Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor boxe !!!

Vizitator pelmush

Postări Recomandate

Vizitator pelmush

Salut,

Am nevoie de un sfat de la cei mai priceputi.

Am realizat aceste cutii pentru boxe, dimensiunile fiind de aproximativ 40cm x 27cm x 23 cm. Evident, vor fi imbracate, finisate. Difuzorul de frecvente joase ce urmeaza a fi folosit este cel din imaginea de mai jos, cu caracteristicile:

PUTERE (W): 200

IMPEDANTA (ohm): 8

SENSIBILITATE (db): 90

FREGVENTA (Hz): 35-5K

MAGNET (Oz): 30.

Cum ar trebui sa fac incinta? De tip bass-reflex? Inchisa? Cu ce ar trebui captusita pe interior? Cat de mari ar trebui sa fie tuburile de bas?

Posted Image

Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• ionescu liviu

2

• stefanstudio

2

• CBI

1

Top autori în acest subiect

nu cred ca alea scot 200w e mult da vro 80,100 cred ca merge chind scrie 200w nu zice ca scoate zice ca cica ar suporta si cred ca placaju de la boxe e umpic cam grosut. estetic ar merge, desigur daca le imbraci, da pt 100w ar fi mers cutii unpic mai mari daca pui pe ele o mocheta ar fi frumos ca, capacu din fata unde sunt difuzoarele sa fie unpic bagat inauntru cam 1 , 1,5 , 2cm sa se vada marginile si tubu de basreflex ar merge jos si sa sa vada bine pune 2 in colturi nu prea mari. pe viitor nu mai lua difuzoare frumos colorate ca in general nus prea prea

Link spre comentariu

pe interior se pune un material fonoabsorbant da ar cam merge si cu vata minerala sau daca vrei si non cost merge si cu cofrage de oua da nu e la fel ca vata

Link spre comentariu
  • Administratori

ai 2 modalitati de a face boxa1 incinta inchisa cu mult fonoabsorbant in ea2 barreflex cu un tub de 8cm si lung de 10 cm, fonoabsorbant cam 5 cm grosime pe toate fetele material fonoabsorbant gasesti in bucur obor la etaj, ii zice minet si este foarte bun pentru boxe

Link spre comentariu

nu cred ca alea scot 200w e mult da vro 80,100 cred ca merge chind scrie 200w nu zice ca scoate zice ca cica ar suporta si cred ca placaju de la boxe e umpic cam grosut. estetic ar merge, desigur daca le imbraci, da pt 100w ar fi mers cutii unpic mai mari daca pui pe ele o mocheta ar fi frumos ca, capacu din fata unde sunt difuzoarele sa fie unpic bagat inauntru cam 1 , 1,5 , 2cm sa se vada marginile si tubu de basreflex ar merge jos si sa sa vada bine pune 2 in colturi nu prea mari. pe viitor nu mai lua difuzoare frumos colorate ca in general nus prea prea

Difuzoarele nu scot watti!!! Ele consuma watti si produc decibeli. :bataie@Pelmush, esti la ELTH? Ce an?
Link spre comentariu
Vizitator pelmush

In primul rand sa ii raspund si domnului "ionescu liviu". Da, sunt la ELTH, anul 3.Da, am vazut ideile voastre, cu cele doua variante de constructie, bass reflex, si inchisa.O intrebare, poate putin cam prostuta. Care este diferenta dintre cele doua variante? Pentru sonorizarea unei camere, ce este de recomandat? Care sunet este mai placut?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Administratori

necunoscand parametrii thiele-small al difuzoarelor doar am dar asa cam la plesneala... eu zic ca cel mai bine sa le faci inchise, probabilitatea de a se auzi prost este mai mica

Link spre comentariu
Vizitator pelmush

Sa revin cu raspunsuri la ce ati spus voi mai devreme.Materialul este asa gros (18mm) deoarece il aveam si nu ma ajuta la nimic altceva, si am zis sa imi fac 2 box homemade, si pe unde am mai citit, recomandat este de 18mm.Pentru magazinul de la Bucur Obor, de unde se poate cumpara material fonoabsorbant, cunoaste cineva adresa respectiva si pretul unui astfel de material?In cazul variantei cu incinta inchisa, trebuiesc captusiti doar peretii, sau trebuie umpluta intregul spatiu din interior?Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • Administratori

daca am zis ca IN magazinul bucur obor inseamna ca este exact in acel magazin, daca nu il gasesti este grav...

Link spre comentariu

Trebuiesc captusiti cu material fonoabsorbant cel putin 3 pereti neparaleli. Cel mai indicat ar fi toti. Dar nu exagerat totusi. Pe pereti un strat de 2-3 centrimetri. Si sa stea prins de pereti, in cuisoare, silicon, depinde de material.

Link spre comentariu

difurile alea nu merg pe 2 cai,sunt mai mult pt bubuiala ieftina.Tipa f urat si colorat pe medii,iti da impresia ca e f neliniar si nu suna placut(natural)Daca faci incinte inchise si folosesti melana(minet) ,as zice sa bagi cat mai mult,fara sa-l tasezi,lasand doar in spatele difului un 15-20cm in jurul luiTrebuia sa pui cantul la PAL inainte sa-l lipesti,acuma o sa fie mai mult de munca si nu o sa arate la fel.Daca lucrai curat puteai sa le lasi asa,bine,mai puneai niste capacele peste capetele de la suruburi in nuanta,si nu mai trebuiau 'imbracate'

Link spre comentariu
Vizitator ambiguu

Salut ! Ma bag si eu in seama cu japca ! Man , oricine are o satisfacite cand vede ca a iesit ceva din mainile lui,dar dupa cateva luni o sa vrei sa scapi de ele pentru ca o sa te astepti la mai mult de la ele cu timpu . Decat sa bagi 100-200 de roni in ele mai bine iti iei ceva serios.Proiectul tau nu stiu cat de bine este calculat dar nu cred ca ai parametrii corecti,sunt sigur de asta,poate sa ai anumite conustinte in domeniu sa le nimeresti sa se auda ca cele facute de fabrica/producator .Crede ma , am trecut si eu prin astfel de experienta !Traiasca okazii.ro ! :101 Sunt sigur ca poti mai mult de atat !

Link spre comentariu

Pentru captuşeală s-ar putea sa mearga şi niste pluta?(pvc, cred) E buna ptr başi , am testat şi eu, am avut o incinta ce avea spatele neacoperit si i-am pus un perete de plută. Să vezi ce başi scotea!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări