Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)

critix

Postări Recomandate

Merge oricare dintre ele. 12F675- I/SN este SMD, 12F675-I/P este in capsula DIP, interval de temperatura industrial (-40 -- +85) , iar 12F675-E/P este in capsula DIP cu interval de temperatura extins. Vezi si datasheet pagina 135.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La rugamintea colegului Xaby, am modificat schema si soft-ul astfel incat numarul de flash-uri sa fie programabil la fel ca in filmulet-ul de aici :

Procedura de programare rezulta din acel clip video, schema si soft-ul sunt in atasament.

Link spre comentariu

Problema :cry: ....Mi s-a stricat modulul, montat pe Loganul meu ; se pare ca s-a "prajit' regulatorul (imi dadea 12 volti pe iesire!). Am facut alt montaj , pe alt cablaj, folosind piese noi !!! Din pacate acesta NU functioneaza ! Am verificat si re-verificat toate piesele ; am inlocuit PIC-ul...tot degeaba ! Pe J1 si J2 am mereu 4,80 volti (montaj ne-pus pe masina, verificat in-home). Este normal ? Ce tensiuni ar trebui sa mai verific ? Comanda, in J1 si J2, se da pe minus, nu ?! Mutumesc anticipat de orice ajutor.LE : Atasez simularea (stergeti extensia.txt) ; pana si ea merge...cam ciudat . Gresesc ceva, dar nu-mi dau seama ce ...

Link spre comentariu

4,8V pe J1/J2 este cam mult. Masoara tensiunile pe anozii diodelor D3,D4 ar trebui sa ai ~4V. Apoi verifica rezistentele R3-R8. Citeste PIC-ul si vezi daca valoarea OSCCAL este la locul ei ( ultima locatie din memorie), fara ea programul intra intr-o bucla infinita, ne-trecand de initializare, si mai face si stack overflow.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns !

Rezistentele au exact valoarea indicata ! Am verificat PIC-ul, valoarea OSCCAL e la locul ei...Pentru siguranta, am re-descarcat hex-ul (blink4) si l-am rescris. Am incercat sa micsorez valoarea rezistentelor din gate IRL 520 ; am incercat si cu o rezistenta de 10 k din gate spre masa... Degeaba ! Comanda pe S1/S2 determina variatia tensiunii doar momentan. E totusi ceva ce-mi scapa ?

Un impuls negativ ? pe S1/S2 ar mentine S1/S2 la nivel HIGH un anumit timp, nu ?! Sau nu am inteles eu functionarea modulului ?

Link spre comentariu

Comanda de la maneta de semnalizare se face intre una din cele doua intrari de comanda ale UCH si masa. Modulul sesizeaza aceste comenzi si le multiplica, practic mai reface de 2/3 ori legatura ( prin mosfet) intre pinul de comanda si masa. Deci dupa impulsul negativ( de durata mica) pe intrare, cu un multimetru ar trebui sa vezi la acea intrare(S1/S2) o cadere in 0V a tensiunii de inca 2,3 ori. Problema ar mai putea fi de la nivelurile de tensiune;schema a fost proiectata si verificata doar pe PIC10F200 care are doar intrari TTL, iar PIC12F675 are una TTL si una ST ( cele folosite in modul). Scoate rezistentele R5,R6 si vezi daca asa merge. Poti masura si tensiunile pe pinii de intrare ai pic-ului 3/4 in stand-by si in momentul unei comenzi.

Link spre comentariu

As putea verifica cumva in-home functionarea ? Pot pune led pe S1/S2 alimentate, prin 1 k, de la 12 volti ? ...ma intriga faptul ca nici in simulare nu merge, o comanda pe oricare din GPIO2/4 modifica si starea celeilalte intrari...LE : In versiunea 5 au disparut R5,R6,D3,D4. Sa incerc softul anterior (vers.4) pe hardware astfel modificat ?

Link spre comentariu

As putea verifica cumva in-home functionarea ? Pot pune led pe S1/S2 alimentate, prin 1 k, de la 12 volti ?

Da, poti sa pui leduri pe S1/S2 asa cum ai zis.Foloseste schema de aici : http://i55.tinypic.com/nqs6j6.jpg si masoara tensiunile pe pinii de intrare ai pic-ului 3 si 5 in stand-by, si cu S1/ S2 la masa, pt a stii daca primeste comanda corect.

LE : In versiunea 5 au disparut R5,R6,D3,D4. Sa incerc softul anterior (vers.4) pe hardware astfel modificat ?

Au fost eliminate pt simplificare, deocamdata incearca cum am spus mai sus, apoi putem simplifica si schema ta daca e cazul.
Link spre comentariu

Am folosit schema cu jumper ; am eliminat cele 2 rezistente de 10 K, am pus pe S1/S2 leduri alimentate prin 1k. Dupa eliminarea rezistentelor montajul functioneaza conform specificatiilor !!! La comanda scurta pe minus, S1/S2 comanda de 3 (4) ori aprinderea led(urilor). Din moment ce functioneaza corect in aceasta varianta, nu cred ca are rost sa renunt la diode, ma gandesc ca au si ele rolul lor, nu ?! Urmeaza testul pe Golan, dar nu cred ca vor mai fi probleme !!!Francezu' : Multumesc frumos pentru suport !!! Te salut cu stima si respect !Tuturor va doresc sa aveti o duminica frumoasa !

Link spre comentariu

Ma bucur ca functioneaza. Cum am spus mai sus : schema a fost proiectata si verificata doar pe PIC10F200 care are doar intrari TTL, deci problema era de la nivelurile de tensiune la intrarile PIC-ului. Diodele sunt pentru separarea nivelului logic "1" al pic-ului de nivelul logic "1" al UCH-ului a carui valoare in Volti nu e cunoscuta;

Link spre comentariu

Din motive de proiectare a cablajului am facut niste modificari in soft, in functie de hardware.

Este suficient si corect ce am facut ? Multumesc !

;-----Define I/O's------------------------------#define input1	GPIO,0			; input 1#define input2	GPIO,5			; input 2#define  out1	  GPIO,1		  ; output 1#define	out2	  GPIO,4		  ; output 2#define jumper 	GPIO,2			; nr of pulses selection;=======================================================================;#define input1	GPIO,4			; input 1;#define input2	GPIO,2			; input 2;#define  out1	GPIO,0			; output 1;#define	out2	GPIO,1			; output 2;#define jumper GPIO,5		  ; nr of pulses selection;=======================================================================		ORG 0x0000			call    0x3FF             ; retrieve factory calibration value		bsf     STATUS,RP0        ; set file register bank to 1 		movwf   OSCCAL            ; update register with factory cal value 		bcf     STATUS,RP0        ; set file register bank to 0 ;-------Config I/O's----------------------------	clrf	GPIO	movlw	0x07	movwf	CMCON	banksel	ANSEL	clrf	ANSEL	movlw	b'000100'			; enable weak pull-up only on GP2	movwf	WPU	bcf		OPTION_REG,7	; enable GPIO pull-ups;========================================================================	;	movlw	b'111100'			; GP0,GP1-outputs; GP2,GP4,GP5-inputs;========================================================================	movlw	b'101101'			; GP1,GP4-outputs; GP0,GP2,GP5-inputs	movwf	TRISIO	banksel GPIO
Pinul 4 (MCLR) ar fi bine sa-l pun la plus printr-un rezistor (4k7-10k) ?
Link spre comentariu

Sunt corecte si suficiente modificarile. Ai grija ca perechile input-output sa nu fie incrucisate pe cablaj. out1 prin mosfet se conecteaza la input1, lafel si pt perechea cealalta. Pinul 4 (MCLR) trebuie legat la VDD(+5V) printr-o rezistenta sau direct( n-ai nevoie sa faci reset).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări