Extrem Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 Buna searaam ajuns la 80 % din munca la incintele floorstandastazi, am ajuns sa le testez inainte de a le izola (le-am testat cu 85 % izolatia)-inaltele(piezo cu o rezistenta de 43,si un condensator de 10 microfarazi)-mediile(am pus un fitru cu o bobina de 4 ohmi si cu 100*2 de microfarazi condensatoru)-wooferu( am pus un fitru cu o bobina de 4 ohmi si cu 50 de microfarazi condensatoru)am ajuns la urmatoarele concluzii si o problema:Mediile si inaltele daca nu dau wooferu in sus se aud de calitate EXTRAORDINARA(insa stiti si voi si eu ca o melodie fara bass parca nu e completa...)La inceput am pus la medii doar 50 de microfarazi ca la woofer dar, la un volum FOARTE MARE sau la un bass mai mare mediile DISTORSIONAU:((((((; asa ca am pus 50*2 microfarazi pe medii si parca parca nu mai face fite PROBLEMA E : am pus bine? sau se face prin alte metode? Link spre comentariu
cristimm Postat August 30, 2005 Partajează Postat August 30, 2005 Incearca sa desenezi o schema ca din ce ai scris tu nu se intelege nimic. Bobinele nu se masoara in ohmi (chiar daca au si o rezistenta f. mica). Link spre comentariu
Extrem Postat August 30, 2005 Autor Partajează Postat August 30, 2005 http://www.electronica.ro/filtreboxe.shtml chema de aici am facut-o la 4 ohmi insa la medii in loc de 60 de microfarazi am pus 2*50 microfarazi legate in serie si la woofer in loc de 40 am pus 50 microfarazi in rest e totul la fel Link spre comentariu
kappa_ii Postat August 31, 2005 Partajează Postat August 31, 2005 cum ba bobina la 4 ohm ! bobinele se masoara in H si cum sa faci bobina de 4 ohm ca pierzi jumatate din putere pe bobina !bobina nu trebuie sa aibe peste 1 ohm in cazul in care ai difuzor de 8 ohm si 0.5 ohm in cazul difuzoarelor de 4 ohm !cu cit omaju de la o bobine e mai mare cu atit se pierde mai multa putere pe bobina ! si bobina aia ar trebui sa aibe sirma foarte subtire ca sa aibe 4 ohm ! Link spre comentariu
Extrem Postat August 31, 2005 Autor Partajează Postat August 31, 2005 pai e subtire ca nu am facut cu sarma de 1mm ci de 0,6mm facnd bobina sa ajunga la 1,6 ohmiAstazi am testat incintele la 30 de W putere din amplif si pot sa spun ca am ajuns la o calitate foarte mare + ca nu mai distorsioneaza difuzoru de medii :lol: Maine am sa vad cu merge la 80 de W Link spre comentariu
kappa_ii Postat August 31, 2005 Partajează Postat August 31, 2005 si cum testezi tu calitatea !din ce am vazut folosesti tw piezo care este de cea mai slaba calitate !! Link spre comentariu
Extrem Postat August 31, 2005 Autor Partajează Postat August 31, 2005 ))))ma faci sa rad:))deci sa explicam asapiezo : FOARTE INALTE( NU INALTE !!!)medii: inalte si medii ! (am pus filtru pt ai taia bassu)woofer: joase (bass); incinta e facuta pe bass reflexDeci am toate tipurile de sunete cea ce permite o calitate FOARTE BUNA Cine nu ma crede e liber sa vina in timisoara sa vada(sa auda)Astazi pun mocheta dupa care voi pune niste poze pe net.. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat August 31, 2005 Partajează Postat August 31, 2005 daca esti multumit atunci e bine ! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 1, 2005 Partajează Postat Septembrie 1, 2005 k daca esti multumit !! dar sa sti asa de chestie ca tw piezoo nu sint de calitate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum