Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampificator SE cu 6P3S si 6N6P

Catalin C.

Postări Recomandate

Aa ,acum vad mai bine ce apare cu albastru... aici download/file.php?id=2546&mode=view daca acestea sint datele reale , raportul de transformare pentru 2000/60(4Ω) ar fi 33.3(3) asadar nu poate fi vorba de 3k5 cum ar fi normal (3K5-"figuratie" poate :rade: ) cind sarcina din secundar are 4Ω in anod tubul vede 33,3(3) x 33,3(3) x 4 si inca un 15%-20% asadar 4444,4(4)Ω + 15%-20% aproximativ 5k1-5k2 dar la 2000sp/6cmp ce inductanta ar avea primarul ?! estimez undeva 6H-8H...,daca nu o fi "vre un miez martian"?!....,acum pentru ce frecventa (f) XL ar fi 5200Ω f=5200/(6,28 x 7)=118,29Hz cu -3db cam asta ar fi ... ,adica capatul inferior al benzi audio redate cu -3db ar fi 118Hz daca inductanta primarului ar avea valoarea de 7H(si pentru 8H ar deveni f 103Hz cu -3db) samd.

Poate ca inductanta primarului este de 40H mai stii ?!(2000sp/6cmp)...,cam 40H ar fi necesar...hai si 30H "de criza"...

Ce diametru o fi avind CuEm-primar ?,dar secundar ?...

Si chestia aia ciudata 60sp+40sp(4Ω ,8Ω) secundar !?, ar fi "sunat" mai bine 60sp + 25sp (4Ω ,8Ω)...

In situatia data va trebuie un "sub" 30Hz-150Hz si "sa dres".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 178
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Catalin C.

39

• elm

22

• carageae

10

• zbodeoc

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu vazusem desenul cu spirele , 2000 sunt mult prea putine , practic cam atat are si un traf de retea calculat la sectiunea respectiva , daca se inghesuie 3000-3500 se poate obtine un rezultat la bas cat de cat onorabil si cu un miez mai mititel.Si miez mic si spire putine nu e o reteta buna pentru un traf SE

Link spre comentariu

In situatia data va trebuie un "sub" 30Hz-150Hz si "sa dres".

Din păcate trebuie să recunoc că mi-am luat ţeapa cu trafurile în cauză. :85 Şi fiind adeptul stereo clasic, este iarăşi clară că trebuie să găsesc nişte transformatoare cum trebuie...
Link spre comentariu

Transformatoare de iesire cum trebuie (pt. cazul dvs. 6P3S-SE) gasiti aici http://www.hammondmfg.com/1627.htm si_l "cheama" 1630SEA are asa cum puteti vedea 42 Henrys .Mai scrie pe acolo "Frequency response at least 20 Hz. to 20 Khz. at full rated power (+/- 1 db max., ref. 1 Khz.) " parca ar fi de bine (11Lbs aproximativ 5Kg).Cel mai comod distribuitor fiind in Germania cred.

Link spre comentariu

:aplauze

Daa, de mult le dau tarcoale si eu...dar la banii astia devine mai tentant sa-ti cumperi masina de bobinat si sa te apuci de treaba...

http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... 30SEA.html

Poate totusi @elm isi permite...

O varianta mai acceptabila mi se pare asta:

http://www.edcorusa.com/products/535-gxse15-8-3_5k.aspx

sau, pentru cei mai pretentiosi:

http://www.edcorusa.com/products/471-cxse25-8-3_2k.aspx

dar deja asa ceva cam cere EL34 sau KT88...

Problema e cu transportul din state...si cu vama.

Poate gasim pe cineva si de sarbatori facem un group buy...

Link spre comentariu

...O varianta mai acceptabila mi se pare asta:http://www.edcorusa.com/products/535-gxse15-8-3_5k.aspx...

Vedeti grutatea (Weight 2.75 lbs) aproximati 1,2kg cit sa fie cupru ?(in ce fereastra ?),cit sa fie fier ?la banda afisata?! 40Hz-18.000Hz... ar trebui un minim 20H-primar ,ma indoiesc profund...(dupa toate aparentele ar fi E12,5... 2,5cmX3cm...7,5cmp ...,s_ar putea 20H dar cu mare greutate-pe un fier de exceptie cred ca nu la pretul $37.01...).
Link spre comentariu

Din pacate la capitolul transformatoare eu nu am intilnit "ieftin si bun". De aceea am renuntat la a cumpara transformatoare (asta dupa ce am cheltuit destul de mult cu diverse incercari de a cauta ceva rezonabil la pret si bun) Intr-adevar, la banii aia nu se pune problema unor miezuri smechere, care dealtfel nici nu-s bune la SE. Adevarul e ca nu am insistat cu cumparat trafuri pentru ca mi-a placut efectiv sa vad in ce mod influienteaza sunetul si performantele diferite configuratii de bobinaj experimentate de mine. Oricum, foarte ieftin nu iesi nici daca-ti faci singur trafurile...E foarte mare diferenta in a-ti cumpara masina de bobinat si a realiza un traf bun. Zic asta din proprie experienta. E cam aceeasi diferenta ca intre a cumpara setul de lampi si a realiza amplificatorul (daca ai trafurile :rade: )

Link spre comentariu

Pe diyaudio se zice frumos de ele...si la 83 de usd avem o varianta de aproape 5kg...Despre tole...speram sa fie si cinstita descrierea:Core Material M6 29 ga. line grain oriented steelOricum, chiar daca poate nu va fi 100% ok, chiar si varianta de 37 usd sigur ar fi un pas mare in plus fata de varianta de la care a plecat discutia...auzisem de bine pana acum despre trafurile astea "indigene"...probabil asta a fost o varianta de buget extrem...

Link spre comentariu

:...dar la banii astia devine mai tentant sa-ti cumperi masina de bobinat si sa te apuci de treaba...

Oricum, foarte ieftin nu iesi nici daca-ti faci singur trafurile...E foarte mare diferenta in a-ti cumpara masina de bobinat si a realiza un traf bun.

Bobinatul transformatoarelor de retea este o meserie pe care cu putin efort - cei mai rabdatori - sfirsesc prin a o stapini. Bobinatul transformatoarele (incluzind droselele) audio - cu oarecari pretentii - se apropie mai mult de mestesug si arta. Din momentul "zero" din care ai una-doua masini de bobinat distanta de la mestesug la arta se poate masura in ani.
Link spre comentariu

Sunt perfect constient ca nu e usor...cat despre arta...am terminat o facultate de arte si pot intelege conceptul de arta...insa 90% din actul artistic poate fi definit, masurat, comparat etc. Astept cu interes - si cred ca nu sunt singurul - sa ne impartasiti si noua din secretele acestei arte...daca eu afirm ca 90% din arta cantatului la chitara se poate reprezenta si palpa, nu cred ca bobinarea unui transformator e o activitate atat de...indicibilă :)

Link spre comentariu

Primul secret este ca nici-un transformator nu-i la fel, de la o aplicatie la alta. Trebuie sa vizualizezi exact cerintele din aplicatie si sa le transpui in spire, cam ce face un interpret la chitara cu partitura si corzile, ca sa pastrez comparatia propusa deja. Asta implica mult studiu, ani, cum bine spunea si Lazaroiu. Unii oameni, ca sint ei electronisti sau nu, pur si simplu nu sint facuti pentru asta, cum nici chitaristii talentati nu-s chiar pe toate drumurile... Hai c-am dat-o in... Iosif Sava, ' mnezo sa-l ierte!Mai departe, daca cineva o sa-mi arate 2-3 "secrete" din arta interpretarii la chitara o sa faca din mine un chitarist mai bun?

Link spre comentariu

Punctul meu de vedere reflectă ceea ce s-a spus mai sus referitor la realizarea trafurilor în regie proprie...

Daa, de mult le dau tarcoale si eu...Poate totusi @elm isi permite...

Da, da, stăi să vezi... :nebun: Acuma, dintre toţi băieţii care fac transformatoare şi cu plăcere şi cu pricepere, chiar nu s-o găsi unul să şi vîndă la preţuri româneşti?Că acum eu îi dau dreptate lui Valderama, trafurile de la Hammond or fi ele cu şapte moţuri plus un moţuleţ mai mic, dar sînt făcute "la SUA" cu preţuri de SUA, ori eu îs plătit în lei grei şi nu (mii) de dolari...
Link spre comentariu

Dacă ai răbdare să faci experienţe cu diverse miezuri şi tipuri de înfăşurare a bobinelor... ce dai la comandă iese în funcţie de materiale, aici la noi. Nu vă mai chinuiţi cu jumătăţi de măsură. Ce cumperi de-a gata e probat şi garantat, din gama ieftină recomand Hammond, pare scump dar nu e chiar aşa, Tamura, James sau Hashimoto ar fi ideale.

Link spre comentariu

Punctul meu de vedere reflectă ceea ce s-a spus mai sus referitor la realizarea trafurilor în regie proprie...

Daa, de mult le dau tarcoale si eu...Poate totusi @elm isi permite...

Da, da, stăi să vezi... :nebun: Acuma, dintre toţi băieţii care fac transformatoare şi cu plăcere şi cu pricepere, chiar nu s-o găsi unul să şi vîndă la preţuri româneşti?Că acum eu îi dau dreptate lui Valderama, trafurile de la Hammond or fi ele cu şapte moţuri plus un moţuleţ mai mic, dar sînt făcute "la SUA" cu preţuri de SUA, ori eu îs plătit în lei grei şi nu (mii) de dolari...
Fara suparare dar nu trebuie sa privesti lucrurile asa. La trafuri de iesire care chiar merg, e un pic de lucru, pricepere si materiale bune. Toate astea costa. Nu te astepta sa le poti cumpara la preturi mai mici ca un traf de alimentare de serie. Acum mai in gluma mai in seros...daca pui problema ca tu nu esti platit in mii de dolari, inseamna ca nici nu trebuie sa ai pretentii de mii de dolari...deci rezuma-te la un amplificator mai ieftin. Nu e obligatoriu sa ai un amplificator cu lampi, cu atit mai mult Hi-End. Chestii din astea au doar cei care isi permit, ele ne fiind o necesitate.Si sa mai stii un lucru..."Baietii" astia care fac transformatoare, au muncit/investit/invatat ca sa le poata face. Si inca ceva: nici unul din ei nu va face un transformator pentru tine din placere. Cred ca nici pentru ei nu fac din placere trafuri.
Link spre comentariu

Dar cine a spus să-l facă din plăcere, sau să fie High-End și mai ales să coste cît un transformator de rețea a la China?Eu m-am referit la un compromis, adică la un traf corect dimensionat (în ceea ce privește fereastra, nr spire, samd) a cărui bandă să nu plece de la 250 Hz... Fără pretenții de super-performanță de care sînt conștient că nu se poate atinge cu una cu două...PS: nu o luați în nume de rău, dar țin să felicit oamenii plătiți zdravăn pe aici, că totuși realizări remarcabile în domeniu, prezentate pe acest forum, sînt destulePPS: mulțumesc tuturor celor care au răspuns pentru ajutorul acordat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări