Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o mica problema (sper sa fie mica)

Extrem

Postări Recomandate

Buna searaam ajuns la 80 % din munca la incintele floorstandastazi, am ajuns sa le testez inainte de a le izola (le-am testat cu 85 % izolatia)-inaltele(piezo cu o rezistenta de 43,si un condensator de 10 microfarazi)-mediile(am pus un fitru cu o bobina de 4 ohmi si cu 100*2 de microfarazi condensatoru)-wooferu( am pus un fitru cu o bobina de 4 ohmi si cu 50 de microfarazi condensatoru)am ajuns la urmatoarele concluzii si o problema:Mediile si inaltele daca nu dau wooferu in sus se aud de calitate EXTRAORDINARA(insa stiti si voi si eu ca o melodie fara bass parca nu e completa...)La inceput am pus la medii doar 50 de microfarazi ca la woofer dar, la un volum FOARTE MARE sau la un bass mai mare mediile DISTORSIONAU:((((((; asa ca am pus 50*2 microfarazi pe medii si parca parca nu mai face fite PROBLEMA E : am pus bine? sau se face prin alte metode?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

4

• kappa_ii

3

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

cum ba bobina la 4 ohm ! bobinele se masoara in H si cum sa faci bobina de 4 ohm ca pierzi jumatate din putere pe bobina !bobina nu trebuie sa aibe peste 1 ohm in cazul in care ai difuzor de 8 ohm si 0.5 ohm in cazul difuzoarelor de 4 ohm !cu cit omaju de la o bobine e mai mare cu atit se pierde mai multa putere pe bobina ! si bobina aia ar trebui sa aibe sirma foarte subtire ca sa aibe 4 ohm !

Link spre comentariu

pai e subtire ca nu am facut cu sarma de 1mm ci de 0,6mm facnd bobina sa ajunga la 1,6 ohmiAstazi am testat incintele la 30 de W putere din amplif si pot sa spun ca am ajuns la o calitate foarte mare + ca nu mai distorsioneaza difuzoru de medii :lol: Maine am sa vad cu merge la 80 de W :d

Link spre comentariu
:)))))ma faci sa rad:))deci sa explicam asapiezo : FOARTE INALTE( NU INALTE !!!)medii: inalte si medii ! (am pus filtru pt ai taia bassu)woofer: joase (bass); incinta e facuta pe bass reflexDeci am toate tipurile de sunete cea ce permite o calitate FOARTE BUNA Cine nu ma crede e liber sa vina in timisoara sa vada(sa auda)Astazi pun mocheta dupa care voi pune niste poze pe net..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări