Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ADC / cap magnetic

Vizitator cosmin800

Postări Recomandate

Vizitator cosmin800

stie careva cum sa fac sa pot "citi" alternanta negativa a unui semnal venit de la un cap magnetic/microfon folosind adc-ul din pic? ca ma tot chinui de ceva vreme si oricum as seta vrefl si vrefh tot numai alternanta pozitiva o vad in fata ochilor, ce e negativ se vede 0

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator cosmin800

am mai citit oleaca in ultimele doua ore si am ajuns sa folosesc un 741 ca sumator de tensiune, problema e ca mi se pare ca distorioneaza semnalul, repet nu sunt sigur ca distorsioneaza dar ... am facut eu ceva gresit sau e normal ?

Link spre comentariu
Vizitator cristi7521

Nu stiu daca semnalul l-ai amplificat sau nu. 741 nu este prea bun pentru semnale mici de ordinul milivolt. Cred ca este mai bun un tl071. Oricum semnalul nu ar trebuie sa fie distorsionat. Tu trebuie sa folosesti 741 ca amplificator inversor ( se poate si neinversor ), alimentat la 10V ( sau mai putin - vezi prin documentatie tensiunea minima ), iar pe intrarea neinversoare trebuie sa ai o tensiune continua de 3-4V, obtinuta dintr-un divizor cu rezistente de la 10V. Semnalul la intrare se introduce prin condensator, iar la iesire il iei direct de la pinul out al lui 741, sau printr-o rezistenta de 100-1k. Nivelul semnalului la iesire ar trebui sa fie de minim 200mV.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări