Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina frigorifica Artic

ghimpe--

Postări Recomandate

Nu stiu exact modelul, are frigider sus si congelator jos (2 usi).

Problema este ca merge fara sa se mai opreasca timp in care scoate un sunet "ca de locomotiva" (asa mi-a explicat mama :jytuiyu ). Daca il scoate din priza circa 15-20 minute, dupa merge normal.... pana il apuca iar nebuneala.

As fi fost tentat sa zic ca nu mai are "lichid" de racire, DAR raceste bine, mai mult, atunci cand merge fara oprire ingheata si in frigider. M-am gandit ca este de la termostat, am umblat putin la conexiuni la papuci, dar mi-a spus maicamea ca tot la fel face.

Am identificat corect problema? Se poate schimba termostatul acasa? Am vazut ca "senzorul" termic intra printr-o gaura in carcasa frigiderului. Pot sa il schimb fara sa deteriorez frigiderul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

4

• gabitzu8

1

Revin cu detalii:Modelul este: KS25NZgomotul acela este produs de ventilatorul din interior, nu are legatura cu defectul.Cand trageam cu urechea pe langa motor am auzit cum "cupleaza" ceva si apoi s-a auzit zgomotul specific curgerii unui lichid prin conducte.Motorul este fierbinte.Am gasit pe un alt forum un topic scurt in care cineva se plangea de acelasi defect, meseriasul a schimbat termostatul dar defectul nu a disparut.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Acum vara, pica de obicei frigiderele. La tine se pare ca este de la termostat - posibl sa aiba contactele lipite. Incearca sa-i schimbi termostatul, ai grija mare la sonda (firul acela lung) sa nu o indoi, spargi, strangulezi (este un capilar metalic cu un lichid)Zgomotul ciudat din conducte (ca o galgaiala) e normal dupa ce functioneaza mai mult decat ar trebui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări