Vizitator cosmin800 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 stie careva cum sa fac sa pot "citi" alternanta negativa a unui semnal venit de la un cap magnetic/microfon folosind adc-ul din pic? ca ma tot chinui de ceva vreme si oricum as seta vrefl si vrefh tot numai alternanta pozitiva o vad in fata ochilor, ce e negativ se vede 0 Link spre comentariu
Vizitator cristi7521 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 semnalul tau il suprapui peste o tensiune continua. Link spre comentariu
Vizitator cosmin800 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 il suprapun peste o tensiune continua ?ok, dar cum|? nu le am cu electronica as de bine, mai mult cu programarea si de asta interb. Link spre comentariu
Vizitator cosmin800 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 am mai citit oleaca in ultimele doua ore si am ajuns sa folosesc un 741 ca sumator de tensiune, problema e ca mi se pare ca distorioneaza semnalul, repet nu sunt sigur ca distorsioneaza dar ... am facut eu ceva gresit sau e normal ? Link spre comentariu
Vizitator cristi7521 Postat August 30, 2005 Partajează Postat August 30, 2005 Nu stiu daca semnalul l-ai amplificat sau nu. 741 nu este prea bun pentru semnale mici de ordinul milivolt. Cred ca este mai bun un tl071. Oricum semnalul nu ar trebuie sa fie distorsionat. Tu trebuie sa folosesti 741 ca amplificator inversor ( se poate si neinversor ), alimentat la 10V ( sau mai putin - vezi prin documentatie tensiunea minima ), iar pe intrarea neinversoare trebuie sa ai o tensiune continua de 3-4V, obtinuta dintr-un divizor cu rezistente de la 10V. Semnalul la intrare se introduce prin condensator, iar la iesire il iei direct de la pinul out al lui 741, sau printr-o rezistenta de 100-1k. Nivelul semnalului la iesire ar trebui sa fie de minim 200mV.Succes! Link spre comentariu
Vizitator cosmin800 Postat August 30, 2005 Partajează Postat August 30, 2005 am gasit ceva pe net ...acuma sunt in teste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum