Vizitator radeon Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 miam cumparat anul trecut un sistem 5.1 elta 8803cls dar nu am fost multumit de subwooferul sau de 20w pentru ca nu facea fata, cand dadeam volumul mai tare distorsiona.am schimbat subwooferul cu unul sal wrc de 110w rms.mia mers nam avut nicio treaba, dupa un timp mi sa ars TDAul 2030 dupa care lam schimbat cu un TDA 2050 si akum imi functioneaza cum trebuie ba chiar se aude mai tare si mai profund basul.dar singura problema e ca, cand dau volumul mai tare cele 2 leduri palpaie.eu cred ca trebuie sa schimb traful cu unul de amperaj putin mai mare.va rog ajutatima. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Vezi care e puterea reală a amplificatorului (la tensiunea nominală), împarţi la 0,6, rezultatul se împarte la 0,9 şi astfel afli puterea necesară în primarul trafului de reţea. Dacă traful pe care îl ai deja este mai mic, este posibil ca de acolo să fie problema. Verifică să fie şi filtrajul de minim 4700 microF pe ramură...Cam astea pentru început... Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Cu TDA2030 puterea reala a amplificatorul era de 45w akum cu TDA2050 e de 63w. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 În montajul amplificatorului este numai TDA2030 (respectiv TDA2050) sau mai are şi tranzistori finali? Dacă în montajul amplificator este numai circuitul integrat, atunci puterea la ieşire nu va fi mai mare de 14W sinus la 0,5% distorsiuni pentru TDA2030 alimentat la +/-16V. Schimbând cu TDA2050 nu vei mări puterea dacă nu schimbi şi alimentarea. Cu acesta din urmă poţi ajunge la 28W, dar alimentat la +/-23V... Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Cand mi sa ars TDAul 2030 subwooferul numai functiona dar satelitii erau ok, puteam sa dau volumul mai tare.cu cred ca TDAul e pus pe subwoofer. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Mai bine lasă-l aşa cum este... ai prea multe de modificat, şi cel mai important este traful... Dacă umbli la tensiunile de alimentare, probabil că celelalte amplificatoare nu sunt dimensionate pentru noile tensiuni şi atunci, dă-ţi şi tu seama ce se poate întâmpla... Mai bine fă un amplificator de la 0 şi termini povestea... Îl faci mai puternic, iar în timp schimbi uşor-uşor şi boxele... Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Transformatorul la amplificator e de 10v. nu pot pune unul mai mare?macar de 12v. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 10V sau 2x10V? Dacă vrei să măreşti tensiunea, trebuie verificat ce alte componente mai sunt în montaj, care pot fi afectate negativ de creşterea tensiunii... La filtraj va trebui sigur să umbli... Pentru TDA2050 îţi trebuiesc 2x17Vc.a. ca să ai cam +/-23Vc.c. Dar dacă celelalte componente nu rezistă... Mărind puterea nu putem şti nici dacă rezistă difuzorul... Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 E 10v nu 2x10v. sistemul se aude bn imi duduie geamurile dar traful e mic si se incalzeste repede ca nu da curent destul amplificatorului. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Atunci e nasoală treaba... dacă montajul a fost proiectat pentru alimentare simplă, nu prea ai ce să-i faci... Probabil că celelalte amplificatoare sunt pentru tensiune simplă şi atunci cea mai bună soluţie ar fi un alt traf, alt redresor, filtraj şi alimentat TDA2050 separat. Însă lucrurile nu se opresc aici, trebuie modificată şi schema acestuia, pentru că având alimentare simplă, mai mult ca sigur că avea divizor rezistiv pe intrare pentru masă virtuală - va trebui eliminat, toţi condensatorii cu clasă de tensiune superioară, etc.Deci, crezi că se merită??? La ce tensiune de alimentare ai acolo, se putea pune din start şi TDA2003, iar rezultatele ar fi fost aceleaşi şi tu nu ai mai fi fost indus în eroare!P.S.: sistemul se aude bn imi duduie geamurile dar traful e mic si se incalzeste repede ca nu da curent destul amplificatorului Traful dă atât cât i se cere, numai că i se cere mai mult decât poate duce... Verifică ce mai ai în montaj, eventual fă o listă cu toate integratele şi diodele, pentru că e posibil să ai şi Zenner-e... Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Ai dreptate nu ii mai fac nimic il las asa ca merge. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Dacă ţii musai să îi mai faci ceva, caută un traf cu curent mai mare în secundar, cred că un 6A ar fi de ajuns (la max. 12V) şi pune-l pe acela. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 la tensiunea aia o sa debiteze tda2050 cam 5 w utilizatorii ca tine fac cel mai mare rau, deoarece ei indruma lumea ca si cum ar fi siguri de ce vorbesc (dupa multii ani de experienta cu care se lauda). lumea chiar are incredere in cei care se manifesta ca tine si tu ce faci?sfatul meu pentru initiatorul topicului: daca nu esti pasionat de asa ceva, lasa-l cum e ca nu o sa observi mare diferenta Link spre comentariu
ionut_te Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Mai bine ţi-ai ţine comentariile pentru tine dacă nu citeşti tot topic-ul... Exact asta îi spuneam mai sus când făceam comparaţia cu TDA2003... I-am recomandat traful de mai sus pentru siguranţă în exploatare, pentru că despre cel vechi spune că se încinge cam tare. Dar lasă că e mai uşor să citim numai ce vrem şi să aruncăm acuze nefondate... Da de ce dracu' mă enervez eu pentru comoditatea unora???? P.S.: Din fericire (cel puţin pentru mine) eu chiar sunt sigur de ceea ce vorbesc şi pe ceea ce propun (nu dau nimic mai departe fără un studiu amănunţit al datasheet-urilor, calcule de rigoare, etc.) spre deoasebire de dumneata, domnule papyreloaded, care cel puţin în postul de mai sus doar ai crezut că eşti sigur pe ceea ce spui! Link spre comentariu
Vizitator radeon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Papyreloaded ejti tu sigur ca o sa debiteze 5w?nu cred mai informeaza-te si citeste tot topicul daca vrei sa intelegi ceva.sunt pasionat de asa ceva de mult timp.daca nu te intereseaza nu te mai baga.multumesc pentru critici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum