djx700 Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Hello ! Am un trafo de 2 x 12v CA dupa redresare si filtrare am 2 x 16.8 vcc traful este maricel cred ca are peste 100w (9.5 x 8.5 x 4.5)as vrea sa fac un amplificator mai de putere ...... ce integrate sar potrivi sau o schema de amplif pe tranzistori?ma batea gandu sa fac cu tda 7294 la 4 ohm dar nustiu cati w o sa scoata Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 este putin 2*16v,doar ceva cu TDA2030,2040 sau daca folosesti fara mediana atunci ai o tensiune mai mare si mergi cu un amplificator cu tranzistoare..... Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 ...as vrea sa fac un amplificator mai de putere....La tensiunea aia, ori pui secundarele in paralel, ori le folosesti fara mediana, cum zice si colegu'.Pentru prima varianta recomand ceva cu integrat - cel mai simplu si cu puterea cea mai mare ar fi TDA1562Q. Pentru a 2-a varianta ar merge si ceva cu tranzistori - un amplif cu condensator pe iesire, cat mai simplu; eu am incercat unul clasa A, cu batranul 2n3055 (poti folosi orice echivalent modern) si pe cuvant ca se aude chiar bine! Link spre comentariu
djx700 Postat Iulie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2010 multumesc .... cred ca cel cu 2n3055 ar fi mai indicat am facut eu amplif cu tda 1562q si daca scotea 10 w (pocnitura chinezeasca)PS : cum reglez p2? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 P1 il setezi astfel incat sa ai jumatate din tensiunea de alimentare pe junctiunea CE a fiecarui tranzistor final. P2 seteaza curentul prin tranzistorii de putere; pentru difuzoare de 8Ω ar fi potrivit un curent de 1,5A iar pentru 4Ω 2,5A (poti jongla cu valorile - daca ai radiator suficient de mare poti mari curentul, daca racirea e deficitara il scazi). La prima alimentare a montajului ai grija ca P1 sa fie setat la jumatatea rezistentei maxime si P2 la rezistenta maxima; dupa aceea mai ajustezi P1 daca e cazul (sa ai aprox aceeasi tensiune pe fiecare final) si reduci usor valoarea lui P2 pana curentul creste la valoarea dorita (masori cu un ampermetru, chiar pe alimentarea amplifului). Eu zic sa nu faci aceeasi gresala ca mine si sa pui trimmeri; mai bine ia niste semireglabili multitura si o sa iti fie mult mai usor. Toate aceste informatii le gasesti in fisierul atasat![/b] Cablajul il poti extrage din PDF; dai copy la imaginea cu traseele si o lipesti apoi intr-un fisier Word, dupa care o scalezi la dimensiunea necesara (120x90mm). Atentie la alimentare, trebuie filtraj serios. Eu am folosit 2x60.000μF... exagerat totusi; dar daca ai de unde, nu deranjeaza cu nimic. Aici e un topic unde se discuta detaliat acesta schema si diversele variante imbunatatite; prima data incearc-o asa cum e, sa nu pierzi timp cu detaliile si dupa acea mai modifici daca vrei. Aici e varianta usor upgradata (ultima schema); mai poti adauga cate un cond de ~100pF intre BC la fiecare prefinal, chiar si la BC559 de pe intrare. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 multumesc .... cred ca cel cu 2n3055 ar fi mai indicat am facut eu amplif cu tda 1562q si daca scotea 10 w (pocnitura chinezeasca)PS : cum reglez p2?Atentie la consum pentru stereo vreo 4A in mod continu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum