Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternator scuter 12VDC 1A

Vizitator dj_leno_2006

Postări Recomandate

Vizitator dj_leno_2006

Salut, alternatorul de la scuterul meu produce o tensiune de 12V 0.8-1.2A in functie de turatia motorului, pt incarcarea bateriei de 12V 7Ah, pot obtine o tensiune mai mica de ex 1-2V si un curent de 15-20A ? Am nevoie de un curent de min 15A, are careva vreo idee? mersi bafta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

3

• bogdan_

2

• yo9hnf

1

• stefan_k

1

Puterea produsa = η x Puterea consumataNu poti obtine din 12 V x 1,2 A = 14,4 Wo putere de 1 V x 15 A = 15 W Puterea obtinuta va fi mai mica de 14,4 W, din cauza randamentului subunitar.Adica nu poti crea energie din nimic !!!

Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

da stiu asta, dadusem doar un exemplu, ma refer cum pot transforma curentul continuu, cum pot face 1 V de 12-13A ? cat ar fi maxim! ms

Link spre comentariu

dj_leno_2006 scrie :

"testez electroliza apei pe un 50cc"

N-o mai testa...

N-ai cum sa produci energie mai multa decat cea pe care o

consumi :rade:

Cauta pe sectiunea "Energie alternativa", subiectul este explicat si răsexplicat :da

Link spre comentariu

Poate, dar sper sa nu faci parte din categoria celor multi (din pacate),care se supara pentru ca primesc alt raspuns decat cel pe care si-l doresc...

Link spre comentariu

Daca tu vrei sa ai un curent asa de mare prin celula de electroliza(presupun) vei avea nevoie si de o tensiune destul de mare, celula aia are o rezistenta relativ crescuta. Nu o sa poti sa ai 15A prin celula de electroliza daca ii aplici 1V. Poate daca ii aplici 100V.... (bineinteles depinde de celula).Daca nu gresesc, din explicatiile tale, cand legi celula de electroliza la alternator ai 0.8A prin ea. La tensiunea de 12V aplicata inseamna ca celula are cam 15 ohmi. Daca vrei 15A prin 15 ohmi asta inseamna 75V aplicat si 1125W necesari la intrare. Pe scurt, daca vrei sa obtii ceea ce cred eu ca vrei sa obtii, iti trebuie un alternator asa de vreo 10-20 ori mai puternic, pe putin.

Link spre comentariu
Vizitator dj_leno_2006

mersi bogdan pt explicatie, cam dificil sa obtii o asa putere, mai trebuie un alternator :)), ar mai fi a 2 varianta, hidrogenul produs in casa, cu un traf mare si frumos ca cel de sudura :)), si dupa mutat intr-o butelie care va fi legata la sistemul gpl de ex.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator ku990

Salut, alternatorul de la scuterul meu produce o tensiune de 12V 0.8-1.2A in functie de turatia motorului, pt incarcarea bateriei de 12V 7Ah, pot obtine o tensiune mai mica de ex 1-2V si un curent de 15-20A ? Am nevoie de un curent de min 15A, are careva vreo idee? mersi bafta

da se poate. da numai daca ai timp si radare.Solutia :Rebobinarea alternatorului . :da Dejavantaj:nu vei mai putea incarca bateria decat la redresor
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salut .eu m-am chinuit cu un alternator de scuter s-al folosesc ca generator eoliana dar n-am rezolvat nimic.l-am rebobinat de 10 ori cu direrite grosimi de sarma el are magneti slabi de ferita .merge la turatii mari .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări