu panarame chinezesti. Tweeterele sunt SAL pentru ca n-am gasit mai ieftine. In fine, tot chinezesti. Mi-a fost frica de bobine si am cumparat si filtre tot de la SAL. Am aflat pe pielea mea ca finisatul prin vopsire necesita multa atentie si timp. Nu sunt deloc multumit de rezultat dar nici nu mai stau sa le slefuiesc si sa le vopsesc iar. Nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul nepretuit al asistentului. Ca sunet, nu stiu ce sa zic. Nu sunt audiofil dar in mod sigur se aud mai bine decat panaramele de sisteme 5.1 la preturi similare sau mai mari. Per total, sunt multumit de ce am facut dar sunt constient ca sunt foarte departe de un proiect adevarat. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Pentru inceput nu e rau deloc. Felicitari pentru munca depusa si la mai mare ! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Felicitari si de la mine ! Pe cand un proiect realizat de la A la Z, fara sa apelezi la kit-uri ? P.S. Eu zic sa nu te bazezi prea mult pe asistent... adica pe pisoiul ala... credca-i paralel cu electronica, dar mai sunt multi ca el aici pe forum... Link spre comentariu
Vizitator Danny_bb Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Va mai urma tot un proiect audio. Dar de data asta va fi ceva mai elaborat. N-o sa ma mai grabesc si sper sa iasa ceva de care sa fiu pe deplin multumit. Ma tot gandesc si eu sa nu mai trisez folosind kituri dar mi-e teama ca lipsa de experienta va face ca rezultatul sa nu fie conform cu asteptarile. Mai studiez problema si cred ca-mi fac curaj. Multumesc pentru aprecieri. Link spre comentariu
Vizitator marius93d Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 A iesit bine In a doua poza cand am vazut boxa am crezut ca este din metal :nebunrau:Ala da radiator Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Felicitari pentru realizare! Boxele si amplificatorul au un aspect ingrijit si apreciez munca depusa. In amplificator este foarte bine ca etajul de intrare l-ai montat departe de transformatorul de retea, in partea opusa a cutiei. Apreciez ajutorul care ti-l ofera asistentul felin (eu am sase "ajutoare" de rasa canina si stiu ce mult inseamna prezenta acestor prieteni necuvintatori). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum