Ranger007 Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 As vrea sa-mi construiesc un sistem audio si boxa facuta tot de mine, dar mai intai am o nelamurire care m-a pus pe ganduri.Am incercat sa conectez la calculatorul meu, in locul unui difuzor de la boxa pe care o aveam deja(nu era prea pretentioasa, avea 2 difuzoare mici cred ca de 4w si 8 ohmi, cam asa ceva) un difuzor mult mai mare. Pe el scria 180 W.a mers bine vreo luna doua, dupa care a inceput sa se auda din ce in ce mai incet, apoi s-a dus... nu mai scoate semnal calculatorul deloc. nu mai mergge nici o boxa.As vrea sa stiu ce am gresit sa nu mai repet vreodata, daca am de gand sa fac niste boxe, sa le fac ca lumea. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 nu mai scoate semnal calculatorul deloc. nu mai mergge nici o boxa.Constructia unui sistem audio de la "0" este perfect posibila, dar cu conditia ca "0" sa nu fie nivelul de cunostinte al amatorului. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 nu mai scoate semnal calculatorul deloc. nu mai mergge nici o boxa.Constructia unui sistem audio de la "0" este perfect posibila, dar cu conditia ca "0" sa nu fie nivelul de cunostinte al amatorului. Link spre comentariu
Ranger007 Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Eu voiam doar o explicatie si un sfat in ceea ce priveste greseala. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Eu voiam doar o explicatie si un sfat in ceea ce priveste greseala.ai pus un difuzor cu impedanta mai mica decit cea a amplificatoruluiintegratul sau tranzistorii din amplificator au.....SUCOMBAT cunostimte O de electronica = amplificator defectmai bine cumperi un amplificator si incinte!ps. nu mai ai placa de sunet a murit succes si bafta la alte distrugeri Link spre comentariu
Ranger007 Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Mi-am dat seama ce s-a intamplat cu placa de sunet, mai bine zis cu finalul ei, ca ea s-ar putea sa mai fie buna de ceva.Deci, sa inteleg ca daca se potrivesc impedantele nu-i nici o problema? si cum aflu impedanta amplificatorului? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 cum aflu impedanta amplificatorului?Cand nu stii ceva intreba-l pe google asa: how to?Uite: http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q ... 09366a78d6Uite si raspunsul: http://www.sengpielaudio.com/calculator ... edance.htm Link spre comentariu
Ranger007 Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Multumesc pt raspunsuri. Oricum, sunt la inceput si mai am de invatat, asta se vede clar.Totusi as mai indrazni sa pun o intrebare: daca impedanta difuzorului(rezistenta electrica a sa e acelasi lucru?) este mai mare decat cea a amplificatorului, nu se arde? Link spre comentariu
Ranger007 Postat Iunie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2010 Am cautat pe google si am gasit raspunsul.... cu "how to", cum a zis si gabiferaru. Deci cred ca daca iau un amplificator bu si-i masor impedanta, pot lega difuzoarele in asa fel sa nu o aiba mai mica si nici mai mare, ca nu se va auzi bine. Multumesc de sfaturi!!! Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 E bine ca ai invatat sa cauti pe Google, dar am si eu o intrebare pentru tine: cum masori impedanta unui amplificator? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Pentru djlove : Daca ai fi cautat pe Elforum ai fi aflat... Dar si cautarea e o stiinta... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Ce treaba are dom'le impedanta difuzorului cu a amplificatorului si cu placa de sunet? Cine stie ce a facut el pe acolo de a stricat placa de sunet, ca daca doar inlocuia difuzorul in cel mai rau caz strica amplificatorul din boxe nu placa de sunet!In plus, impedanta de iesire a amplificatorului n-are treaba cu ce boxe pui! Ideea e ca un amplificator care este proiectat pentru boxe de 8 ohmi nu va rezista bine(adica la putere maxima) pe boxe de 4 ohmi de exemplu, deoarece e subdimensionat etajul final(si nu poate debita curentul necesar fara sa se supraincalzeasca) si sursa de alimentare este subdimensionata, dar impedanta lui de iesire e tot foarte mica. Informatia asta(adica ce impedanta sa aiba boxele pe care le conectezi la amplificator) se afla fie uitandu-te pe carcasa(pt ca trebuie sa scrie), fie uitandu-te pe schema. Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 auzi da ai avut cumva si un preamplificator sau corector de ton ca astea ar face o adptare de impedanta si mai vezi tu cu placile de sunet cas senibile rau inainte am ars si io vro 4 si miam luat un mixer care tine locu unui preamplificator si casa vezi minune nu sa mai ars placa de sunet Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 si te sfatuiesc sa ferifici de100 de ori cind bagi tensiune in amplificatoru pe care frei sal faci bafta Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Şi eu te sfătuiesc să ferifici de 100 de ori mesajul pe care frei să-l postezi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum