papyreloaded Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 bine hai ca va las cu 15v asimetric si zeci de w pe iesire. cumpara-ti traf de 12vac si 6 A.cu toate ca ai alimentare simetrica Papyreloaded ejti tu sigur ca o sa debiteze 5w?nu cred mai informeaza-te si citeste tot topicul daca vrei sa intelegi ceva.sunt pasionat de asa ceva de mult timp.daca nu te intereseaza nu te mai baga.multumesc pentru critici.ai datasheet, dar stai ca tu nici nu stii sa deosebesti alimentarile. nu asta e problema, nici eu nu stiam care cum e. dar macar taceam si ascultam(mi-a prins bine zic eu) Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Dacă el are alimentare simplă 10V sau 2x10V? E 10v nu 2x10v ce să facă frate cu alimentare simetrică????? Dar aşa cum spuneam deja, e bine să citeşti întâi... Sau nu ai auzit tu de de alimentare simplă pt. TDA20xx??? cu toate ca ai alimentare simetrica Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 tu chiar crezi ca ar fi prapadit chinezu' bunatate de tda2030 pe asemenea tensiune? 5w pe "sub"woofer?sau a facut o mica gafa cel care a uitat sa vada si cealalta ramura a alimentarii? [ca o completare nici nu cred ca functioneaza la 14v, in datasheet pleaca de la 16v] [alta completare: de obicei chinezii fac exact invers, adica tensiune cat mai mare ca sa aiba de unde cadea in sarcina din cauza trafului prost]DACA ar fi fost atat de prost asiaticu' , un traf de 6a la 12v ar fi cu mult peste necesitati.unul din voi tot e vinovat Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 eu stiam ca tda2050 ar suporta pina la 22v da tu ai acolo si tda2030 pe sateliti cauta un traf de aceias tensiune cu trafu pe care il ai da cu un curent mai mare integratu ala e in clasa AB si nu e prea pretentios da sa nu depaseasca 150 grade ca are blocare la teperatura si daca racirea nu e buna are o putere disipata mare si nu merge prea bine ca oscileaza Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 aa un tda2050 pe sarcina de 4 ohm da cam 35,40w thd=10% la 1 khz da unpic fortat pina la 50w pe 8 ohm Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Pentru 20 W RMS ar trebui sa ai doua TDA 2030 montate in punte si alimentate asimetric. Tu cate ai ? Ce tensiune ai pe pinii 3 si 5 ? stefanstudio, nu mai posta aberatii ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 aa un tda2050 pe sarcina de 4 ohm da cam 35,40w thd=10% la 1 khz da unpic fortat pina la 50w pe 8 ohmai masurat tu? sau vorbesti ca sa iti creasca nr de posturi? Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Poi eu am zis de la inceput ca la amplificator am schimbat subwooferul ala stock de 20w cu unul de 110w pentru ca ala de 20w distorsioana urat si mi sa ars tdaul 2030 care lam inlocuit cu tda 2050.traful amplificatorului se incalzeste tare deoarece nu da curent destul tdaului 2050 si se poate arde.si am zis ca inlocuiesc traful actual cu unul mai puternic. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Eu te-am intrebat altceva ! Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 To papyreloaded: ca o completare nici nu cred ca functioneaza la 14v, in datasheet pleaca de la 16vVezi că nu citeşti? Dacă ai citi, ai vedea că de fapt chiar şi TDA2050 se poate alimenta începând cu +/-4,5V, ceea ce în cazul alimentării simple înseamnă +9V, deci, cui îi arde de vorbit prostii???Extras din datasheet: Symbol Parameter Test Condition Min. Typ. Max. Unit VS Supply Voltage Range ±4.5 ±25 V Hai că deja se alege şi de topicul ăsta ce s-a ales şi de altele... P.S.: Uite şi o schemă pentru alimentare simplă a acestor gângănii (este o schemă arhicunoscută de aproape toată lumea ): Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Pot sal alimentez la traf de 12V si 6A cum miai zis tu si o sa creasca si puterea amplificatorului.asta stiam ca poate si alimentat la curent mai mic dar papyloader nu intelege sau ne ia la misto.aaa si inca ceva daca nu mergea alimentat la curent mai mic amplificatorul meu cum mai functiona?daca trafu e de 10V. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 O să crească, dar nu cu mult... Avantajul cel mare va fi că distorsiunile vor mai scădea întrucât tensiunea va fi mai stabilă datorită capabilităţii mai mari în curent a trafului... E bine să ai şi un filtraj mai zdravăn (măcar 6800 microF/25V) Atenţie! celelalte integrate vor fi cam la limită în privinţa tensiunii de alimentare (mi se pare că ai KA-uri pe sateliţi, iar de la 12V în sec. trafului vei ajunge la aproape 17V după filtrare), de aceea ţi-am propus mai sus să faci o listă cu restul semiconductoarelor din montaj... P.S.: Atenţie un pic la exprimare... Sunt convins că a fost un pic în grabă, Dar e bine să nu încurcăm curentul (intensitatea) cu tensiunea... Ai văzut şi tu că tendinţa este de a fi mai sensibil la exprimarea cuiva decât la problema respectivului! Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Mam grabit putin. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 hai sa facem altfel: daca initiatorul topicului ne poate demonstra ca are traf de 10v VA PROMIT ca scapati de mine 3 luni, nu mai postez nimic pe acest forum. o poza sa-i faca si ati scapat de mine pentru o vreme. sau pentru inceput ne poate spune cate fire intra in traf si cate iessi asa rezolvam totul. Vezi că nu citeşti? Dacă ai citi, ai vedea că de fapt chiar şi TDA2050 se poate alimenta începând cu +/-4,5V, ceea ce în cazul alimentării simple înseamnă +9V, deci, cui îi arde de vorbit prostii???in datasheet la tda2030, ca asta avea inainte si ii mergea, la absolute ratings scrie ca pleaca de la 12v (in sarcina tensiunea de alimentare ar fi fost la limita sau chiar sub 12v cu acel traf, fa calcule) iar in graficul cu puterea de iesire pleaca de la 16v Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Papyreloaded, nu e nevoie să ajungi la a nu mai posta pentru atâta lucru... Fă un exerciţiu de imaginaţie şi vezi că cel puţin teoretic e posibil... Dacă într-adevăr se adevereşte că iniţiatorul a greşit, înseamnă că ne-am bătut capul şi ne-am ciondănit degeaba... Altfel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum