Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)

critix

Postări Recomandate

As dori sa realizez un montaz pt semnaizarea si in felul urmator: apesi pe maneta de semnalizare putin, nu pina la capat si semnalizarea clipeste de 3 ori si apoi se opreste La schimbarea directiei de mers maneta se apasa pina la capat dupa care revine la readucerea volanului pe directia inainte(folosirea normala).Stiti cumva vreo schema? Sau niste idei cum as putea realiza...Stiu ca exista pe net (forumuri) gata realizat un asemenea montaj, dar ... as dori sa m-il fac eu persona (vreau sa mai invat una alta... pana acum am realizat mai multe la masina mea)Din cate stiu, functia asta se mai numeste si semnalizare pt autostradaVa multumesc anticipatCristian

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cred ca vroia sa spuna ca da semnal normal apoi il ia in scurt timp si semnalizarea sa clipeasca de 3 ori. Ar fi frumos asa ceva, ma intereseaza si pe mine.

Link spre comentariu

Este mai simplu cand ai de facut manevre dai numai un impuls si gata nu mai apesi pana jos.1. La o actionare de scurta drata a manetei de semnalizare, semnalizarea va functiona de 4 ori (4 blink-uri).2. Daca (in timpul celor 4 blink-uri) se doreste anularea comenzii de semnalizare initiata, se mai actioneaza inca o data maneta in aceeasi directie.3. Daca in timpul functionarii semnalizarii ca urmare a actiunii de la punctul 1 se comuta (in pozitia fixa) maneta de semnalizare, pe oricare din directii, semnalizarea va functiona pina la revenirea manetei in pozitia mediana (neutra)... ca si pina acum.4. Daca in timpul functionarii semnalizarii ca urmare a actiunii de la punctul 1 se da un impuls in sens invers, va functiona de 4 ori in acest sens.Cam asa ar functiona.

Link spre comentariu

:nas: Si atunci cum ramine cu asigurarea inainte si dupa ce schimbi banda de mers daca semnalizarea clipeste de 3...4 ori si... gata manevra!

L.E - davidut5 a raspuns deja la intrebarea mea.

Sa inteleg ca este un accesoriu util donatorilor de organe !

Link spre comentariu

Nu fiti off-topic. Daca vrem sa ne donam organii este problema noastra. Ah si masinile noi gen audi bmw care au din fabrica aceasta dotare aia nu-s donator de organe?

Link spre comentariu

Imi place cum gandesc unii... daca depasesti un biciclist... soseaua este libera... n-ar fi mai util si mai usor sa apesi doar putin semnalizarea si sa il depasesti fara probleme? Sau trebuie neaparat sa semnalizezi cu maneta pana jos, sa incetinesti in spatele lui ... te asiguri ca poti depasi si apoi il depasesti?Cred ca asa fac cei cu bulina galbena (sa fiu si eu putin rau...).Mie cel putin mi-ar prinde bine acest "modul" sa ii zic asa, de asta am si intrebat daca nu are cineva asa ceva (schema).Si nu sunt donator de organe. Nici vitozoman... ma intereseaza doar pt depasirile usoare... Daca sunteti off-topic... mai bine ati tacea.... sau deschideti alt topic in care sa va varsati nervii pe asa numitele "imbunatatiri" pe care unii vor sa le faca....Deci... in alta ordine de idei... daca gasiti schema pt ce am intrebat... va rog sa mi-o dati si mie...intre timp... m-am apucat sa fac una..... deocamdata doar in simulare...

Link spre comentariu
:rzb Daca stii cum functioneaza si se "amorseaza" un releu de semnalizare, cu un temporizator si o rezistenta de putere treaba este rezolvata. Doua montaje identice - unul pentru semnalizare stinga, celalalt pentru semnalizare dreapta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări