Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

on/off inteligent

electronunervos

Postări Recomandate

hello!vreau prin amabilitatea voastra sa construiec un montaj alimentat la 12-14V care sa aiba un push buton, care la apasare sa comute on releul iar la apasarea inca o data sa treaca releul pe off. ! daca alimentarea circuitului este taiata montajul sa revina la off indiferent de starea lui anterioara. ma gandeam la lm555 dar nu am mai lucrat de ceva timp si vroiam o schema cu care sa merg la sigur! montajul va avea in sub ordine un releu pe care sa il comande. daca cineva poate sa realizeze acest montaj contra cost sunt de acod. daca nu ma apuc eu, dupa ce am schema.va rog ajutati-ma! vreau sa iasa mic dar cel mai important e ca montajul sa suporte si fluctuatii de tensiune in intervalul 10-14.4V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

4

• MariusTehnik

2

• em2006

2

• electronunervos

2

Dar un releu cu contact de automentinere nu-i bun? E adevarat ca se utilizeaza 2 butoane, dar altfel, sistemul e simplu la maxim, si absolut sigur pe off la decuplarea (si recuplarea) alimentarii...Spor!

Link spre comentariu

Sau asa, cu un simplu CD4069:

Posted Image

am facut eu montajul respectiv dar ceva nu e bine , se cupleaza chear daca ating unul din fire cu mana.

In rest e ok , releul ramane pe pozitia off cand se intrerupe alimentarea , daca chear vrei sa faci montajul pot sa verific ceea ce am scris mai sus , cu singurul dezavantaj la atingere.

Link spre comentariu

hello!vreau prin amabilitatea voastra sa construiec un montaj alimentat la 12-14V care sa aiba un push buton, care la apasare sa comute on releul iar la apasarea inca o data sa treaca releul pe off. ! daca alimentarea circuitului este taiata montajul sa revina la off indiferent de starea lui anterioara. ma gandeam la lm555 dar nu am mai lucrat de ceva timp si vroiam o schema cu care sa merg la sigur! montajul va avea in sub ordine un releu pe care sa il comande. daca cineva poate sa realizeze acest montaj contra cost sunt de acod. daca nu ma apuc eu, dupa ce am schema.va rog ajutati-ma! vreau sa iasa mic dar cel mai important e ca montajul sa suporte si fluctuatii de tensiune in intervalul 10-14.4V.

Functioneaza foarte bine. Vezi atas.
Link spre comentariu

am facut eu montajul respectiv dar ceva nu e bine , se cupleaza chear daca ating unul din fire cu mana.

Posibil rezistorul de 100 kohm intrerupt, sau montat gresit. Sper ca n-ati folosit IC romanesc adica MMC4069 :rade:
Link spre comentariu

Posibil rezistorul de 100 kohm intrerupt, sau montat gresit. Sper ca n-ati folosit IC romanesc adica MMC4069 :rade:
da ce au IC-urile romanesti? rasistule.... :sparge: :bataie era o gluma.......faza cu rasismu'
Link spre comentariu

Sau asa, cu un simplu CD4069:

Posted Image

In rest e ok , releul ramane pe pozitia off cand se intrerupe alimentarea , daca chear vrei sa faci montajul pot sa verific ceea ce am scris mai sus , cu singurul dezavantaj la atingere.

am facut aceasta schema de 16 ori pentru circuitul de lumina intr-o casa si aveam aceeasi problema.am rezolvat prin adaugarea unui condensator de 100nF paralel pe S1.

Link spre comentariu

... Sper ca n-ati folosit IC romanesc adica MMC4069 :rade:

Integratele CMOS facute de diferite firme, nu sunt perfect identice, asa ca nu se comporta identic in aplicatii atipice. De exemplu, unele au Schmidt pe intrari altele, nu.Faptul ca intr-o aplicatie atipica un integrat merge iar altul nu, nu inseamna ca cel care nu merge e mai prost. Pentru ce au fost facute, cmos-urile romanesti de Microelectronica sunt foarte bune si le bat la cur pe multe altele.
Link spre comentariu

Am avut vreo 4 buc MMC4011 care in loc sa functioneze in plaja de alimentare de 3-18V, "plecau" numai de la...11V(!). Deci, o schema construita impecabil(din fericire am pus socluri IC de la inceput)alimentata cu 9V, moarta! pus CD 4011 -boboc! din prima...aia am cu IC-urile Microelectronica. :nebun:

Link spre comentariu

poate era mai bun un integrat romanesc :)"NICA" cred ca am sa incerc varianta ta prin a pune un condensator in paralel cu S1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări