Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)

critix

Postări Recomandate

francezu', ce soft folosesti pentru programarea pic-ului? Adica in ce soft ai facut programul picului?Ce tip de MOSFET sunt cei 2 din schema? Poti sa ne dai vreun model?

Link spre comentariu

Folosesc MPLAB IDE , si soft-ul l-am scris in assembler. Tranzistorii mosfet din schema sunt nedefiniti. Spuneam intr-un mesaj anterior ca ar trebui masurat curentul absorbit de UCH pe una din comenzile de semnalizare, in functie de acesta se aleg tranzistorii. Eu cred ca este destul de mic, de ordinul mA, si atunci merge orice mosfet care se deschide sub 5V. Eu am folosit relee de 10A, si nu am mai masurat curentul.

Link spre comentariu

In principiu orice mosfet care face parte din categoria logic level mosfet. ex : IRL3705, IRL3714, IRL520, IRLD024, etc. Dar sunt si mosfeti care nu fac parte din aceasta categorie, si totusi se deschid acceptabil( pentru aplicatia de fata) la o tensiune G-S de 5V : IRF1010, IRF3710, IRF520, IRFZ34, etc. Masoara curentul de care ziceam, si apoi poti sa alegi un mosfet convenabil.

Link spre comentariu

Pentru ca mi-au solicitat pe MP, atat critix cat si Xaby , sa modific programul a.i. releul sa ramana anclansat/mosfetul sa ramana deschis pe perioada cat UCH-ul genereaza 4 flash-uri( sa nu mai comute pt fiecare flash) postez aici noua varianta de cod pt pic12f675.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Acum,un nou subiect de dezbatut:ca sa nu fi nevoit sa actionezi maneta,trebuie programat un AVR sa citeasca gandurile soferului si in functie de asta sa actioneze semnalizarea,iar cand nu sant locuri de parcare,avariile.Eventual 2 AVRuri (sau un piculet seria 18F?).Problema e ca nu se prea gandeste la volan,la semnalzare,schimbat viteze,etc.Te gandesti la ale tale si in sensul asta e indicat un pilot automat.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări