MifTy Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 deci, rog să posteze adeziuni doar cei care au reuşit să-şi "încuie" microcontrollerele... nu de alta, dar am reuşit şi eu figura... cu usbtiny!!! acu' stau cuminte şi blincănesc câteva leduri... nu de alta, da' să nu "încui" şi altele!!!!... Link spre comentariu
srdjan Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 eu am reusit cu un programator precar si aia o singura data http://www.dl1dow.de/inhalt/arduino/bootloader/bsd.gif s-a intamplat sa se scrie ceva eronat in fusebiti (programarea a rulat cu MCU folosind clock intern - probabil la 1MHz) pe langa asta am mai blocat cu buna stiinta programand RSTDSBL am incercat sa fac un "factory default" fusebit restore care foloseste un atmega8 si chestia cu tensiunea de 12V pentru deblocare. din neatentie am incurcat 7805 cu 7812 si am ars ambele AVR-uri din montaj asa ca am renuntat la deblocarea primelor 2 victime pana mi-a venit STK500 de atunci n-am mai avut surprize. totusi cred ca majoritatea cauzelor sunt datorate improvizatiilor (neatentie, lipituri, fire, atingeri cu mana, etc) Murphy nu doarme iar oboseala face ravagii chiar daca nu o simtim. cati dintre noi mesterim in conditii de liniste si relaxare? Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2010 io nush care naiba e faza...hardware, lucrurile sunt ok, dar windowsul nu recunoaşte nimic.zice că e "unknown device", şi atât...am impresia c-am greşit şi am scris alt flash în mcu... asta n-ar fi o problemă, dar am scris şi fusebiţii, şi acum tiny 2313 ăla îmi serveşte celebra eroare -1... Link spre comentariu
nana Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Si eu am reusit sa omor un atmega128 pentru ca am setat brown detect la 4v si ca prostu am dezactivat si interfata jtag. In rest chiar daca am setat bine ext clock pentru 16Mhz. Am reusit sa il fac inaccesibil pe SPI. Alte vreo cateva buc de atmega8 blocate din cauza la spi diseable sau setari gresite ale clockului extern. Acum ma chinui sa scriuw un soft pentru un contrler pe interfata paralela ca emulez.un hv prog pentru rescriere fuse biti. Bafta la deblocat avruri si la cat mai putine blocate. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 si eu am resit sa blochez singurul mega8 pe care il aveam am setat gresit fusebitii. apoi am resit sa-l citesc cu un oscilator extern, dar am setat din nou fusebitii aiurea si de data asta primesc doar eroarea -24 Link spre comentariu
srdjan Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 chestie cu unknown device pateam eu pe laptop cu usbasp pana m-am hotarat sa-i pun alimentare baterie de 9V cu regulator de 5. dupa asta n-am mai avut probleme. pe desktop mergea de fiecare data... Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2010 ei, mie şi pe desktop şi pe laptop îmi "merge" la fel.aka e unknown peste tot... Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 se poate verifica un AVR daca e blocat sau mort ? am in ATMEGA168 care nu mai face nimic, in timpul programarilor repetate a cedat. nu am schimbat nimic la fusebits (deci erau by defaults) Link spre comentariu
Vizitator metalman_lsp Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 In general se blocheaza cand se programeaza SPIEN si RSTDISBL (in cazul in care dispozitivul poate folosi pin-ul de reset pt funtie I\O). chestie cu unknown device pateam eu pe laptop cu usbasp pana m-am hotarat sa-i pun alimentare baterie de 9V cu regulator de 5. dupa asta n-am mai avut probleme. pe desktop mergea de fiecare data...Cu programatoarele pe portul paralel am avut aceiasi problema cand programam mega-uri fara "L" la sfarsit si nu aveam minimul de 4.5v la alimentare. Link spre comentariu
izua Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Se mai blochează și când se schimbă clockul pe external clock sau high speed și nu există cristal sau clock extern.O altă variantă e la avr-urile de tip at90pmwX, care își poate seta din fuse-uri unuii pinii ca ieșire cu diverse stări. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 nu sunt astea, altceva ?treaba cu clock-ul o stiu, SPI nu se poate dezactiva, nu am umblat la fuse-uri, doar scriere/citire. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Ma inscriu si eu in club. Am 3 bucati Atmega blocate datorita khazama (abia la al 3-lea am vazut ca la default am future programming disable):Intrebarea este: Se mai pot debloca? Daca da, CUM?Am 2 bucati Atmega8L si o bucata Atmega88P blocate si un Atmega88 si un Atmega8L intregi Link spre comentariu
dodo007 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 De ce nu incercati montajul asta, eu am deblocat atmega8 cu el. http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/ Bafta. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Chiar si eu care sunt ZERO(0,0001) la capitolul microcontrollere, am reusit la perfectie sa "descui" un Atmega8 caruia i-am bifat fusebitii la intamplare, si care nu mai spunea decat "unknown device". Cond de 39pF intre masa unui oscilator TXCO(am folosit de 25MHz)si pinul 10, iesirea de la TXCO direct in pinul 9, atmega8 pus pe breadboard, alimentat si atmega-ul si oscilatorul, masa comuna. Legat ICSP, cu oscilatorul de gatlejul lui, se intra in el cu Ponyprog si de debifeaza tot. Merge garantat. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 nu merge garantat. adica producatorul nu-ti garanteaza nimic la acea frecventa si la tensiunea nominala. o marire a frecventei necesita si o ajustare a tensiunii (tehnica numita overclock) care se lasa cu disipare marita de caldura deci scade "speranta la viata" a mcu-ului. daca ti-a iesit de cateva ori nu inseamna ca poti garanta tehnica. nici producatorul nu avea motive sa se laude cu mai putin decat a reusit realiza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum