Mihayy Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Am un aparat de sudura si s-a lucrat cu el pina s-a incalzit de sa aparut scurt si in primar si secudar , eu le-am debobinat si am refacut primarul bobina ,care era lacuita si a sarit lacu eu am izolat cu ceva toata bobina si am bobinato dar nu am reusit sa sa bobinez asa ordonat cum a fost facut de fabrica ce ziceti o sa am pierderi mari , aparatu de sudura e destul de micut mergea numai cu 2 si 2,5 o sa mai reusesc sa fac suduri cu el? Ramane sa fac si cu secundaru la fel aveti idee conteaza sensu cum bobinez fata de primar ? :jytuiyuBobina este din aluminiu nu din cupru asa a fost din constructie nemti lau facut ,cred ca si asta ii mai scade puterea nu? Link spre comentariu
Adierea Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Atata timp cat respecti numaru de infasurari care au fost aparatu va merge identic ca inainte , nu conteaza daca infasurarile nu saint perfect una langa alta .Eu am facut isolatie la sarma groasa si cu panblica folosita la bobinaj si apoi am lacuit totu , merge de ani de zile Aparatu daca este calculat pentru sarma de aluminiu nu afecteaza ,daca vrei sa folosesti sarma de cupru trebue recalculat bobinaju care vrei sal schimbi ,primar sau secundar Sensu de bobinare primar fata de cel secundar nu conteaza . Link spre comentariu
Vizitator ashantes Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Atentie la infasurari , cel mai important este nr de spire . Trebuie respectat ca sa mearga la fel ca inainte . Nu ai specificat daca tipul de miez este E sau I , cu o infasurare de primar si una de secundar peste , sau cate doua separat. Daca vrei totusi sa il refaci identic trebuie doar sa respecti nr de spire si sectiunea firului (pe care insa spui ca l-ai recuperat) , era mai bine sa-l refaci cu unul din cupru pentru ca nu s-ar incalzi asa de repede.Nu uita insa sa-l lacuiesti bine. Restul tine de practica.Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum