Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa reglabila

Putz

Postări Recomandate

Salut....da-ti-mi si mie vreun sfat....vreau sa-mi fac o sursa reglabila cu un traf 2 x 37 ac....Astept vreo parare , sugestie.....orice e bine venit.Trafu' are cam 300-350w

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

4

• Craciun

1

• bogdan_

1

• lucione_cip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator user2010

Eu am facut acesta schema si merge foarte bine.C1=2200uf 35VC2=100uf 35VC3=1000uf 35VPunte= 4 diode sau punte redresoare de 60V sau mai mare si minim 7AR1=1KP1=50K liniarDz=Dioda stabilizatoare minim 40VT1=2N3055T2=BD139Trafo=Transformator de 24-34V

Link spre comentariu

Am si eu de gand sa fac o sursa dubla si m-am gandit sa o fac cu 2xLM338 (schema din atashament) i-am desenat si cablajul in Sprint layout in functie de placuta de cablaj pe care am mai avut-o, dar am un trafo dintr-o combina audio si are doua tensiuni de 23V ac, oare merg LM-urile la acest traf? tinand cont ca dupa redresare si filtrare o sa am in gol aproape 40V :nas:

Link spre comentariu

37vac inseamna vreo 51 dupa redresare si filtrare, iar LM338 suporta diferenta maxima in - out 40V. La fel ca si alte stabilizatoare.Iti recomand o schema cu un LM317HV si un tranzistor extern. O gasesti in datasheetul de la LM317.

Link spre comentariu
Vizitator marius93d

Aveti din greseala vreun cablaj proiectat? ....ca nu ma pricep sa fac cu programele alea :rade:

Fa cu mana pe o foaie cablajul,iar pe urma incerci in program la fel..daca nu il faci direct cu marker
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări