Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SCHEMA INDICATOR CONSUM BENZINA INSTANT

ZAMFIR RAZVAN

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

2

• iulidan2

1

• dorel_81

1

• ZAMFIR RAZVAN

1

Top autori în acest subiect

Cu tot respectul va intreb de ce nu este recomandat sa aiba asa ceva pe masina in conditiile in care foarte multe masini sunt echipate cu acel indicator de consum instant iar cu ceva timp in urma existau si kit-uri care se puteau monta pe masini...

Link spre comentariu

Din cate stiu, ar exista mai nou o directiva (nu stiu daca europeana sau globala) care ar interzice constructorilor sa mai includa afisarea consumului instantaneu pe computerele de bord. Din punctul meu de vedere, pe buna dreptate: informatia este irelevanta si oarecum eronata. Nu intereseaza pe nimeni cat carburant consuma o masina la un moment dat, informatia este redundanta. Nu spui nimic cand afirmi ca masina consuma in secunda 43, timp de 2 secunde, in treapta a 2-a la 3500rpm, 18l/100km, pentru ca asta nu este un regim constant de mers. In plus, e o prostie sa stai cu ochii tot timpul pe un display si sa nu "o calci" pentru ca "consuma mult" instantaneu. O masina trebuie condusa asa cum recomanda producatorul: ea are randamentul cel mai bun in zona de cuplu maxim. O masina condusa in stil "taximetrist" are mult mai mult de suferit decat una condusa normal.

Cel mai important e consumul mediu, asta este o informatie utila dupa care iti poti regla stilul de condus.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator pisica matache

AS DORI SI EU SA MA AJUTE CINEVA CU O SCHEMA DE INDICATOR DE BENZINA INSTANT PENTRU O SOLENTAMULTUMESC

Daca mai este cineva interesat,pot pune schema pe care o folosesc eu de aproape un an,tot pe o SolenzaIndicatia esta analogica si masoara consumul instantaneu,prin masurarea timpilor cat injectoarele sunt deschise..Contrar unor pareri,cunoasterea consumului instantaneu e utila in multe cazuri..
Link spre comentariu

AS DORI SI EU SA MA AJUTE CINEVA CU O SCHEMA DE INDICATOR DE BENZINA INSTANT PENTRU O SOLENTAMULTUMESC

Pune-ti un bord de Logan cu soft 6002 , tragi un fir din UCE injectie si gata s-a rezolvat.Cine se pricepe iti face treaba asta intr-o zi de munca, bordul de LOgan se potriveste perfect, forma, dimensiuni nu se fac adaptari mecanice de nici un fel, doar mufele bordului trebuie schimate cele de solenza cu altele de Logan, plus ca cel de Logan e mult mai misto, si poti sa-i inversezi si afisajul ( pe negativ )Ma mir ca n-ai vazut pina acum slz cu bord Logan pe ele, si ai exact ce vrei tu, ADAC pe slz.
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator dedeman19

salut,

1) sincer nu prea inteleg de ce nu e recomandat sa ai un asemenea indicator pe masina; :nas:

2) nu sunt de accord cu userul alfabit in legatura cu faptul ca ceasurile de logan arata mai bine,

http://img580.imageshack.us/img580/543/31072011908forum.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/4198/31072011910forum.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/6871/31072011911forum.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/2550/31072011912forum.jpg

Am pus niste poze cu ceasurile de la Solenza mea. :da

Nu a fost usoara modificarea dar arata foarte bine...

Ceasuri de logan modificate si montate pe solenza s-a mai vazut

dar ceasuri de solenza asa ca astea, mai rar vezi.

(P.S SI la Solenza poti sa-i faci display-ul pe pozitiv, sau poti sa-l lasi negativ)

Link spre comentariu

...1) sincer nu prea inteleg de ce nu e recomandat sa ai un asemenea indicator pe masina; ...

N-ai inteles ca e directiva europeana ? Sigur, e valabil pentru fabricanti nu pentru soferi...

...2) nu sunt de accord cu userul alfabit in legatura cu faptul ca ceasurile de logan arata mai bine,...Nu a fost usoara modificarea dar arata foarte bine......

Asta depinde de gusturi. Plus tu ai CB, consum de benzina, autonomie etc pe TB -ul ala " muncit " ? Ca nu prea se vede...Aaa....si inca ceva ... De ce nu ai pus poze facute ziua ? Cumva pentru ca nu se remarca prin nimic, ziua arata la fel de banal ca unul nemodificat, " dar ceasuri de solenza asa ca astea, mai rar vezi " cum bine zici ...Alo, alo, n-ati vazut un cal maro ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări