Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare incuietoare ....

Vizitator Nedelcu Andrei

Postări Recomandate

Vizitator Nedelcu Andrei

cum si cu ce program pot trimite unui microcontroler la 100 de metri departare un pachet de date care sa contina :o adresa a microcontrolului (programata dinainte) din 8 biti si o adresa de iesire prin care sa ridice in 1 una din cele 10 iesiri ale microcontrolarului ! :?:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator boogie

incearca sa faci un emitator si un receptor radio cu care trimiti pachetul de date....activarea unei iesiri din microcontroler o faci din programul scris in el...

Link spre comentariu

Cel mai usor de realizat e cu un transceiver radio:http://www.comet.srl.ro/shop/info.html?ID=24610Cred ca e mai ieftin decat sa-ti faci tu un transceiver.

Daca ai nevoie sa transmiti date intr-o singura directie nu e nevoie de un transceiver. Dar e recomandat un protocol bidirectional, pentru ca din pacate comunicatia prin radio e destul de nesigura, mai ales daca se foloseste o modulatie simpla.Link-ul dat de Cristiano e numai bun pentru ce vrei sa faci tu, dar rog pe cineva care se pricepe sa-mi spuna care e distanta maxima la care e voie (legal) sa se transmita pe banda publica de 433MHz. Oricum, daca ai un pic de "noroc", o sa te umplii de interferente :( Tocmai pentru ca e o banda publica.
Link spre comentariu

Draga Andrei ! Transmisie radio si artifiicii sunt 2 lucruri care se exclud reciproc pentru ca s-ar putea sa-ti sara in cap instalatia si sa nu stii de ce !"Probabil" din cauza perturbatiilor ! ? Singura ta sansa, asa cum am mai spus-o de altfel, este RS 485 bidirectional ca sa ai comfirmarea receptionarii corecte a comenzilor si sa fii scutit de perturbatii din exterior.Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei

Nuvreau raadio ci pe fir cum ati mai spus 458 In primul rand unde gasesc o documentatie de rs548 completa si mai pe intelesul unui incepatorIn al doilea rand am scrie la telecomunicatii deoarece nu stiu exact cum pot trimite si cu ce asa ceva din calculator ! Ce program sa invat sa il utilizez ?

Link spre comentariu
Vizitator Nedelcu Andrei

NU va mai ganditi la artificii daca reusesc sa fac ceva pana la microcontroler la partea de drivere si protectie ma pricep destul de bine ! pe mine ma intereseaza sa invat cum pot trimite acele pachete cu ce si cum sa le primesc inapoi ! :roll:

Link spre comentariu

cu ce trimiti pachetele tu ar trebui sa stii mai bine, daca cunosti putin VB faci un program mic care sa lucreze cu seriala, la care conectezi un adaptor rs232(adica portul com1 sau 2 din PC)/rs485 (fizic e diferit dar tot seriala este), in continuare ai un numar de controlere (maxim 32 pe stil vechi -mai nou chiar mai multe) pe la care duci sarma (pina la 1200m maxim -dupa standard),

mai multe despre rs485 pe net. de ex http://www.rs485.com

daca nu stii programare neam dar stapanesti controlere poti face testul din hyperterminal, si de trimis si de primit, dupa care rogi un amic sa-ti faca programul cum ti-l doresti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări