Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum tai textolit?

cosyty

Postări Recomandate

pana la urma am gasit de 2 mm si lam taiat cu foarfeca insa am gasit o alta modalitate de taire am un mini circular cu panza de 10 cm in diametru(panza cu vidia) si am taiat si cateva bucati dinala de 4 fara probleme(franjuri crapaturi etc.)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• cosyty

4

• MifTy

3

• boboBOBO

3

Top autori în acest subiect

Tot bomfaierul ramine mai mult,eu tau si cu ghilotina la servici si este bine,dar sunt modelele de cablaj maroni care ce ciobesc cu ghilotina.

Link spre comentariu

Tot bomfaierul ramine mai mult,eu tau si cu ghilotina la servici si este bine,dar sunt modelele de cablaj maroni care ce ciobesc cu ghilotina.

ăla e pertinax, nu sticlotextolit...pertinax = pânză de tifon presată la cald în şelacsticlotextolit = pânză de fibră de sticlă presată la cald cu nush ce "răşini speciale"...le puteţi identifica uşor: pertinaxul pute ca naiba când e încins, şi placa arată nasol... de-aia s-au inventat acoperirile, cred!!! :rade: a, da, şi eu, tot cu bomfaierul.dar cu pânza goală, învelită în hârtie "inginerică", sau şerveţel...
Link spre comentariu
Vizitator tanacyous_d

salutare! cea mai buna metoda de taiere a textolidului este cea cu pendularul (dar unul de calitate)nu ai nici o problema merge foarte bine!nici un aparat nu taie mai bine decat pendularul!eu am taiat orice cu el mai putin fier. spor la lucru!

Link spre comentariu

Am dubii ca "nici un aparat nu taie mai bine decat pendularul", da' in fine, fiecare are dreptul la opinie.In schimb pana nu spui exact ce panze ai folosit, informatia e complet inutila.

Link spre comentariu

cu drujba! :ras: daca se facea un topic cu ce se taie atza....era tare de tot!cu flexul poti sal tai perfect(o sa miroase urat)...pe linie daca ai indemanare.... :aplauze

Link spre comentariu

pendular - panza 50x75 cu dinti de 1.2mm ; cred ca ar merge mai bine o panza cu dinti mai mici dar pana acum n-am gasit una mai mica; oricum merge destul de bine si cu 1.2

Link spre comentariu

... aş vrea să vă văd tăind cu pendularul o bucată de 5x5cm dintr-o bucată de 10x12 cm de placat...

eu, unul, nici nu mă gândesc: n-am cum fixa ferm plăcuţa, mai ales aşa de mică, s-o ţin cu mâna.. nu, mersi, vreau să am 2 mâini şi 5 deşte la fiecare mână, plus că pânzele de calitate bună sunt cam greu de găsit...

în schimb, văd pe siturile şi blogurile diy-erilor de pe-afară că folosesc fie ferăstraie electrice (orizontale sau verticale), fie minidiscuri puse la "dremel"...

cred că am să apelez şi eu la soluţia asta (minidisc+dremel).

sau o să apelez la

Posted Image

fie cumpărată ca atare, fie meşterită "manu propria"...

ar merge şi cu o foarfecă de tablă manuală (nu de banc), de-aia de seamănă cu o foarfecă de croitorie pe steroizi, dar cu lungimea fălcilor cam jumate faţă de o foarfecă de croitorie... dar n-am prea mai văzut aşa ceva de vânzare demult...

oricum, dincolo de 3-3,5 mm grosime, foarfeca e mai mult motiv de draci nu de lucru: mai ales dacă e vorba de pertinax, ăla crapă şi se ciobeşte, iar dacă e tăiat cu ceva mai rapid ca un traforaj manual, rămân moaţe de tifon pe marginile tăieturii, fără să pomenesc că se încinge şi miroase urât...

şi dacă faci parte din generaţia celor care au început "meseria" cu tuburi electronice, mirosul ăla declanşează îngrijorare: ce s-a încins în halul ăsta???

Link spre comentariu

ar merge şi cu o foarfecă de tablă manuală (nu de banc), de-aia de seamănă cu o foarfecă de croitorie pe steroizi, dar cu lungimea fălcilor cam jumate faţă de o foarfecă de croitorie... dar n-am prea mai văzut aşa ceva de vânzare demult...

Am cumparat mai demult asa ceva, fix in acest scop. Si acum zace printr-un dulap, cvasi-nefolosita.Motivul: una din parti indoaie in draci, de crapa cablajul, asa ca in final ramai cu o bucata buna si cu una pe care poti sa o arunci.Nu zic ca nu e posibil sa gasesti si foarfeci bune pentru asa ceva, dar e bine sa le testezi inainte.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Eu as vrea o scula cu o rola ascutita care sa se deplaseze pe deasupra unei sine de 4mm .Placa o asez pe sina si pe deasupra tai cu rola. Trebuie ceva presiune dar cred ca merita .Eu tai cu o ghilotina cu disc in loc de falca superioara. Acesta se "rostogoleste" pe langa falca inferioara. Adancimea cu care se petrececu falca inferioara trebuie sa fie cat mai mica.Sticotextolitul se taie perfect.Dar nu pot decupa bucati din placi cu piese decat pe unde incap falcile.De aceea vreau sa tai cu rola : as putea taia prin locuri mai inguste.(Nu-mi place taierea cu bomfaierul din cauza mizeriei rezultate ). Poate sa faca cineva o scula cu rola ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări