ndor Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Salutare la toata lumea.Am si eu mare nevoie de o schema sau un link pentru o protectie de incinta.Am cautat si pe forum si pe net dar nu am gasit ce vroiam eu,adica, ideea e sa nu trebuiasca sa o alimentez separat,ci din semnalul (tensiunea) care vine din amplif.redresat,filtrat etc.si sa pot sa ajustez nivelul la care sa actioneze (10-25W).Stiu ca chestia asta se folosea in incintele RFT alea mai vechi de 50W.Incintele sunt pe 8 ohmi.Multumiri anticipate tuturor. Link spre comentariu
csl1131 Postat August 29, 2005 Partajează Postat August 29, 2005 la asa volum mic, 10-25W nu prea ai tensiune necesara ca sa faci asa ceva... si in plus se pune in interioul statie ce vrei tu,nu in boxe.. (de obicei) Link spre comentariu
ndor Postat August 29, 2005 Autor Partajează Postat August 29, 2005 La 25w/8ohmi o sa am o tensiune maxima de aproximativ 14v,suficienta pentru a actiona un releu de 6-12v,iar protectia se monteaza in interiorul incintei,astfel devine independenta de amplificatorul folosit. Dupa cum am mai spus,modelul asta de prorectie a fost folosit in incintele 50w RFT.Spun"a fost"pentru ca acum nu se mai fabrica asa ceva.Tipul asta de protectie actioneza numai la depasirea nivelului prestabilit. Link spre comentariu
ndor Postat August 30, 2005 Autor Partajează Postat August 30, 2005 Da,asta era ideea,mai trebuie putin "aranjata" ...temporizare,reglaj nivel etc.Oricum multumesc pentru idee!!! Link spre comentariu
nixforever Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 am un filtru pasiv 2-order Linkwitz-Riley (tweeter visaton Sc-10 8 ohm; W130 sc 4 ohmi) si as dori sa imi spuneti cum sa pun si ce valoare trebuie la o protectie cu polyswitch-uri astfel incat sa nu am mai mult de 50W pe difu de bas si sa nu imi ard tweeteru; poliswitch-urile pot fi cele de pe hi-end.ro; Link spre comentariu
Vizitator Twister Postat Aprilie 20, 2006 Partajează Postat Aprilie 20, 2006 Am facut si eu niste protectii de incinte ...nu stiu cat de simple sunt http://i3.tinypic.com/vzdmq8.jpg Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 20, 2006 Partajează Postat Aprilie 20, 2006 da, frumos montajul, dar daca vrei sa ajuti cu adevarat arata schema sau indic-o daca a mai fost prezentata Link spre comentariu
Vizitator Twister Postat Aprilie 20, 2006 Partajează Postat Aprilie 20, 2006 da, frumos montajul, dar daca vrei sa ajuti cu adevarat arata schema sau indic-o daca a mai fost prezentataschema si cablaj: http://i3.tinypic.com/vzh894.gif Link spre comentariu
Vizitator dorin15 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 si merge la orice putere?Si la un amplificator de 1200w? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Conteaza sa reziste contactul de lucru al releului. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 dorin15, săracul Twister nu mai e printre noi ca să-ţi răspundă. Caută pe aici că sînt protecţii serioase ptr amplifuri, cu circuite dedicate (TA7317P sau uPC1237H), nu improvizaţii sau schemuţe de acum 30 ani. Şi încă ceva: se protejază ampliful, nu boxele. Explicaţia e preţul şi complexitatea depanării ulterioare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum