Vizitator jackangel Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Doresc sa realizez un circuit de protectie pt hidrofor. Circuitul tb sa faca ceva de genul: in momentul in care hidroforul merge incontinuu de mai mult de 10 minute sa taie curentul.Eu vreau sa fac una din urmatoarele variante (nu ma intereseaza senzori de apa sau altele de genul - nu doresc sa mai umblu la instalatie sub nici o forma):-un circuit de putere tip priza - varianta asta mi se pare destul de complicata avand in vedere ca hidroforul are 750Wsau-un circuit cu microfon (hidroforul face suficient zgomot) - pt mai mult de 10 minute de galagie (numarate de un integrat timer) se activeaza un releu si imi taie curentul la hidrofor (cu posibilitate doar manuala de resetare)Orice ajutor sau orice idee despre cum as putea sa fac una din aceste 2 scheme este bine venita.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator jackangel Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Ma gandesc sa adaptez schema asta: http://www.redcircuits.com//Page28.htm Link spre comentariu
Vizitator jackangel Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Inca nu a raspuns nimeni. Am mai cautat pe net si se pare ca o schema cu IC4060 ar fi solutia cea mai buna. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Si daca faci baie n-ar fi cam nasol sa ramai fara apa?Ideea cu zgomotul mi se pare si mie ok Link spre comentariu
Vizitator jackangel Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Pai integratul 4060 poate numara pana la 12 ore. Se introduce un comutator pt timp mai lungi - si se rezolva si problema udatului gradinii. Oricum nu cred ca foloseste cineva hidroforul mai mult de 30-45 de minute incontinuu pt ca risti sa ramai fara apa in put. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Mai bine folosesti ca si senzor de curent pentru hidrofor un sunt de 1 ohm (rezistor la 5W). Pe acel sunt pui in paralel o punte redresoare + condesator de filtraj care alimenteaza printr-o rezistenta de aproximativ 70 ohm un optocuplor. Acel optocuplor va comanda montajul de temporizare care poate fi ca cele de aici (ENG) http://www.kpsec.freeuk.com/projects/timer.htm si aici http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html . Logica ar fi 750V/230V=3.26A; rezistor 1 ohm, cadere de tensiune 3.26V, puntea + condesator - (3.26-1.4)/.707=2.63V; 2.63-1.2(led optocuplor)=1.43V/0.02A ~ 70 ohm. Poti pune si optocuplorul direct pe sunt printr-o rezistenta de aproximativ 100 ohm daca optocuplorul rezista la tensiune inversa pe LED-ul intern de 4-5 V. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Folosesc de cca 3 ani un montaj realizat cu circuitul integrat 555, folosit ca circuit basculant monostabil reglat la cca 30 s - suficient pentru a umple o galeata de apa, acesta comanda un circuit de putere realizat cu un tranzistor si releu pentru alimentarea motorului de hidrofor, iar alimentarea montajului se face de la presostat. Pentru timpi mai mari de 30 s, am montat un intrerupator separat la comanda releului. Link spre comentariu
DM7 Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Eu folosesc hidroforul si la sistemul de irigatii. Si pentru ca uitam sa-l opresc si mergea pana seca apa din fantana mi-am montat unul din acesta.E adevarat ca eu am gasit unul muult mai ieftin ca pretul lui din comert..... Cand scade presiuna sub 1,5 bari dat de lipsa apei de pe absorbtie declanseaza alimentarea pompei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum