Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie amplificator maratnz pa-200

ioannis

Postări Recomandate

salut!! am cumparat pentru colectia mea acest amplificator. este model cu transformator de retea subdimensionat.... problema care apare este: se aude foarte distorionat, si cind dau mai tare incepe sa bubuie.... asta se intimpla la ambele canale. am verificat tranzistori si diode si totul pare ok...... nu prea am avut timp in ultime zile sa stau sa verific toate componente.

vreo idea ce poate sa fie????

multumesc!!!!!!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ioannis

3

• zal

2

• danzup

1

• ionut_te

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Posibil sa fie semnalul de intrare prea puternic. Incearca sa cu un semnal care sa nu depaseasca 0,5V...1V. Cam asa aveau sursele pe vremea cind a fost fabricat. Trafo e mic, se vede ca ampliful are gauri de prindere pentru alte trafo mai mari, daca se gaseste unul asemanator la tensiuni, dar mai puternic, se poate inlocui, va merge mai bine tot ampliful. Am reparat citeva amplificatoare Marantz prin anii 90 si cam toate aveau piese subdimensionate, din nefericire.

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri!!se aude distorsionat, chiar si cind se aude foarte incet..... ca semnal folosesc un cd-player cu iesirea reglabila!!!am reglat iesirea de cd-player si la jumate(aproape 1v sa zicem), si cind potentiometru de volum ajunge mai putin de 1/3 de max, incepe ampliful sa face ceva pocnituri urite, si vumetre se misca ca nebune....

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri!!se aude distorsionat, chiar si cind se aude foarte incet..... ca semnal folosesc un cd-player cu iesirea reglabila!!!am reglat iesirea de cd-player si la jumate(aproape 1v sa zicem), si cind potentiometru de volum ajunge mai putin de 1/3 de max, incepe ampliful sa face ceva pocnituri urite, si vumetre se misca ca nebune....

Par sa fie oscilatii .Verifica absolut toate condesatoarele electrolitice , sau mai bine schimba-le direct .
Link spre comentariu

Da, corect, plus comutatoarele si lipiturile de pe placă. Cond electrolitici de valori mai mici merg înlocuiti cu cond mpp, mkt, mks, care au dimensiuni destul de mici in zilele noastre. Mi se pare mie sau am vazut o schema prin poze, daca e de la amplif as vrea sa o vedem. Posibil ca si sursele de tensiune ptr etajele de preamplificare sa nu fie in regula. Ar trebui masurate tensiunile prin unele puncte, daca sint corecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări