Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MOS

Nucleu

Postări Recomandate

Salut! As avea o mica nelamurire legata de MOS-uri si anume. Vreau sa fac un PWM pentru un motor. Am urmarit materialul de aici si am intese despre ce este vorba (schema este la 1:18).

Acum problema mea este ce tranzistor sa folosesc. Din cate stiu tranzistoarele MOS nu consuma curent ca cele bipolare. Asta ar insemna ca daca la schema prezentata in video as pune un MOS de putere la iesirea 555-ul as putea comanda un motor mai serios (este vorba despre un motor de 24V si 8 A) fara a adauga tranzistoare de preamplificare a semnalului si asa mai departe cum ar fi in cazul unui 2N3055 ??? :freaza:

Mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nucleu

1

• remus68

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Poarta tranzistoarelor MOS de putere se comanda cu un curent mai mic decit cel de baza al tranzistorilor bipolari de putere. Daca folosesti tranzistoare bipolare, poti utiliza conexiunea Darlington (dubleti sau tripleti).

Link spre comentariu

Cred ca mai corect exprimat ar fi ca bipolarele se comanda in curent si mos-urile in tensiune, cu atentionarea ca tensiunea de deschidere la mos este mai mare decat la bipolar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări