Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce transformator pentru un amplificator mosfet ?

Postări Recomandate

Vizitator viobio

daca ma contrazici asa este ok nu cum ai facut o pana acum. :aplauze el cica are 45vca are dar inca nu am posibilitatea sa masor pe o boxa ca sunt mici ale mele.daca pe o boxa de 200w nu ajung cu volumu la 0 si distorsioneaza inseamna ca....acum la -10 (din +10) daca depasesc distorsioneaza basu (asta cu basu la juma normal daca il dau 30% ajung la 0.)dar nu stiu daca de la filtru sau de la amp.o sa ma duc la cineva acasa care are boxe si acolo am sa ma lamuresc daca am basu la juma si nu se aude bine e clar ca nu am amperi(inca nu am cum sa masor nu imi merge aparatu pe amp nu stiu ce are) pe meloman (sarcina de 4ohm)am 20-22v asta la muzica.cei 45v ii am dar fara sarcina :nas: si cu basu pe la 75% dar daca pun asa melomanu volumu max -15 daca dau mai mult cred ca ma trezesc cu dif de bas pe jos

nu se masoara asaa explicat Dr.L cum se masoaramai explic si eu cu un generator de frecventa introduci semnal in ambele canale(S/D) in acelas timp,ai ambele canale unite,adica monofrecventa generatorului sa fie 1000hz ,poti face probe si cu 20hz si 20000hz,este posibil sa i prinzi pe cei de la HK si cu alte minciuni,asa vezi cum se comporta amplificatorul la capetele benziipe ambele iesiri pui rezistente de 100w/8ohmi ,nu incinteosciloscop in paralel pe o sarcina,daca ai cu dublu spot poti urmari ambele canaleintroduci semnal din generator pina se limiteaza sinusoidate uiti pe ecranul osciloscopului si vezi ce tensiune ai aplici formula de calcul a puterii stiind tensiune si rezistenta sarcinii si afli puterea de iesirenu se masoara puterea cu voltmetru ,ai eroridaca totusi ai masurat 20..22v si ai distorsiuni cu carul inseamna ca ai ajuns la 100w/4ohmimasuratoarea se face cu butoanele de ton la jumatate sau se scoate corectorul de ton(TON DEFEAT)daca are aceasta posibilitatedeci 100w cu multe distorsiuni ,probabil 70..80w destul de curatiacum te ai convins??ce zici ? eu si altii avem dreptate?am vazut in profilul tau ca esti elev si vrei sa practici profesia de electronist ,invata si cind sustii ceva vino cu argumente !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

deci cei 20 22v sunt masurati cand boxa suna clar fara distorsiuni cel putin nu le simt.nu am distorsiuni decat daca exagerez cu basu dar nu stiu daca de la boxa ca nu mai duce sau de la amplif.pana nu am niste boxe de 200w minim ca sa imi dau seama nu am cum.da pot scoate corectonu am in si pre sunt unite cu o mufa

Link spre comentariu
Vizitator viobio

deci cei 20 22v sunt masurati cand boxa suna clar fara distorsiuni cel putin nu le simt.nu am distorsiuni decat daca exagerez cu basu dar nu stiu daca de la boxa ca nu mai duce sau de la amplif.pana nu am niste boxe de 200w minim ca sa imi dau seama nu am cum.da pot scoate corectonu am in si pre sunt unite cu o mufa

in pxxa mea ma inebunesti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :nebunrau: nu intelegi ca nu se masoara cu incinte!!!!!!!!!ce tu ai aparate de masura in urechi?te las in plata domnului ca nu o scot la capat cu tine,nu mai am rabdarepoate au altii o sugestie,incearca sa te califici in alta profesie,nu o sa ajungi electronist NICIODATA,esti prea capos ...salutari
Link spre comentariu
Vizitator viobio

clar ce inseamna?stii tu daca este sau nu limitata sinusoida cind se aude clar?stii tu daca ai sau nu distorsiuni?auzi ,CLAR?!
Link spre comentariu

incearca sa lasi matematica deoparte am spus doar ca se auzea clar la urechea mea.nu am ureche de osciloscop dar se auzea ok fata de alt volum unde distorsiunile se simt.ce este pentru tine un sunet clar?sa nu te jeneze la ureche nu?si pe mine la volumu ala unde erau 22v nu ma deranja atat am zis,ca inseamna ceva asta ok daca nu nu.doar ca ati precizat ca la aia 20 22v daca ai si distorsiuni mari ai 70w poti avea si 100w cu 10% distorsiuni poti avea si 100w cu 0,5% distorsiuni toti w se numesc dar depinde om daca este sau nu jenat de distorsiunea aia mare si la mine nu ma jena la volumu 0 cu 22v atat am vrut sa zic.deci nu poate avea o distorsiune imensa dupa parerea mea,vino la mine asculti si daca nu iti place inseamna ca am ureche de metal

Link spre comentariu

massacre,nu vrem sa demonstram sau sa aflam cum se aude la x wati fara sa tinem cont de distorsiuni doar pt ca noua ni se pare ca se aude OK. Ce vrem sa aflam este daca producatorul a mintit in afirmatia lui. Si el afirma ca ampliful scoate X wati, in toata gama de frecventa mentionata de el, cu distorsiuni nu mai mari de cele mentionate de el, cu ambele canale date la putere de x wati (cei mentionati de el) pt cel putin 5 minute. Asa ceva nu se poate verifica decat prin masuratori si calcule. Asta este, nu vorbim de cat de bine si frumos suna ampliful, ci daca el respecta datele tehnice afirmate si afisate de producator. Iar efectuarea testul pe o rezistenta pasiva de sarcina si nu pe boxe este un element f important din mai multe motive. O boxa nu-si pastreaza impedanta (rezistenta in curent alternativ) constanta in toata gama de frecvente. Boxele, daca nu sunt de calitate (adica de vreo cateva mii de euro) pot sa-ti introduca in sunet distorsiuni si de 10%. Boxele sunt veriga cea mai slaba dintr-un sistem audio. Iar urechea umana este si mai slaba decat cele mai bune boxe. Sa stii ca nu oricine poate ajunge inginer de sunet. In primul rand trebuie o ureche "buna" care pe deasupra se mai si "antreneaza" prin diverse metode. Deci daca vrei sa faci masuratorile asa cum s-a explicat in mai multe randuri, atunci vom avea niste rezultate corecte, daca nu, nu. Cum suna pe boxe nu ne intereseaza deloc. Cel putin pe mine. Si sincer, daca e vorba de masuratori, un parametru care apare in datele lor tehnice este raspunsul in frecventa unde e data o cadere de pana la -3dB, care inseamna o injumatatire a puterii si aici s-ar putea sa fie toata smecheria. 150W /2 = 75W care este o valoare corecta pt cei 280W consumati.Daca te apuci de teste, succes.

Link spre comentariu

incearca sa lasi matematica deoparte am spus doar ca se auzea clar la urechea mea.

Tocmai asta incearca toata lumea sa iti comunice, cum ca valorile in electronica se calculeaza cu MATEMATICA si se masoara cu APARATE (specializate in domeniul pe care doresti sa il masori), nu "dupa ureche" sau dupa cum vor muschii celor de la marketing/juridic/etc.
Link spre comentariu

am mai gasit o bomba de amplif

http://it.tinypic.com/r/m3ltf/6

* Hersteller: Yamaha

* Modell: AX-1090

* Baujahre: 1996-2000

* Hergestellt in: Japan

* Farbe: schwarz und Titan

* Typ: Analog

* Fernbedienung: Ja

* Leistungsaufnahme: 370 W

* Abmessungen: 435 x 171 x 448 mm (B x H x T)

* Gewicht: 18,3 kg

* Neupreis ca.: 1900 DM (UVP)

Anschlüsse

* Anzahl der Eingänge:

o Phono (MM/MC) 2,5 mV / 47 kOhm, 160 µV / 220 Ohm

o CD, Tuner, AUX, 2x Tape 150 mV / 47 kOhm

o Main-In 1V / 47 kOhm

* Anzahl der Ausgänge:

o 2x Lautsprecher

o 2x Rec-Out 150 mV / 2,2 kOhm

o Pre-Out 1V / 1,8 kOhm

o Kopfhörer 1,05 V / 220 Ohm

Technische Daten

* Dauerleistung (bei Klirrfaktor)

o 8 Ohm: 2 x 145 W bei 0,01%

o 4 Ohm: 2 x 250 W (DIN)

* Dynamikleistung

o 8 Ohm: 2 x 220 W

o 4 Ohm: 2 x 360 W

o 2 Ohm: 2 x 460 W

* Gesamtklirrfaktor: 0,007%

* Dämpfungsfaktor: 350

* Frequenzgang: 10 - 50.000 Hz

* Signalrauschabstand: 110 dB

* Stereokanaltrennung: 65 dB

* Klangregelung:

o Bass: ±10 dB bei 20 Hz

o Höhen: ±10 dB bei 20.000 Hz

* Loudness: Regelbar

* High Filter: Nein

* Low Filter (Subsonic): 15 Hz / 18 dB, schaltbar

* Mute: Ja, über FB

* Direct/Line-Straight: Pure-Direct

Besondere Ausstattungen

* Record-Selector

* sekundäre Bedienelemente unter Abdeckklappe

* Mono/Stereo-Umschalter

* Übergangsfrequenzen der Klangregler umschaltbar zwischen 200 Hz und 400 Hz bzw. 2500 Hz und 5000 Hz

* auftrennbare Vor- und Enstufe

cum se face ca la 370w consum

8 Ohm: 2 x 145 W bei 0,01%

4 Ohm: 2 x 250 W (DIN)

altele de la yamaha

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

dati pe get this manual

chiar asa toti mint pe fata?

alte 2 modele de la yamaha care daca te ei dupa model ar fi mai proaste decat ax1090 dar dau o putere mai mica dar consumu mult mai mare decat modelu ax1090

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/ ... AX-930.pdf

cei de la pioneer sunt cei care au lucrat cu adevarat

http://it.tinypic.com/r/25881kz/6

Link spre comentariu

Aproape tot ce s-a fabricat după 1990 e măgărie, primii au fost Matsushita (Panasonic-Technics) care s-au luat după firmele de garaj din China (casetofoanele alimentate la baterii cu 6V care scoteau 1000W P.M.P.O.). Face parte din războiul economic, dacă nu prosteşti mai mulţi ca concurenţa, dai faliment. :rade: Încă o dată: nu poţi să faci din căcăţoi bici, adică nu poţi scoate mai mult decît consumi, scăzînd şi pierderile, care sînt substanţiale.

Link spre comentariu

ce sa inteleg ca inainte lumea nu se pricepea si ce vedeau in manual asta credeau?dar de la ultimu model de la yamaha nu ma asteptam sa aibe consumu ala.am auzit ca are 2x250w in 4 ohm dar am vazut decare w.daca o sa reusesc sa fac rost de niste bani poate iau pioneer a 757 ca am gasit la 300e :da la cum arata nu cred ca poate dezamagi pe cineva...si ce mai pui yamaha ax 1090 600e si pioneer a 757 300e pentru ce vrea atatia bani...ca nici pe jumatate din pioneer nu este vestitu 1090.Pioneer a 858 are consum 1kw si zice ca are 2x160w 4 ohm acum nu pot sa cred ca are un randament atat de prost ar fi culmea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări