Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie incinte

ndor

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.Am si eu mare nevoie de o schema sau un link pentru o protectie de incinta.Am cautat si pe forum si pe net dar nu am gasit ce vroiam eu,adica, ideea e sa nu trebuiasca sa o alimentez separat,ci din semnalul (tensiunea) care vine din amplif.redresat,filtrat etc.si sa pot sa ajustez nivelul la care sa actioneze (10-25W).Stiu ca chestia asta se folosea in incintele RFT alea mai vechi de 50W.Incintele sunt pe 8 ohmi.Multumiri anticipate tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ndor

3

• niq_ro

1

• nixforever

1

• csl1131

1

Top autori în acest subiect

La 25w/8ohmi o sa am o tensiune maxima de aproximativ 14v,suficienta pentru a actiona un releu de 6-12v,iar protectia se monteaza in interiorul incintei,astfel devine independenta de amplificatorul folosit. Dupa cum am mai spus,modelul asta de prorectie a fost folosit in incintele 50w RFT.Spun"a fost"pentru ca acum nu se mai fabrica asa ceva.Tipul asta de protectie actioneza numai la depasirea nivelului prestabilit.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

am un filtru pasiv 2-order Linkwitz-Riley (tweeter visaton Sc-10 8 ohm; W130 sc 4 ohmi) si as dori sa imi spuneti cum sa pun si ce valoare trebuie la o protectie cu polyswitch-uri astfel incat sa nu am mai mult de 50W pe difu de bas si sa nu imi ard tweeteru; poliswitch-urile pot fi cele de pe hi-end.ro;

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

dorin15, săracul Twister nu mai e printre noi ca să-ţi răspundă. :ras:

Caută pe aici că sînt protecţii serioase ptr amplifuri, cu circuite dedicate (TA7317P sau uPC1237H), nu improvizaţii sau schemuţe de acum 30 ani.

Şi încă ceva: se protejază ampliful, nu boxele. Explicaţia e preţul şi complexitatea depanării ulterioare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări