Vizitator jorje29 Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 salut as vrea si eu sa stiu cum as putea sa pun 2 statii de amplificare la treaba fara sa se imparta semnalul...mai demult aveam doar una si era stereo 2x50 watzzi, 2 boxe de 100 fiecare si un subwoofer de 200 watzzi...eu vroiam sa le folosesc pe toate si mi sa spus ca deja e prea mult si nu o sa faca fata statia, si am fost sfatuit sa folosesc un modul de subwoofer cu semnal puternic si sa leg de difuzorul unei boxe, iar cu ajutoru rezistentei de 50k nu o sa se imparta semnalul..Acuma in prezent detin 2 statii de amplificare si as vrea sa le pun pe amandoua la treaba...pe una sa pun satelitii de 150 watzzi iar pe cealalta sa pun niste subwoofere si uitati care este ideea mea daca se poate face ceva:plecand de la placa audio cu un jack stereo si cu 2 iesiri sa aplic la fiecare iesire cate o rezistenta de 50K, si sa conectez statiile...:-?credeti ca va merge:-?am mai intrebat in legatura cu mixerele ca am auzit, ca se pot pune mai multe statii de amplificare pe ele si mi s-a spus ca tot se imparte semnalul....daca este adevarat si se imparte semnalul si prin mixere atnc. la concerte, cluburi cum este??..va rog frumos sa ma ajutati si pe mn sa fac si eu sistemul audio intr-un fel...va multumesc Link spre comentariu
mariobe Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 atunci un cd-player auto cu patru iesiri cum functioneaza? doua cate doua iesiri sunt legate la cele doua canale (L/R) ;ce se imparte acolo?? sincer eu nu stiu nimic de impartit ,acum vreo 10 ani stiu ca aveam doua amplificatoare de 2*50w legate la un cd player portabil printru-un fel de distribuitor jack de3.5 mmn ceva in genu http://www.tme.eu/katalog_pics/4/0/0/40 ... ac-012.jpg si a mers foarte bine toata noaptea pana sau ars cateva tweetere datorita filtrelor proaste(4.7mf si atat) Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Mariobe, eu cred ca se refera la semnalul de intrare in statii.Poti sa pui un simplu splitter acolo pe intrare, in care sa legi ambele statii, fara sa te mai complici cu artificii cu rezistente si condensatori. De mers, va merge, dar daca nu ai filtru trece trece jos pe statia pentru subwoofere, o sa auzi si in ele toata banda audio, sau, ma rog, cat reusesc ele sa redea, si n-o sa sune prea bine. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 cumperi frumos daca nu ai deja o placa 5.1 pui la woofer statia acare va fi pe woofere si cealanta normal pe front.selectezi la placa de sunt 2,1 si gata Link spre comentariu
Vizitator jorje29 Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 salutam facut cu spliter....dar tot se imparte semnalul..:-?? am pus si se injumatateste:-?? am sa incerc si cu rezistente sa vad poate poate....dar tot nu am inteles se pot pune mai multe statii la mixer fara sa se imparta semnalul??va multumesc Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Cum adica se injumatateste semnalul? Se aude mai incet cand legi ambele statii prin splitter? Daca da, inseamna ca sursa ta de semnal are impedanta de iesire prea mare, sau impedantele de intrare a celor 2 statii, puse in paralel, dau o impedanta echivalenta prea mica, sau, ma rog, oricum mai mica decat impedanta de iesire a sursei de semnal. Pentru a remedia problema asta, poti folosi un simplu circuit repetor, sau cu o mica amplificare in tensiune. Un exemplu ar fi: unde R1 si R2 pot fi amandoua de 10K, pentru o amplificare in tensiune de 2, suficienta pentru a ataca majoritatea amplificatoarelor de putere. Operationalele pot fi TL072, TL082, NE5532. Totusi, n-ai specificat ce sursa de semnal folosesti? Un PC? Link spre comentariu
Vizitator jorje29 Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 salut...deci cand pun amandoua statii de aplificare si dau vol la una dintre ele la jumate se aude cum trebuie ....si cand vreau sa cresc si la cealalta vol la jumate incepe sa se auda mai inced la prim....ca si cum ar fi fiecare statie la vol de un sfert si impreuna face jumate....ceva de genusi ca sursa de semnal al placa audio de la pcva multumesc Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Ramane valabila solutia cu etajul buffer cu amplificator operational de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum