Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)

critix

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

a). incearca sa activezi functia BOD in cazul in care nu e activa.b).Comportamentul tranzistorului pare normal.Dupa ce i-ai luat comanda de +5V de pe poarta si conectezi poarta la masa ar trebui sa se stinga.

a). cum activez BOD?b). credeam ca functionarea asta e anormala; exact cum ai spus, aplic 5V pe poarta(nu cumva e drena?), si MOSFET-ul ramane in conductie pana aplic minus pe poarta...mentionez ca este IRL520N
Link spre comentariu

BOD se activeaza din fusebiti , vezi in manualul microcontrolerului folosit.Functionarea e normala si cred (nu sunt 100% sigur) ca se datoreaza capacitatii dintre poarta si sursa care ramane incarcata.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

La rugamintea colegului Xaby, am modificat schema si soft-ul astfel incat numarul de flash-uri sa fie programabil la fel ca in filmulet-ul de aici :

Procedura de programare rezulta din acel clip video, schema si soft-ul sunt in atasament.

Se mai poate posta schema si softul cu programarea numarului de flash-uri?

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Postez și eu varianta mea de semnalizare impuls cu Tiny13. Eu am făcut cu număr fix de semnalizări respectiv 4. Pot compila și cu timpi diferiți, nu cred că voi implementa funcția de programare. L-am testat pe loganul meu și e ok, merge foarte bine. În arhivă se află proiectul sprintlayout, proteus pentru simulat, fișierul hex și un export pdf din sprint. Sunt 2 versiuni de pcb, una cu tiny smd altul cu tiny DIP, ambele cu același mosfet dual în capsula SO8 (4946) 3 lei la TME, cine vrea își pune discrete. PCB-ul cu DIP presupune lipirea pe partea traseelor, deci nici o gaură nu am dat în pcb. Încă nu mi-au venit tiny-urile smd și deaia am făcut unu cu DIP ca să probez softul. PDF-ul e făcut pentru metoda pnp.

schema.jpg

semnalizare_impuls.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări