Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde putem procura litzwire


Postări Recomandate

Vreau sa fac o sursa de aproximativ 1000W, si ma lovesc de 0 problema, faptul ca nu am de unde procura litzwire la un pret decent. Am gasit la un user pe forum, dar da de minim 100Ron, ori mie nu imi trebuie atata, mie imi trebuiesc maxim 3 metrii. Sarma pe care o are el este 200x0,08, care duce dupa cum spune acesta 20A, ceea ce este cu mult peste ce-mi trebuie mie, dar e bine sa fie supradimensionata pt siguranta. Daca e cineva care are mai ieftin de 15Ron/metru de sarma, sau care are nevoie ca si mine de litz, sa scrie aici poate facem un group-buy si impartim sarma, ma ocup eu sau poate e cineva din Bucuresti de unde este userul cu pricina. Astept sfaturi si critici pertinente. Sunt un om serios de aceea rog seriozitate!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai este, asa am zis si eu, din punctul meu de vedere cam 5Ron per metru ar fii un pret mai aproape de adevar, dar asa a cumparat domnul acela, scump si nu poate nici el sa dea ieftin. El a zis ca a dat pe o rola de 3Kg de litzwire 200x0,08, 300Euro, si nu cred ca rola aia are 300m, sau care stiti contraziceti=-ma. Daca stie cineva de o sursa de litzwire, da de grosimea celui de mai sus, sa faca o oferta, sau sa mne ajute cu un sfat. D-l Nelu, dvs suntei din Bucuresti cumva, mai asteptam putin poate se mai aduna cineva si vb, contactati-ma pe PM.

Link spre comentariu

nu sunt din bucuresti ci din caracal.Tot pentru o sursa de 1kw imi trebuie si mie,am mai facut una cu care alimentez un av400 si am folosit CuEm obisnuit ,in mai multe fire ,dar pe urmatoarea vreau neaparat s-o fac cu litzfire,pentru amplificatorul nmos350(asta ca o paranteza)

Link spre comentariu

Pai cam in aceeasi situatie sunt si eu. Mai asteptam sa vedem ce o mai fii, poate se mai aduna cineva, avem neaparata nevoie de cineva din Bucuresti, pt ca nici eu nu sunt din Buc, eu sunt din Vrancea. Da-mi si mie daca nu e o problema o schema cu sursa ta si da-mi pe PM o adresa de mes si o sa-ti trimit si eu , eu folosesc o schema cu IR2153, half bridge.

Link spre comentariu

as zice sa vorbim totusi pe forum ca doar nu sunt secrete militare si poate ca , conversatiile noastre , folosesc si altora sau ,din contra ,dam ocazia sa fim corectati acolo unde credem ca stim totul dar de fapt ne inselam.Schema este asta viewtopic.php?f=41&t=34816&start=0 ,am facut-o prin iarna dupa ce am urmarit mult timp discutiile pe forum .Nu aveam nici o experienta cu sursele in comutatie ,dar am reusit si din acest motiv ar trebui sa fiu recunoscator celor care au prezentat aceasta sursa.Mentionez ca nu am facut-o cu cablajul de acolo ci am preferat sa proiectez eu alt cablaj cu piese normale nu smd-uri, asta e.... mea culpa, si nici miez ETD 59 nu am avut ci un miez EE55 de la comet.Dupa cum am mai spus ,sursa am plantat-o intrun amplificator AV400 pe care il aveam de vreo 3 ani (construit cu un transformator de 12-13kg) si functioneaza foarte bine ,este reglata la +-62Vcc pe iesire iar cu basul la maxim scade cu 2-2.5V pe intreaga tensiune ( de la 124V la 121-122V),filtrajul fiind de 2x10000uF/100V.In fine cam asta este experienta mea cu sursele in comutatieDaca ai vreo problema si pot sa te ajut ,te ajut ,daca nu,sigur vor fi destui colegi mult mai experimentati care te vor lamuri.In privinta sarmei ,daca nu putem sa procuram la un pret mai omenesc ,eu tot fac sursa cu sarma de CuEm mai multe fire numai ca de data asta vreau s-o fac full bridge ,dupa o schema tot de pe aici de pe forum,inca nu m-am hotarat ce varianta finala.

Link spre comentariu

incearca daca vrei sa faci full bridge, ceva cu controlerul IRS2453, eu am facut ceva half bridge cu IR2153 din care am tras 370W cu un traf EI33 si IRF840, deci cam maxim, asta a fost asa de incercare sa vad si eu cum functioneaza si cu ce se mananca si acum vreau sa fac tot schema aia dar cu imbunatatiri, uite aici ce am realizat pana acum viewtopic.php?f=41&t=7596&start=375, schema e aceasta http://classd.ru/circuits/ir2153circuit02.gif, la care am implementat si o mica protectie, daca iti place si te atrage p[oti sa ma intrebi, numai bine!

Sper totusi sa putem gasii ceva litzwire la un pret pe care sa-l putem suporta, oricum mi se pare mult 15Ron/metru da daca nu o sa gasesc, pana la urma o sa iau vreo 3-4metrii, ce sa fac, dar mai astept poate ne unim mai multi ca sa fie rentabil.

Link spre comentariu

cum am mai spus,urmaresc mult ,intervin putin pe forum.Sunt la curent si cu realizarile si cu schema .Tine-o tot asa .l.e.am vazut ca nu ai filtre de iesire ,dar lc-metru ai ? pt. ca ai putea sa ti le faci singur la ce valoare vrei tu.Te intreb pt. problema asta am avut-o si eu si am rezolvat-o construindu-mi un lc- metru cu PIC 16F628A.

Link spre comentariu

vreo 300.000lei afisajul si 80-100000 PIC-ul.nu este deloc complicat,trebuie sa faci rost de un programator cumparat sau construit de tine .Eu l-am construit dar datorita faptului ca nu stiam sa-l folosesc ,am crezut ca nu l-am facut bine si in consecinta m-am dus si am cumparat unul gata facut ,care ,bineinteles ca nu mergea nici ala .Problema era ca nu stiam sa folosesc programul cu care scriam PIC-ul(adica IC-prog).Dupa ce m-am documentat ,am constatat ca merge la fel de bine si programatorul facut de mine.In orice caz, daca vrei sa-ti faci un LC-metru,procura-ti intai un afisaj lcd 1x16 ,un PIC16F628A si un programator serial si mai vorbim dupaaceea la rubrica MICROCONTROLERE PIC ca aici santem cam offtopic.tot pentru surse in comutatie iti este de foarte mare folos un osciloscop altfel lucrezi la nimereala ,pe bani multi aruncati pe piese arse.

Link spre comentariu

Nu va agitati cu litzwire. Este adevarat ca e cel mai bun, totusi rezultatele nu difera mult fata de urmatoarea varianta - pe care o folosesc eu:Se rasuceste sarma de 0.2mm diametru in cabluri, cu ratingul de 0.2A/fir pentru pana la 3-4A, si scazand proportional pana la 0.15A/fir pentru pana la 20-25A. Asta la frecvente de pana la cca 60kHz. Teoretic adancimea de patrundere pana la 100kHz este de 0.2mm adica ar merge chiar si fir de 0.4mm diametru, dar adancimea de patrundere inseamna si atenuare, asa ca as ramane la principiul cu 0.2mm diametru pentru f<60-100kHz.

Link spre comentariu

Depinde si de tipul sursei care se vrea construita, ca sa nu vorbesc de convertoare care lucreaza de la 100khz in sus unde litzwire este recomandat, personal varianta cu multe fire impletite mi se pare neortodoxa sa zic asa, creste mult inductanta in gol ceea ce duce la stres mare pe elementele din circuit plus zgomot, la fel si pentru capacitatile parazite din infasurari. Teoretic cuplajul magnetic ar fi mai bun intre cele doua infasurari impletite, dar ce ne facem atunci cand nu putem bobina spirele impletite una langa cealalta, inevitabil vor ramane niste goluri. Ca sa nu mai zic ca la sarma asa subtire este dificil sa impletesti cu un pas uniform

Link spre comentariu

Asta e ffff adevarat si vb din experienta. Am reusit sa mai gasesc ceva litz recuperat din trafuri de monitoare, dar asta numai ptr secundar, care e bobinat cu doua conducoare cu litz care impreuna insumeaza 60x0.18, deci eu zic ca duce cam 6-7A fara probleme un astfel de conductor, dar pe viitor nu stiu de unde as putea sa-mi procur astfel de litz, dar la un pret acceptabil. Acum eu nu vreau sa supar pe nimeni dar bobinele alea de 3Kg de litz 200x0,08 au cu siguranta mai mult de 300m, si la un pret de 300Euro per bobina, ar venii cam 1 euro per metru ceea ce ar fii convenabil, numai ca eu nu imi permit sa dau 300Euro numai pe litz, nu am banii astia, iar 15 Ron per metru, e afacere curata, adica profit de 150%, dar asta e ce sa-i facem fiecare se chinuie cu ce are, plus ca nu oricine isi permite sa tina 300 de euro blocati in numai in litzwire, asta ca sa nu ami vb de toruri de ferita de 1000Euro cat avea omu, mi-a trimis niste poze cu ce are si pot sa spun ca omu are si lovele si e mai bolnav ca mine si ca multi altii dupa surse in comutatie, sau pur si simplu s-a apucat de afaceri, din partea mea un mare BRAVO!, speram insa sa ne ajutam si intre noi de aceea am lansat acest topic, poate mai stie cineva cum putem procura litz la un pret mai bun, eu personal cred ca 1 metru de litz 200x0.08 are ca si pret acceptabil de 5Ron/metru, da tre sa ne adunam mai multi, pt ca si chiar la 15Ron per metru, omul da numai de cel putin 100Ron, ca doar nu-i convine sa mearga la Posta sa puna 3m de litz intr-un plic, eu unul m-as duce, dar nu toti au timp ca mine. Asta e, sper sa nu fii suparat pe nimeni cu afirmatiile mele, eu unul nu am vrut sa atac pe nimeni si nici sa jignesc pe cineva, pur si simplu mi-am spus un punct de vedere, al unui electronist amator ffff pasionat dar stramtorat de criza asta de r***t. Numai bine, si sper totusi sa putem gasii o solutie!

Link spre comentariu

Imi pare rau sa ma bag, e drept ca nimanui nu ii place sa plateasca "mai mult decat face", dar asa e peste tot in economie: cu cat cumperi mai mult, cu atat pretul per unitate scade, si invers - respectiv pretul creste pentru cantitati mici. De aceea de multe ori prefer sa cumpar "mai mult" chiar daca asta inseamna investitii mai mari. De exemplu, m-am obisnuit ca pretul pe unitate pentru 10 bucati sa fie chiar si sub jumatatea pretului pentru 1 bucata (chiar recent am cumparat asa, mai multe chestii, 10-15 bucati la pret cat pentru 4-5 bucati). Ca urmare, daca pretul la rola la e cat e, atunci e normal ca pretul per metru sa fie de minim 3 ori mai mare. Si chiar as considera "ieftin" daca diferenta ar fi de doar 1:3.Sper sa nu ma intelegeti gresit, ca nu vand nimic. Ce vreau sa zic e ca daca intr-adevar aveti nevoie de asa ceva, in cantitati mici, atunci trebuie sa calculati altfel pretul raportat la rola intreaga. Sau altfel recurgeti la alte solutii gen inlocuitori, recuperari, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări