Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)

critix

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

daca tot mi se ''paradi'' modulul, as vrea sa modific putin functionarea lui blinker5, in sensul ca daca daca am atins stanga, semnalizeaza de 4 ori, insa daca vreau sa ma razgandesc, as vrea sa fac din nou click stanga si sa opresc semnalizarea...se poate face asta?

Link spre comentariu
Vizitator bufferzone

Salut marian_ariciuc,Din cate stiu si din simularea pe care am facut-o in Proteus, asta se intampla si acum, daca dai semnal stanga si apoi mai dai o data ar trebui sa se opreasca semnalizarea.O zi faina!

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

cumva ai realizat blinkerul postat de ''Fratello'' pe pagina anterioara(blinck_FET)?eu am realizat blinkerul mai de la inceputuri, blinker 5 si nu face asta.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

Schema si hexul care merg foarte bine. Meritul este al francezului, eu doar am modificat un pic schema, pentru "simetria" cablajului.

am simulat schema postata de Frattelo pe pagina anterioara, cu pic12f675, merge insa am o nedumerire, e corect sa puna intermitent la masa? nu face asta UCH-ul?cu pic629, imi apare o eroare.da, acest montaj, blick_FET, in momentul cand semnalizeaza intr-o directie si atingem maneta in aceeasi directie, anuleaza comanda de semnalizare.
Link spre comentariu
Vizitator bufferzone

Salut,Nu stiu daca este cel mai bun loc sa postez aceasta cerere dar nu vreau sa deschid un topic nou. Am un logan din 2013 la care vreau sa fac un modul cu impuls pentru geamurile fata, pe internet se vand aceste module si nu este vorba de 60 ron insa vreau sa-l fac eu. Nu sunt un foarte mare electronist, meseria mea este de programator. Intrebarea mea este daca cineva are si este amabil sa-mi impartaseasca si mie schema. De programare mcu ma ocup eu.Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

cam greu ce vrei Dumneata, multi ti-ar recomanda studiu si rugaciune, cereri scrise si timp de asteptare.

de cealalta baricada sunt putini, ex: Bercioiu care a pus cartile pe masa, si a pus la dispozitia nevoiasilor tot ce trebuie pentru ce vrei tu. uite aici:

http://elforum.info/viewtopic.php?f=21&t=3864&start=153

daca erai din Bucuresti, eram dispus sa vin personal sa te ajut, ca si frati-miu ma bate la cap de vreo doua luni de cand si-a luat masina - vrea si el impuls pe geamuri.

PS: daca trebuie sa redesenezi cablajul, spune-mi ca poate doar asa ma apuc de modul si pentru el.

PS2: da-mi pm daca ai nevoie de ceva info de inceput, poate-mi trimisi si mie ceva poze de inceput de lucrare.

revenind la subiect: cumva din cauza intermitentei nu rezistau BC-urile?

Link spre comentariu
Vizitator angelo_ctin

Salutare.Am inebunit urmarind toate schemele si hex-urile prezentate(multumesc tuturor celor care sau implicat).O varianta finala si cu cablaj daca se poate.Va multumesc. :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

asa enervanta e acea intermitenta a lui blink_FET(by Fratello), nu se pupa in faza cu intermitenta UCH-ului, asa ca m-am apucat sa-mi fac propriul cod care sa munceasca ca blinkFET si sa fie o punere la masa continua(fara intermitenta).

pun aici doar o parte din cod, ca nu vreau sa înşir cuvinte care oricum nu functioneaza.

program semnalizare_click' proiect semnalizare click.main:  CMCON = 0              ' Configure AN pins as digital I/O  TRISIO.5 = 0  TRISIO.4 = 1  TRISIO.3 = 1  TRISIO.2 = 1  TRISIO.1 = 1  TRISIO.0 = 0  GPIO.5 = 0  GPIO.4 = 1  GPIO.3 = 1  GPIO.2 = 1  GPIO.1 = 1  GPIO.0 = 0    while TRUE    if (GP4_bit = 0) then            ' la tranzitia 1-0 a pinului 3(GP4),       GP5_bit = 1                   ' avem iesire pe pinul 2(GP5) pentru comanda deschiderea Mosfetului 1       delay_ms(5000)                ' asteapta 5 sec    end if  wendend.
unde e greseala din acest cod?

@angelo_ctin: uite aici un cablaj pentru blinker5:

semnalizare impuls - blinker 5 programabil - mosfet smd(mirrored).LAY].pdf

post-1-139829701986_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

program semnalizare_click' proiect semnalizare click.main:  CMCON = 0x07  TRISIO = 0x1E  GPIO.5 = 0  GPIO.4 = 1  GPIO.1 = 1  GPIO.0 = 0    while TRUE    if (GP1_bit = 0) then            ' la tranzitia 1-0 a pinului 6(GP1),       GP0_bit = 1                   ' avem iesire pe pinul 7(GP0) pentru comanda deschiderea Mosfetului 1       delay_ms(1000)                ' asteapta 5 sec       GP0_bit = 0    end if    if (GP4_bit = 0) then            ' la tranzitia 1-0 a pinului 3(GP4),       GP5_bit = 1                   ' avem iesire pe pinul 2(GP5) pentru comanda deschiderea Mosfetului 1       delay_ms(1000)                ' asteapta 5 sec       GP5_bit = 0    end if  wendend.
in situatia de mai sus, cand am GP1_bit=0 > GPO_bit=1 timp de o secunda.

asta s-a rezolvat doar dupa ce am dezactivat comparatorul...

DE CE nu se intampla si in situatia cand am GP4_bit=0?

CMCON = 0x7; /* turn off comparators */

uite cum e in blinker5(sunt schimbati pinii de intarre si iesire):

;-------Config I/O's----------------------------	clrf	GPIO	movlw	0x07	movwf	CMCON	banksel	TRISIO	clrf	ANSEL	movlw	b'011100'			; GP0,GP1,GP5-outputs; GP2,GP4-inputs	movwf	TRISIO	banksel GPIO

PROBLEMA REZLVATA!(momentan)

TOTUL(si subliniez ca sa se vada/sa iasa in evidenta pentru altii care se mai lovesc de aceasi buba :101 ), era din setarile fusebitilor:

INTOSC on GP4, INTOSC on GP5

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

deci da, muncind la codul sursa mi-am dat seama ca fara acea intermitenta nu se poate ca anularea comenzii de semnalizare facand click in aceeasi directie sa fie posibila, nu se poate...asta din cauza ca pinul microcontrolerului responsabil cu comanda de semnalizare(in oricare directie), este pus la masa de propriul MOSFET....acelasi lucru se intampla si in directia opusa.in alta ordine de idei, se poate sa-mi descrie cineva semnalizarea Loganului? mai exact perioada pauzei si perioada care-i aprins...in milisecunde sau cum or fi...

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

in alta ordine de idei, se poate sa-mi descrie cineva semnalizarea Loganului? mai exact perioada pauzei si perioada care-i aprins...in milisecunde sau cum or fi...

am masurat in blick_FET, durata impulsului este de 0,4 sec. am masurat in Prtotheus si am observat care-i problema de nu pica in faza acel impuls: este din cauza ca primul impuls dureaza 0,45 secunde si restul 0,4sec.suficient cat sa le decaleze.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări