Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce transformator pentru un amplificator mosfet ?

Postări Recomandate

pai diy 200 inseamna ca are 400w? nu degeaba are alimentarea aia dubla in loc de simpla.poate 150w 4ohm da nu 200w rms o sa masor de curiozitate la statia mea alimentarea stiu doar ca scoate pe iesire 45v(din manualu lui.are 150w 4ohm)si 150w cu un traf de 800w E+I sau 600w toroidal.oricum io unu nu sunt convins ca scoate acel amp 200w rms cu acea tensiune.pana si un amplificator electronica industriala de 2x60ww 4ohm avea alimentarea la 2x35v pe canal....

Am zis eu ca DIY200 are 400W? Care e tensiunea de alimentare nominala? Cu tensiunea de alimentare maxima, de +/-65V, si daca tin finalii curentul, ar scoate 300W in 4 ohmi. Nu vad ce relevanta are tensiunea de alimentare dubla. Asa e topologia. Putea sa fie si simpla, de 120V de exemplu, dar apareau unele dezavantaje (te las pe tine sa-ti dai seama care, asa, ca exercitiu).Pana una, alta, sunt curios de unde stii tu ca scoate pe iesire 45V, si ce valoare e aia, si cum a fost masurata? Oricum, sigur nu e valoare efectiva (RMS).
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pai diy 200 inseamna ca are 400w? nu degeaba are alimentarea aia dubla in loc de simpla.poate 150w 4ohm da nu 200w rms o sa masor de curiozitate la statia mea alimentarea stiu doar ca scoate pe iesire 45v(din manualu lui.are 150w 4ohm)si 150w cu un traf de 800w E+I sau 600w toroidal.oricum io unu nu sunt convins ca scoate acel amp 200w rms cu acea tensiune.pana si un amplificator electronica industriala de 2x60ww 4ohm avea alimentarea la 2x35v pe canal....

Am zis eu ca DIY200 are 400W? Care e tensiunea de alimentare nominala? Cu tensiunea de alimentare maxima, de +/-65V, si daca tin finalii curentul, ar scoate 300W in 4 ohmi. Nu vad ce relevanta are tensiunea de alimentare dubla. Asa e topologia. Putea sa fie si simpla, de 120V de exemplu, dar apareau unele dezavantaje (te las pe tine sa-ti dai seama care, asa, ca exercitiu).Pana una, alta, sunt curios de unde stii tu ca scoate pe iesire 45V, si ce valoare e aia, si cum a fost masurata? Oricum, sigur nu e valoare efectiva (RMS).
am precizat destul de clar scrie in cartea tehnica si am masurat si la vol max scoate 45v dar amp nu il stiu ca nu am masurat in sarcina sa vad ce poate.pai daca are alimentare la 120 ai nevoie de conzi de peste 120v asa poti pune de 63-100v.nu sunt cine stie ce cunoscator dar iti poti da seama usor de puterea lui din sursa de alimentarescrie asa current capability hcc + - 45 amps
Link spre comentariu

bn mai baieti eu oricum o sa imi cumpar un traf 2x35 7A . si dak nus multumit de randamentul amplificatorului imi cumpar un kit. au doua o intrebare asi mai avea . se poate lega 2 kit-uri lau un traf ?, cum pot ridica\cobora tnsiunea sau intensitatea (nu foarte mult 3~5 V) si 1-2 A

daca ai traf de 4x35v dapai pui spire daca vrei v mai multi pt amp schimbi sarma pui mai groasa sau pleci cu 2 in paralel
Link spre comentariu
am precizat destul de clar scrie in cartea tehnica si am masurat si la vol max scoate 45v dar amp nu il stiu ca nu am masurat in sarcina sa vad ce poate.pai daca are alimentare la 120 ai nevoie de conzi de peste 120v asa poti pune de 63-100v.nu sunt cine stie ce cunoscator dar iti poti da seama usor de puterea lui din sursa de alimentare

scrie asa current capability hcc + - 45 amps

Posteaza cartea tehnica, sau modelul amplificatorului, ca sa ne lamurim. Te-am mai intrebat cum ai masurat cei 45V la iesire, si ce reprezinta, valoare efectiva, de varf, sau varf la varf?

Si, da, e corect ce-ai zis, iti poti da seama usor de puterea unui amplificator analizand sursa lui de alimentare, dar trebuie sa ai totusi ceva cunostinte, pe care tu inca n-ai demonstrat ca le detii, asa ca ar fi mai bine sa-i lasi pe cei care au totusi habarn sa ajunga la o concluzie, pe care eventual tu o poti lua drept exemplu (si nu ma refer la ce-am scris eu).

Legat de condensatori, si pt o tensiune simpla mai mare se pot inseria conzi cu tensiune mai mica, suntati cu rezistente de egalizare a tensiunii, asa ca, ce-ai spus tu acolo inca odata e irelevant.

scrie asa current capability hcc + - 45 amps

Asta unde mai scrie?

bn mai baieti eu oricum o sa imi cumpar un traf 2x35 7A . si dak nus multumit de randamentul amplificatorului imi cumpar un kit. au doua. o intrebare asi mai avea . se poate lega 2 kit-uri lau un traf ?, cum pot ridica\cobora tnsiunea sau intensitatea (nu foarte mult 3~5 V) si 1-2 A

Da, se pot lega ambele kituri la un traf. Curentul maxim nu-l vrei putea modifica. Oricum, kiturile trag cat au nevoie, daca au de unde, iar tensiunea nu se poate ridica asa simplu. Eventual se poate micsora, inseriind pe alimentare cateva diode redresoare de putere. Dar totusi, de ce-ai vrea sa modifici tensiunea de alimentare?

p.s. - Nu te lua dupa ce spune massacre, n-ai nevoie de 4 secundare. Merge perfect si cu 2. Iar sarma mai groasa pui degeaba, pentru ca miezul dicteaza puterea totala, si n-o sa ai de unde trage mai mult curent.

Link spre comentariu

massacre, tot nu mi-ai raspuns la restul intrebarilor.Legat de amplificatorul tau, HK3480, m-am uitat in manualul de service, si acolo apare clar:Power Consumption 3W standby, 280W maximum (both channels driven)Asta inseamna ca aia 150W/4ohmi pe canal sunt abureli. Mai aproape de adevar ar fi 80W pe canal.

Link spre comentariu

cum am mai vorbit si cu zal e o tehnologie mai noua vino acasa la mine si mai vedem.incearca sa faci diferenta intre ani 90 cand era consumu de minim 400w la un amp de 80w si acum 280w la 2x150w conteaza si calitatea transformatorului si aici nu vorbim de un amp de 100euro.la meloman ii dau foc si are 80w deci.....chiar si cu 4 bucati tot le dau max la toate

Link spre comentariu

Tu ai citit inca odata ce-ai scris, inainte sa apesi pe butonul 'Trimite'?Ce tehnologie mai noua ai acolo? N-ai cum sa scoti mai mult decat consumi, dar vad ca tu o cam dai in.... energie alternativa!Chiar sunt curios ce-ai vorbit cu zal... Mai bine ai incerca tu sa faci diferenta intre abureli de marketing si rezultate obtinute pe bancul de masura!

Link spre comentariu

chiar el a spus pt ca si io l am intrebat acelasi lucru cum poate scoate din 280w 2x150w la 4 ohm cu 240w scoteam 60w din statia electronica industriala deci daca te gandesti putin e aiurea dar se aude de 3 ori mai bn cu acelasi consum cat avea amp de la ei pe un canal deci?calitatea pieselor isi spune cuvantu

Link spre comentariu

Domnilor, cred ca acest HK3480 (cred ca se refera la Harman Kardon) poate fi un subiect tratat separat, ca aici suntem un pic off-topic, pt a intalege cum reuseste el sa scoata 2x150W cu 280W consumati. Este chiar interesant. Din ce stiam eu, etajele cu cel mai mare randament sunt in clasa D sau mai modern, ultimul racnet, clasa T de la Tripath cu 90% randament. Dar aici avem perpetuum mobile. De ce il mai bagam in priza, ca el chiar produce putere.Fara gluma, e un subiect interesant.@alexmarianEu cand spun ca ma documentez inseamna ca am rasfoit toate paginile de net pt acel amplif. Inclusiv am descarcat si documentul respectiv si l-am studiat. SCHEMA ELECTRONICA nu apare in acel pdf, numai schema PCB-ului. Te rog mai verifica odata si anunta-ma cand ai gasit schema.Si daca tu te gandesti sa pui mai multe module pe trafo care vrei sa-l comanzi la petra (2x35V 7A), ca sa obtii ???? nu stiu exact ce, atunci nu ai intales nimic din ce s-a comentat pe acest subiect.Intreaba si lamureste-te inainte sa dai banii.

Link spre comentariu
Domnilor,

cred ca acest HK3480 (cred ca se refera la Harman Kardon) poate fi un subiect tratat separat, ca aici suntem un pic off-topic, pt a intalege cum reuseste el sa scoata 2x150W cu 280W consumati. Este chiar interesant.

Din ce stiam eu, etajele cu cel mai mare randament sunt in clasa D sau mai modern, ultimul racnet, clasa T de la Tripath cu 90% randament. Dar aici avem perpetuum mobile. De ce il mai bagam in priza, ca el chiar produce putere.

Fara gluma, e un subiect interesant.

in sfarsit cineva care nu ma crede nebun.am avut ambele amplificatoare fiecare avea cate un meloman pe canal (atunci nu avea 4 bucati) si am folosit preu de la harman kardon ca cel de la EI nu are volum e doar puterea si am dat semnal identic in amplificatoare.la bas nici nu se discuta nici pe jumatate din harman nu avea cel de la EI inalte la fel infundate ce mi a placut mediile erau mult mai desfundate la EI dar in rest era net superior harmanu care are 280w consum asta in scris si cel de la EI are 480w consum.deci?

Link spre comentariu

massacre, eu cred ca nu te-ai prins de tonul sarcastic al lui radusa :rade: Ce spui tu acolo legat de puterea de iesire pe care o amplificatorul tau e imposibil. Are etaj final in clasa AB, iar randamentul il consideram undeva intre 50-60%. Ca sa fii tu linistit, luam valoarea mai mare, adica 60%, si vine cam asa:60%*280 = 168W putere utila insumata a ambelor canale. De aici avem 168/2=84W pe canal. Din ce-ai zis tu, singura concluzie care se poate trage e ca amplificatorul EI are randament mic. In rest, se vede ca nu ai habarn cu ce se mananca un amplificator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări