Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indrumari sistem 2+1

electronik

Postări Recomandate

salutare , am un amplif stereo cu 2 kituri av 400, si inca un amplif mono cu un kit de 600w, si as dori sa imi fac niste boxe (sistem 2+1) la 8 ohmi : 2 boxe pe 3 cai fiecare pentru ampliful cu av400, si un subwoofer pentru cel de 600, imi puteti spune cam ce difuzoare sa imi cumpar pentru fiecare in parte, si cutiile cam ce dimensiuni sa aiba. acest sistem il voi folosi atat in aer liber cat si in sali mai mari, deci vreau sa iasa ceva profi.... va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

4

• electronik

4

• Mihai Cimpoeru

1

• AlpHso

1

Top autori în acest subiect

in fine , dar pentru un subwoofer la puterea de 600w/8ohm , cam ce ar fi mai bun ? asa la un pret de ''criza'' , pana in 600ron, si pentru a obtine un bass mai profund, cum trebuie sa arate cutia? aveti vreun desen , vreo idee?

Link spre comentariu

Vezi ce gasesti de la Paudio sau Eminence. Pt un bas mai profund nu ai nevoie de cine stie ce forme ci de difuzoare de calitate si o incinta calculata si inchegata bine.

Link spre comentariu

Pe bas ar merge un AM-18ELF de la P.Audio. Se incadreaza in cerintele tale, si ca putere si ca buget. Legat de incinta, eu zic ca te-ar multumi un bass-reflex de vreo 180-200 de litrii. Era pe aici pe forum un proiect destul de simplu pe care l-am abordat si eu, si-a iesit peste asteptari. Cand il gasesc il postez.p.s. - Ce amplificator ai pentru bas?

Link spre comentariu

Pe bas ar merge un AM-18ELF de la P.Audio. Se incadreaza in cerintele tale, si ca putere si ca buget. Legat de incinta, eu zic ca te-ar multumi un bass-reflex de vreo 180-200 de litrii. Era pe aici pe forum un proiect destul de simplu pe care l-am abordat si eu, si-a iesit peste asteptari. Cand il gasesc il postez.p.s. - Ce amplificator ai pentru bas?

pentru bass ,am un aplificator facut cu un kit av800, traful e mai mic decat se cere dar cu ce am scoate cam 600w, pot pune si traful necesar pentru a putea scoate maximum din acest kit, in fine, iar in acet amplif este si un kit ca in poza atasata , fiind un filtru subsonic pentru subwoofer. astept acel proiect daca il mai ai. multumesc
Link spre comentariu

Din pacate, cei 600W pe care zici ca-i scoate sunt pe sarcina de 4 ohmi. Pe sarcina de 8 ohmi, cum sunt majoritatea difuzoarelor pro, ai avea doar 300W.

O idee ar fi sa folosesti cele 2 AV400 in punte pe bas (ai avea 800W/8ohmi) si sa folosesti 2 sateliti in paralel pe finalul de 600W. O sa fie mono, dar nu cred ca mai conteaza efectul stereofonic la aplicatii de genul asta.

Edit: Am gasit si proiectul: http://i4.tinypic.com/1085oc2.jpg

Link spre comentariu

da, atunci am sa scot kitul de 800w, si am sa pun 2 de 400w in punte, se incadreaza, cu mici modificari, trafurile care sunt in ambele amplifuri sunt toroidale de 1200w ,asa am sa fac sigur, renunt la cel de 800, iar cele actuale de 400 raman asa cum sunt, totusi astept, poate imi faceti o schita cu ceva dimensiuni pentru subwoofer si cei doi sateliti.ma gandeam sa fac o cutie pentru subwoofer de 160L acordata la 40 Hz care va arata ca in poza de mai jos,diful AM -18ELF atunci cred ca e mic pentru cei 800w obtinuti, ce spuneti?! e mai bun C18ELF ? iar la sateliti ma gandeam la un HP15W si drivere COMP 34 la un volum de cel putin 75 litri, ce spuneti , e bine? sau trebuie si aici ceva de putere mai mare?

Link spre comentariu

Am editat postul anterior si am adaugat schita pentru incinta subwooferului, pe care am gasit-o pe un forum vecin. Volumul intern util e de 180L.Legat de difuzoare, parerea mea e ca C18-ELF nu merita diferenta de 350 de lei fata de AM18-ELF. Si acesta din urma poate inghiti fara probleme 800W de semnal curat. Pentru sateliti ar merita sa arunci o privire si la HP-15S varianta pe 4 ohmi, cu care poti stoarce toata puterea dintr-un AV400. Ca driver e okay si un Comp-34 dar daca esti dispus sa investesti putin mai mult, ar fi mai bun PAD-52 tot de la P.Audio. Ca proiect pentru sateliti eu zic ca ar merge o incinta mai compacta, trapezoidala. Schite pentru satelit/fullrange de 15" gasesti destule pe forumul "vecin".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări