alexmarian Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 sall all. ce transformator sa pun la un amplificator de 2x200w R.M.S pe schema scrie clar. minim 33x33v max 36 V; 6-7A . cei de la petra pt unul de 2x33 7A mi-au cerut aprox 180lei., spunandu-mi ca are 462VA cum spun unii ''462 Watti ''. PROBLEMA este ca : un tip de pe forum mi-a spus k pt un amplificator de 2 x 200W trebuie traf de 600VA adica 2 x 33Vca / 9A VOI CE TRAF MA SFATUITI SA CUMPAR ? . aaa . pe scheam scrie 33x33v 7A este acelasi lucru cu "2x33v 7A" ? VA ROG NU EZITATI SA IMI DATI CAT MAI MULTE SFAURI DESPRE ALIMENTATREA CAT MAI CORECTA A ACESTUI AMPLIFICATOR (AM INTELES K TREBUIE FILTRAT (DAR CUM ?)) PRECIZEZ CA ASI DORI CA AMPLIFICATORUL SA SCOATA UN SEMNAL CAT MAI PUTIN DISTORIONAT SI CAT SE POATE DE PUTERNIC. Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 In primul rand nu mai scrie asa mare Pentru redresare si filtrare gasesti scheme destule pe net; daca nu te descurci, gasesti si kit-uri de cumparat la aproximativ 80-100Ron.In legatura cu transformatorul, poti calcula si singur puterea acestuia considerand randamentul amplificatorului undeva la 60%Calculul te las pe tine sa il faci, eu iti dau un exemplu in cazul in care aveam un randament de 50%: in acesta situatie amplificatorul tau avea nevoie de o putere 800VADupa ce calculezi ce putere au nevoie amplificatoarele tale, poti afla si intensitatea care trebuie sa o sustina transformatorul:P=U*I unde P= puterea care ai calculat-o mai sus, U este tensiunea la care se alimenteaza amplificatorul (33*2V=66V) si pe I il scoti din ecuatie.Succes Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 pai da 33ori33 ela fel cu 2 ori 33 io asi pune 2 ori 33 la 7A ideea e catrafu sa aiba cel putin 300w daca faci stereo daca e mono ar merge si de 250w si dupa parerea mea cine tia cerut atita tia ceru mult cu bani astia sar putea sa il iei nou. daca ai cu ce te sfatuiesc sa il faci tu singur iti mai trebe si niste condensa tori de filtraj maricei cam la 50v de preferat sa nu fie prea uzate sau dace se poate chiar noi aaa asta inseamna bine filtrat sa pui astia doi condensatori in paralel cu sursa unu intre v- si masa si unu intre v+ si masa asta presupune ca aveai o punte redresoare inainte de condensatori puntea si ea sa fie mare Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 De 600VA sau poti sa pui 2 trafuri de 33V/7A 300VA. Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 pai da 33ori33 ela fel cu 2 ori 33 io asi pune 2 ori 33 la 7A ideea e catrafu sa aiba cel putin 300w daca faci stereo daca e mono ar merge si de 250w si dupa parerea mea cine tia cerut atita tia ceru mult cu bani astia sar putea sa il iei nou. daca ai cu ce te sfatuiesc sa il faci tu singur iti mai trebe si niste condensa tori de filtraj maricei cam la 50v de preferat sa nu fie prea uzate sau dace se poate chiar noi aaa asta inseamna bine filtrat sa pui astia doi condensatori in paralel cu sursa unu intre v- si masa si unu intre v+ si masa asta presupune ca aveai o punte redresoare inainte de condensatori puntea si ea sa fie mareALO, te auzi ce spui aici? Sa nu mai zic de greselile de scriere.Cum este posibil sa spui asa ceva? Userul respectiv are 2 kituri de 200W bucata, adica 400W impreuna , si ii spui sa foloseasca un trensformator de 300W Nu ti se pare nimic ciudat, restul de putere de unde il ia amplificatorul pentru a scoate cei 400W la putere maxima, din aer?De randament ai auzit? Sti ca nu sa inventat inca amplificatorul cu un randament de 100%? Un amplificator in clasa AB are un randament de aproximativ 60%, ca doar nu am spus acel numar din vise.Incerca sa te abti de la astfel de raspunsuri daca nu este documentat indeajuns despre respectiva situatie!Bogdan Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Stefan scrie cam aiurea,dar daca asa cerere de tensiune /curent e...asta e. Link spre comentariu
alexmarian Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 DECi prin urmare ce transformator imi trebuie ? am un singur kit de 2x200w ! UITE ce am mai gasit despre transformatorul necesar. (urmatoarele fraze sunt traduse prin google ! nu va luati de mn dak cv este incorect ,sau mai stiu eu ce....) "Transformatorul are trei fire, două dintre ele fac 33 de volţi, cu privire la o centrală TAP zero marca, precum şi între capetele de 66 de volţi marca. Aceasta poate varia un pic, dar nu mai mult de 36V. În caz de obţinere a unui transformator cu o tensiune prea mare si vrei sa condiţie pe care o poate lua câteva tururi de sârmă să-i dea de tensiune corespunzătoare. Actuală trebuie să fie de cel puţin 6 Amerio. Pentru constructia acestui transformator, am folosit un nucleu de 3,8 cm, 5 cm. In Columbia, tensiunea de utilitate este de 115 volţi, transformatorul asa ca a trebuit să-şi încheie 243 rotaţii ale Wire Gauge 20 în înfăşurarea primară şi 139 se transformă din sârmă de calibru 16 în secundar. Pentru ţările care au o tensiune de 220 asupra publicului, este necesar să se 466 ture în înfăşurarea primară şi calibru de acest lucru, scăzut 23. Amintiţi-vă că acest transformator, având centrale TAP, trebuie să opriţi în mijlocul de rotaţii ale cablului de sudare secundar ieşire, înainte de a da cealaltă jumătate se transformă din sârmă." Link spre comentariu
alexmarian Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Aici gasiti tutorialul de asamblare si conectare la transformator . http://www.construyasuvideorockola.com/ ... p400w1.php Link spre comentariu
alexmarian Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 si inca ceva .. in tutorialul de asamblare cel care asambla piesele mu a folosit nici redreare,nici filtrare.. trebuie neaparat ca eu sa folosesc ? dc ? Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 pai io unu nu am auzit de amplificator in curet alternativ.daca ai vedea bine ai observa de la o posta puntea cu conzi, mai exact redresare si filtare.dupa redresare si filtrare obti curent continu.acel amp se alimenteaza la 2x50v dupa redresare si filtare si sincer nu vad cum poate scoate 200w rms la 50v 7 amp.kiturile de la diy mono de 200w se alimenteaza la 2x65v max un singur chit deci o sa ai un 2x100-120w la 4 ohm.daca am gresit cineva sa ma corecteze Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 sincer nu vad cum poate scoate 200w rms la 50v 7 amp.Daca nu vezi tu, nu inseamna ca nu se poate! Cu alimentare +/-50V se pot scoate in jur de 200W pe sarcina de 4 ohmi. Daca consideri o tensiune pe iesire de 80Vpp (asta inseamna cam 10V cadere pe finali) poti calcula usor.80Vpp (varf la varf) inseamna 40Vp (varf), adica aprox. 28V RMS, care pe sarcina de 4 ohmi inseamna (28^2)/4 = 196W.Oricum, caderea de tensiune pe finali poate fi mai mica (eu am ales o valoare destul de mare), de unde rezulta o excursie mai mare a tensiunii pe iesire, si implicit putere mai mare, iar +/-50V la 7A inseamna 700W, asa ca ar avea de unde trage curent destul. Chiar daca mai cade sursa in sarcina, ce-am spus eu mai sus ramane valabil.pai io unu nu am auzit de amplificator in curet alternativ.Exprimarea asta e extrem de... gresita. (ca sa nu spun dobitoaca!) Eu am inteles ce-ai vrut sa spui, doar ca, citit exact cum scrie acolo, intelesul e ca tu n-ai auzit de amplificator care sa amplifice curent alternativ (tensiune alternativa care da nastere unui curent alternativ prin sarcina). Inca odata, daca tu n-ai auzit de de asa ceva, nu inseamna ca nu exista! Toate amplificatoarele functioneaza in curent alternativ, dar poate nu ti-ai dat seama defapt ce e muzica, sau dupa caz, zgomotul... Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Fara sa ma consider un cunoscator al amplificatoarelor de JF, as avea totusi cateva pareri personale.In primul rand pe acel site spune destul de clar:"Nota: Estos proyectos necesitan un conocimiento básico de electronica"-adica trebuie avute cunostinte bazice de electronica, ceea ce nu prea am vazut in cazul lui alexmarian"Si no tiene experiencia en el ensamble de circuitos electrónicos, le recomendamos comenzar con el amplificador de 30watios"- sau mai pe romaneste, daca nu avem suficienta experienta sa incepem cu un amplificator de 30W. O indrumare buna, dar care probabil nu e valabila la tinerii nostri, care vor din prima sa scoata sute de wati.Si daca tot se doresc sute de W, de ce nu se realizeaza unul din proiectele prezentate pe acest forum, care beneficiaza de explicatii si suport f bun.Iar acum sa ma intorc la subiect. Tot ce spun se refera strict pt puterea maxima debitata de amplificator.1. Trafo, asa cum s-a spus si mai sus, se poate calcula bazic dupa randamentul amplificatorului de 60%, deci traf de 650W. Traful propus in respectivul tutorial, cu sectiunea de 19cmp si puterea de 360W poate tine in cel mai bun caz un singur canal.2. Diodele P600 suporta 6A si nu cred ca vor rezista la puterea de 400W.3. Si condesatorii de filtraj propusi de 4700uF sunt prea mici pt curentul cerut in putere maxima. Trebuie minim 10000uF/63V. Ei sunt cei care ne ofera o rezerva la impulsuri (cum ar fi bas-ul), unde curentul pe canal poate ajunge si la 10A (40V tensiune de varf pe 4ohm = 10A). Daca e sa respectam regula bazica de 2000UF/A, ar trebui sa avem cam 40000uF pe fiecare brat, deci 80000uF in total. Din pacate multi neglijeaza importanta dimensionarii corecte a sursei la amplificatoare.3. Radiatorul propus este subdimensionat, mai ales ca este facut dintr-un L si un radiator. La imbinare mai avem si acolo pierdere de transfer termic. De altfel in poza finala apare alt radiator cu racire cu ventilator, o solutie care este clar mai buna dar tot insuficienta, dupa parerea mea.4. Nu se da schema amplificatorului, un mare minus din partea mea.5. Nu vad pe radiator nici un tranzistor pt compensare termica, ba mai mult lipseste si semireglabilul pt reglajul curentului de mers in gol. Chiar si un reglaj pt tensiunea de offset pe iesire nu ar fi stricat.Din punctul meu de vedere, acest amplificator canta, dar departe de parametri teoretici dati de constructor. De fapt ce tampenie spun, ca in afara de cei 400W laudati, alti parametri nu ni se mai dau (distorsiuni, raport S/Z, banda de frecventa, factor de atenuare, slew rate, etc, etc). Deci este clar un amplificator care se adreseaza celor care vor ceva sa urle tare, si nimic mai mult. Nici macar la PA nu l-as folosi, avand in vedere ca lipsesc si cele mai bazice protectii."Succesuri" la sculat cartierul. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 sincer nu vad cum poate scoate 200w rms la 50v 7 amp. Daca nu vezi tu, nu inseamna ca nu se poate! Cu alimentare +/-50V se pot scoate in jur de 200W pe sarcina de 4 ohmi. Daca consideri o tensiune pe iesire de 80Vpp (asta inseamna cam 10V cadere pe finali) poti calcula usor. 80Vpp (varf la varf) inseamna 40Vp (varf), adica aprox. 28V RMS, care pe sarcina de 4 ohmi inseamna (28^2)/4 = 196W. Oricum, caderea de tensiune pe finali poate fi mai mica (eu am ales o valoare destul de mare), de unde rezulta o excursie mai mare a tensiunii pe iesire, si implicit putere mai mare, iar +/-50V la 7A inseamna 700W, asa ca ar avea de unde trage curent destul. Chiar daca mai cade sursa in sarcina, ce-am spus eu mai sus ramane valabil. pai diy 200 inseamna ca are 400w? nu degeaba are alimentarea aia dubla in loc de simpla.poate 150w 4ohm da nu 200w rms o sa masor de curiozitate la statia mea alimentarea stiu doar ca scoate pe iesire 45v(din manualu lui.are 150w 4ohm)si 150w cu un traf de 800w E+I sau 600w toroidal.oricum io unu nu sunt convins ca scoate acel amp 200w rms cu acea tensiune.pana si un amplificator electronica industriala de 2x60ww 4ohm avea alimentarea la 2x35v pe canal.... pai io unu nu am auzit de amplificator in curet alternativ. Exprimarea asta e extrem de... gresita. (ca sa nu spun dobitoaca!) Eu am inteles ce-ai vrut sa spui, doar ca, citit exact cum scrie acolo, intelesul e ca tu n-ai auzit de amplificator care sa amplifice curent alternativ (tensiune alternativa care da nastere unui curent alternativ prin sarcina). Inca odata, daca tu n-ai auzit de de asa ceva, nu inseamna ca nu exista! Toate amplificatoarele functioneaza in curent alternativ, dar poate nu ti-ai dat seama defapt ce e muzica, sau dupa caz, zgomotul... da scuze de exprimare trebuia sa zic alimentare in ca Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Ptr exploatare la volum mare şi timp îndelungat a amplifului, orice exagerare în dimensiunile fizice şi electrice ale trafo e bine venită.Deci poate avea şi 1kW (de exemplu), ajută să nu scadă tens în sarcină şi merge rece trafo. Din experienţă, unul de 500W ar fi o piesă de lux ptr ampliful ăla mono. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Ptr exploatare la volum mare şi timp îndelungat a amplifului, orice exagerare în dimensiunile fizice şi electrice ale trafo e bine venită.Deci poate avea şi 1kW (de exemplu), ajută să nu scadă tens în sarcină şi merge rece trafo. Din experienţă, unul de 500W ar fi o piesă de lux ptr ampliful ăla mono. nu prea inteleg partea cu ,, Din experienţă, unul de 500W ar fi o piesă de lux ptr ampliful ăla mono. :rade:"care mono? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum