Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce transformator pentru un amplificator mosfet ?

Postări Recomandate

Hai ca vin si eu cu o lamurire in plus(care vad ca nu s-a discutat). Ideea e asa:

N-ai cum sa scoti mai mult decat bagi, asta e clar.

Totusi, aceste amplificatoare(si nu numai acestea, oricare), chit ca sunt subdimensionate etc etc POT sa scoata puterea aia DOAR in varfuri si pe termen scurt, asta deoarece au tensiune de alimentare suficient de mare si pentru ca, in condensatorii de filtraj se inmagazineaza energie, deci pt foarte scurt timp poti avea la iesire putere mai mare(diferenta provenind din energia stocata in condensatori). Problema e ca apoi trebuie iar sa nu mai consumi ca sa se incarce conzii, in caz contrar scade mult tensiunea de alimentare si automat si puterea si ampliful intra in limitare si se supraincalzeste. In plus, acel aparat pentru perioade scurte de timp de asemenea poate sa consume mai mult de 280 W din priza, dar nu poate sustine acea puterea pentru ca, evident sa va supraincalzi si se va buli eventual(are doar o pereche de finali si un traf amarat).

Magaria de care vorbeste toata lumea pe aici este faptul ca in "fisa tehnica"(care numai tehnica nu e) acea putere este data ca putere medie sinus continua, ceea ce evident este imposibil pentru ca in medie n-ai cum sa obii mai multa putere decat consumi, asta e pur si simplu incalcarea principiului conservarii energiei!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

pai si cum au putut sa promoveze acel aparat daca el are juma din puterea scrisa?asta nu este hotie?platesti niste bani pentru o foaie?in care scriu niste date false?trafu din harman are 22,05cm2 :cry: si perechea aia de tz sunt darlington 2sd2401\2sb1670.alimentare ca 2x43v cc 2x56v

pai acum te poti convinge singur ca acele produse sunt pentru NEPRICEPUTI care se cred priceputi!daca aveai cunostintele necesare nu cumparai acel amplificator!tu ai cumparat marca nu sculaavantaj producatorul care are marketing bun pentru GUSTERI!
Link spre comentariu

Ma rog, omul nu si-a luat neaparat teapa, amplificatorul isi face banii(daca vrei ceva bun tre sa dai considerabil mai mult, sau, daca te pricepi, iti construiesti). Aa, ca nu e ce scrie pe ambalaj asta e alta poveste, dar cam orice isi lua in gama asta de pret tot la fel patea.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator windows

Degeaba se lauda producatorii de HI-FI cu marfa cu 0.0008% THD in toata gama de frecvente (?!) - distorsiunile apar la difuzor si filtru. Plus de asta, pentru ureche e cam tot una amplificator de 15W cu unul de 40W insa nebunia asta cu amplificatoare cu puteri cat mai mari (nu ne mai place 2x15W, vrem 2x100W etc) castiga teren din pacate. Am citit pe undeva de unul care se lauda ca a modificat amplificatorul romanesc A350 de la 2x35W la 2x100W, punand 2 module cu TDA7294, insa transformatorul a ramas acelasi care nu duce atat de mult.

Link spre comentariu
Vizitator windows

Daca as gasi tole E+I si sarma de bobinaj cu dimensiuni rezultate din calcul (plus masina de bobinat) m-as apuca sa-l fac singur. Varianta cu toroidal poate e mai simpla, nu stiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări